Avg 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Špela Ponomarenko Janić in Jošt Zakrajšek prvi dan svetovnega pokala opravila z odliko

admin | Pet, 15.05.2015

Na Portugalskem se je začela letošnja serija tekem za svetovni pokal v sprintu na mirnih vodah. V Montemor-o-Velhu tekmujeta dva slovenska predstavnika, ki sta uvodni dan tekmovanja opravila z odliko. Špela Ponomarenko Janić se je v finale A uvrstila na 500-metrski razdalji, v finalu A pa bo veslal tudi Jošt Zakrajšek, ki je bil uspešen na 1000 metrov.

Špela Ponomarenko Janić se vrača na tekmovališča

admin | Čet, 14.05.2015

Na prvi tekmi svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah, ki bo med petkom in nedeljo potekala v portugalskem Montemor-o-Velhu, bo nastopila tudi najboljša slovenska kajakašica Špela Ponomarenko Janić. Tekmovala bo na obeh razdaljah, na katerih je v preteklosti že dosegala izvrstne rezultate – na 200 in 500 metrov. Kar nekaj časa je že minilo od njenega zadnjega nastopa. Zadnjič se je na tekmovanju namreč pomerila leta 2013 na svetovnem prvenstvu v Duisburgu, kjer je dosegla izvrsten uspeh. Na 200-metrski razdalji je osvojila bronasto kolajno, zaostala pa le za Novozelandko Liso Carrington in Poljakinjo Marto Walczykiewicz. V sezoni 2014 zaradi nosečnosti ni tekmovala, je pa kljub vsemu trenirala in se pripravljala na izzive letošnje sezone.

Jošt Zakrajšek na preiskavah krvi; sprinterske preizkušnje se nadaljujejo sredi maja

admin | Sre, 06.05.2015

Sprinterji na mirnih vodah so v nedeljo zaključili s prvim velikim tekmovanjem sezone 2015. Na evropskem prvenstvu sta se najbolj izkazala kajakašica Anja Osterman in parakajakaš Dejan Fabčič, medtem ko sta Jošt Zakrajšek in Alan Apollonio, del kajakaškega dvojca Apollonio – Blažević, bila bitko z zdravstvenimi težavami.

Za konec EP Anja Osterman dvakrat 14.

admin | Ned, 03.05.2015

Evropsko prvenstvo v sprintu na mirnih vodah na Češkem se je končalo s finalnimi nastopi tekmovalcev in tekmovalk na 500 in 200 metrov ter preizkušnjami na 5000 metrov. Anja Osterman je v dopoldanskem delu programa veslala v dveh finalih B ter se v obeh uvrstila na peto mesto, kar je v skupni razvrstitvi pomenilo 14. mesti na 200- in 500-metrski razdalji. V prav zadnji tekmi prvenstva je veslal Jošt Zakrajšek, ki pa tekme na 5000 metrov zaradi bolezni in pomanjkanja moči ni zaključil.

Bohinjski kajakaši uspešni v Nemčiji

admin | Ned, 03.05.2015

Mladi bohinjski kajakaši in kajakašice na mirnih vodah so se udeležili znamenite brandenburške regate. Ta je letos na sporedu že 24., poleg šesterice Slovencev pa se velike sprinterske tekme udeležuje preko 790 tekmovalcev iz več kot 70 nemških klubov, švicarske mladinske ekipe ter dveh poljskih klubov. Kajakaš Rok Šmit je dosegel tri zmage, tri kolajne si je priveslala tudi Špela Bajrič, ki je bila zadnji dan tekmovanja skupaj s Tajo Smukavec še srebrna v kajakaškem dvojcu.

Kajakašica Anja Osterman 9., parakajakaš Dejan Fabčič 5. na EP v Račicah

admin | Sob, 02.05.2015

Na Češkem so podelili prve komplete kolajn najboljšim sprinterjem na mirnih vodah, ki se ta konec tedna mudijo na članskem evropskem prvenstvu. Drugi dan prvenstva je imela Slovenija dva finalista v velikih finalih ter enega v malem finalu. Kajakašica Anja Osterman je na 1000 metrov zasedla deveto mesto, parakajakaš Dejan Fabčič je bil na 200 metrov peti, Jošt Zakrajšek pa je veslal v finalu B na 1000 metrov, kjer je zasedel končno 15. mesto.

Anja Osterman in Dejan Fabčič v A finalu, Zakrajšek v B finalu EP na Češkem

admin | Pet, 01.05.2015

Sprinterji na mirnih vodah so opravili s prvim tekmovalnim dnem evropskega prvenstva na Češkem. Petek je bil v znamenju kvalifikacij in polfinal na 1000 in 500 metrov. Sobotna nastopa v finalu A sta si priveslala kajakašica Anja Osterman, ki bo nastopila na 1000-metrski razdalji, ter kajakaš Dejan Fabčič, ki ga čaka finalni nastop v parakajaku na 200 metrov. Kajakašu Joštu Zakrajšku se je finale A izmuznil za las, tako da bo veslal v finalu B. Kajakaški dvojec Alan Apollonio – Simon Blažević je obstal v polfinalu na 1000 metrov, pa tudi v polfinalu na 500m. Ostermanova si je ob koncu prvega dne prvenstva zagotovila še finale B na 500 metrov.