Okt 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Mladi sprinterji uspešni v Pieštanyih

admin | Ned, 31.05.2015

Uspešno so nastopali tudi mladi slovenski sprinterji na mirnih vodah, ki so ta konec tedna tekmovali na izjemno močni mednarodni regati v slovaških Pieštanyih. Rezultate lahko najdete na: http://regatta.canoe.sk/default/results/

Jošt Zakrajšek obstal v polfinalu 1000-metrske razdalje

admin | Pet, 29.05.2015

Na zadnji tekmi svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah slovenske barve zastopa le kajakaš Jošt Zakrajšek. Prvi tekmovalni dan v Koebenhavnu je nastopil na dveh tekmovalnih razdaljah in na obeh zaključil s svojimi nastopi. Boljše se je odrezal na 1000-metrski razdalji, kjer je v svoji kvalifikacijski skupini zasedel sedmo mesto in se uvrstil v nadaljevanje tekmovanja. V polfinalu je nato ciljno linijo prečkal kot deveti, tako da se mu ni uspelo uvrstiti v sobotni finale A ali B. Malce kasneje je startal še v kvalifikacijah kajakašev na 500 metrov, kjer pa je v svoji skupini tekmo končal kot osmi, kar ni bilo dovolj za napredovanje v polfinale. V soboto Zakrajšek nima tekmovalnih nastopov, v nedeljo popoldne pa ga čaka nastop na 5000-metrski razdalji .

Rezultati: http://www.canoeworldcup2015.dk/?page_id=867

Na zadnji sprinterski tekmi svetovnega pokala le Jošt Zakrajšek

admin | Čet, 28.05.2015

Le še ena tekma svetovnega pokala je ostala sprinterjem na mirnih vodah v letošnji sezoni. V Koebenhavnu bo tokrat nastopil le en slovenski predstavnik. To bo Jošt Zakrajšek, ki bo veslal na 500-, 1000- in 5000-metrski razdalji.

Kvalifikacije ter polfinala na 1000 in 500 metrov bodo na sporedu v petek, v soboto sledijo finala na 1000 metrov, v nedeljo pa še finala na 500 metrov in najdaljša preizkušnja na 5000 metrov.

Uradna stran: http://www.canoeworldcup2015.dk/

Za konec svetovnega pokala v Nemčiji Ponomarenko Janićeva 7., Zakrajšek 11., Oven 12.

admin | Ned, 24.05.2015

V Duisburgu se je zaključila druga tekma za svetovni pokal v sprintu na mirnih vodah. Kajakašica Špela Ponomarenko Janić je veslala v finalu A na 200 metrov, kjer je ciljno linijo prečkala kot sedma. Na isti razdalji je Anja Osterman v finalu B končala tekmo kot 8., v finalu C na 500 metrov je bil Simon Oven 8., ob koncu tekmovalnega programa pa sta Oven in Jošt Zakrajšek nastopila še na 5000-metrski razdalji. Zakrajšek je zasedel 11. mesto, Oven pa je bil mesto za njim.

Parakajakaš Dejan Fabčič peti na 200m, Špela Ponomarenko Janić 11. na 500m

admin | Sob, 23.05.2015

V nemškem Duisburgu ta konec tedna poteka druga tekma za svetovni pokal v sprintu na mirnih vodah. V sobotnem finalu A na 200 metrov je parakajakaš Dejan Fabčič dosegel zelo dobro peto mesto, kajakašica Špela Ponomarenko Janić je v finalu B dosegla drugi čas, skupno pa 11. rezultat tekme na 500 metrov. Na isti razdalji je Anja Osterman osvojila 25. mesto, Jošt Zakrajšek pa je bil na 1000-metrski razdalji 23. Špela Ponomarenko Janić se je uvrstila v nedeljski finale A na 200 metrov, Anja Osterman bo na tej razdalji veslala v finalu B, Simon Oven se je uvrstil v finale C na 500 metrov, veslal pa bo še na 5000 metrov, kjer bo dober rezultat poskušal doseči tudi Jošt Zakrajšek.

Špela Ponomarenko Janić priveslala do finala B na 500m, Ostermanova in Zakrajšek do finala C

admin | Pet, 22.05.2015

Po parakajakaših, ki so s svojimi nastopi na tekmi svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah začeli v četrtek, so se v petek na tekmovališče v Duisburgu podali še ostali tekmovalci. Slovenske barve je v kvalifikacijah zastopala šesterica sprinterjev. Najbolje se je odrezala Špela Ponomarenko Janić, ki je v močni konkurenci na 500 metrov prišla do sobotnega finala B. Na isti razdalji se je Anja Osterman uvrstila v finale C, Jošt Zakrajšek pa bo v soboto veslal v finalu C na 1000 metrov.

Dejan Fabčič z zmago v kvalifikacijah neposredno v finale

admin | Čet, 21.05.2015

S kvalifikacijami parakajakašev in parakanuistov se je začela druga tekma za svetovni pokal v sprintu na mirnih vodah. Slovenski predstavnik Dejan Fabčič je v Duisburgu na uvodni tekmi nastopil odlično, saj si je z zmago v svoji kvalifikacijski skupini parakajakašev na 200 metrov priveslal neposredno uvrstitev v finale.