Dec 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Na zadnji sprinterski tekmi svetovnega pokala le Jošt Zakrajšek

admin | Čet, 28.05.2015

Le še ena tekma svetovnega pokala je ostala sprinterjem na mirnih vodah v letošnji sezoni. V Koebenhavnu bo tokrat nastopil le en slovenski predstavnik. To bo Jošt Zakrajšek, ki bo veslal na 500-, 1000- in 5000-metrski razdalji.

Kvalifikacije ter polfinala na 1000 in 500 metrov bodo na sporedu v petek, v soboto sledijo finala na 1000 metrov, v nedeljo pa še finala na 500 metrov in najdaljša preizkušnja na 5000 metrov.

Uradna stran: http://www.canoeworldcup2015.dk/

Za konec svetovnega pokala v Nemčiji Ponomarenko Janićeva 7., Zakrajšek 11., Oven 12.

admin | Ned, 24.05.2015

V Duisburgu se je zaključila druga tekma za svetovni pokal v sprintu na mirnih vodah. Kajakašica Špela Ponomarenko Janić je veslala v finalu A na 200 metrov, kjer je ciljno linijo prečkala kot sedma. Na isti razdalji je Anja Osterman v finalu B končala tekmo kot 8., v finalu C na 500 metrov je bil Simon Oven 8., ob koncu tekmovalnega programa pa sta Oven in Jošt Zakrajšek nastopila še na 5000-metrski razdalji. Zakrajšek je zasedel 11. mesto, Oven pa je bil mesto za njim.

Parakajakaš Dejan Fabčič peti na 200m, Špela Ponomarenko Janić 11. na 500m

admin | Sob, 23.05.2015

V nemškem Duisburgu ta konec tedna poteka druga tekma za svetovni pokal v sprintu na mirnih vodah. V sobotnem finalu A na 200 metrov je parakajakaš Dejan Fabčič dosegel zelo dobro peto mesto, kajakašica Špela Ponomarenko Janić je v finalu B dosegla drugi čas, skupno pa 11. rezultat tekme na 500 metrov. Na isti razdalji je Anja Osterman osvojila 25. mesto, Jošt Zakrajšek pa je bil na 1000-metrski razdalji 23. Špela Ponomarenko Janić se je uvrstila v nedeljski finale A na 200 metrov, Anja Osterman bo na tej razdalji veslala v finalu B, Simon Oven se je uvrstil v finale C na 500 metrov, veslal pa bo še na 5000 metrov, kjer bo dober rezultat poskušal doseči tudi Jošt Zakrajšek.

Špela Ponomarenko Janić priveslala do finala B na 500m, Ostermanova in Zakrajšek do finala C

admin | Pet, 22.05.2015

Po parakajakaših, ki so s svojimi nastopi na tekmi svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah začeli v četrtek, so se v petek na tekmovališče v Duisburgu podali še ostali tekmovalci. Slovenske barve je v kvalifikacijah zastopala šesterica sprinterjev. Najbolje se je odrezala Špela Ponomarenko Janić, ki je v močni konkurenci na 500 metrov prišla do sobotnega finala B. Na isti razdalji se je Anja Osterman uvrstila v finale C, Jošt Zakrajšek pa bo v soboto veslal v finalu C na 1000 metrov.

Dejan Fabčič z zmago v kvalifikacijah neposredno v finale

admin | Čet, 21.05.2015

S kvalifikacijami parakajakašev in parakanuistov se je začela druga tekma za svetovni pokal v sprintu na mirnih vodah. Slovenski predstavnik Dejan Fabčič je v Duisburgu na uvodni tekmi nastopil odlično, saj si je z zmago v svoji kvalifikacijski skupini parakajakašev na 200 metrov priveslal neposredno uvrstitev v finale.

Sprinterji na mirnih vodah pripravljeni na svetovni pokal v Duisburgu

admin | Sre, 20.05.2015

Po uspešnih nastopih Špele Ponomarenko Janić in Jošta Zakrajška na prvi tekmi svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah, ta konec tedna sprinterje že čaka druga postojanka v letošnji seriji za svetovni pokal. Najboljši tekmovalci v tej kajakaški disciplini se mudijo v Nemčiji, med njimi pa je kar precejšna slovenska zasedba. Nastopilo bo namreč sedem slovenskih sprinterjev na mirnih vodah. Že jutri se bo v kvalifikacijah pomeril parakajakaš Dejan Fabčič.

Špela Ponomarenko Janić 7. na 200m, Jošt Zakrajšek 8. na 500 in 11. na 5000m

admin | Ned, 17.05.2015

V portugalskem Montemor-o-Velhu se je zaključila prva tekma svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah. Zadnji tekmovalni dan smo videli tri slovenske nastope. Najprej je Špela Ponomarenko Janić v finalu A na 200 metrov zasedla sedmo mesto, nato pa sta dva nastopa čakala še Jošta Zakrajška. Na 500-metrski razdalji je bil osmi, na 5000 metrov pa 11.