Okt 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Sprinterji na mirnih vodah pripravljeni na svetovni pokal v Duisburgu

admin | Sre, 20.05.2015

Po uspešnih nastopih Špele Ponomarenko Janić in Jošta Zakrajška na prvi tekmi svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah, ta konec tedna sprinterje že čaka druga postojanka v letošnji seriji za svetovni pokal. Najboljši tekmovalci v tej kajakaški disciplini se mudijo v Nemčiji, med njimi pa je kar precejšna slovenska zasedba. Nastopilo bo namreč sedem slovenskih sprinterjev na mirnih vodah. Že jutri se bo v kvalifikacijah pomeril parakajakaš Dejan Fabčič.

Špela Ponomarenko Janić 7. na 200m, Jošt Zakrajšek 8. na 500 in 11. na 5000m

admin | Ned, 17.05.2015

V portugalskem Montemor-o-Velhu se je zaključila prva tekma svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah. Zadnji tekmovalni dan smo videli tri slovenske nastope. Najprej je Špela Ponomarenko Janić v finalu A na 200 metrov zasedla sedmo mesto, nato pa sta dva nastopa čakala še Jošta Zakrajška. Na 500-metrski razdalji je bil osmi, na 5000 metrov pa 11.

Špela Ponomarenko Janić po povratku že med najboljšimi, v finalu A tudi Jošt Zakrajšek

admin | Sob, 16.05.2015

Na Portugalskem so sprinterji in sprinterke na mirnih vodah zaključili z drugim tekmovalnim dnem prve tekme za svetovni pokal v sezoni 2015. V dopoldanskih finalih A sta nastopila Špela Ponomarenko Janić, ki je bila osma na 500 metrov, in Jošt Zakrajšek, ki se je na 1000-metrski razdalji uvrstil na deveto mesto. Popoldne je bila Ponomarenko Janićeva zelo uspešna tudi na 200 metrov, kjer se je uvrstila v nedeljski finale A, Zakrajšek pa si je zagotovil nedeljski finale na 500 metrov. V nedeljo ga čaka še nastop na 5000 metrov.

Špela Ponomarenko Janić in Jošt Zakrajšek prvi dan svetovnega pokala opravila z odliko

admin | Pet, 15.05.2015

Na Portugalskem se je začela letošnja serija tekem za svetovni pokal v sprintu na mirnih vodah. V Montemor-o-Velhu tekmujeta dva slovenska predstavnika, ki sta uvodni dan tekmovanja opravila z odliko. Špela Ponomarenko Janić se je v finale A uvrstila na 500-metrski razdalji, v finalu A pa bo veslal tudi Jošt Zakrajšek, ki je bil uspešen na 1000 metrov.

Špela Ponomarenko Janić se vrača na tekmovališča

admin | Čet, 14.05.2015

Na prvi tekmi svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah, ki bo med petkom in nedeljo potekala v portugalskem Montemor-o-Velhu, bo nastopila tudi najboljša slovenska kajakašica Špela Ponomarenko Janić. Tekmovala bo na obeh razdaljah, na katerih je v preteklosti že dosegala izvrstne rezultate – na 200 in 500 metrov. Kar nekaj časa je že minilo od njenega zadnjega nastopa. Zadnjič se je na tekmovanju namreč pomerila leta 2013 na svetovnem prvenstvu v Duisburgu, kjer je dosegla izvrsten uspeh. Na 200-metrski razdalji je osvojila bronasto kolajno, zaostala pa le za Novozelandko Liso Carrington in Poljakinjo Marto Walczykiewicz. V sezoni 2014 zaradi nosečnosti ni tekmovala, je pa kljub vsemu trenirala in se pripravljala na izzive letošnje sezone.

Jošt Zakrajšek na preiskavah krvi; sprinterske preizkušnje se nadaljujejo sredi maja

admin | Sre, 06.05.2015

Sprinterji na mirnih vodah so v nedeljo zaključili s prvim velikim tekmovanjem sezone 2015. Na evropskem prvenstvu sta se najbolj izkazala kajakašica Anja Osterman in parakajakaš Dejan Fabčič, medtem ko sta Jošt Zakrajšek in Alan Apollonio, del kajakaškega dvojca Apollonio – Blažević, bila bitko z zdravstvenimi težavami.

Za konec EP Anja Osterman dvakrat 14.

admin | Ned, 03.05.2015

Evropsko prvenstvo v sprintu na mirnih vodah na Češkem se je končalo s finalnimi nastopi tekmovalcev in tekmovalk na 500 in 200 metrov ter preizkušnjami na 5000 metrov. Anja Osterman je v dopoldanskem delu programa veslala v dveh finalih B ter se v obeh uvrstila na peto mesto, kar je v skupni razvrstitvi pomenilo 14. mesti na 200- in 500-metrski razdalji. V prav zadnji tekmi prvenstva je veslal Jošt Zakrajšek, ki pa tekme na 5000 metrov zaradi bolezni in pomanjkanja moči ni zaključil.