Jun 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Dejan Fabčič nastope v Moskvi sklenil z dvema polfinaloma

admin | Sre, 06.08.2014

Svetovno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah se je začelo s preizkušnjami v parakajakaštvu, kjer je slovenske barve zastopal Dejan Fabčič. Primorski tekmovalec je nastopil tako v parakajaku kot v parakanuju in se v obeh disciplinah prebil do polfinala, kjer pa je nato zaključil s svojimi nastopi.

Jošta Zakrajška in Dejana Fabčiča čaka nastop na svetovnem prvenstvu v Moskvi

admin | Tor, 05.08.2014

Pred sprinterji na mirnih vodah je še zadnje dejanje sezone in najpomembnejša tekma leta – člansko svetovno prvenstvo v Moskvi. Na prvenstvo v Rusijo sta tokrat odpotovala le dva slovenska reprezentanta. Jošt Zakrajšek bo nastopil v moški kajakaški konkurenci, Dejan Fabčič pa v parakajakaškem delu tekmovanja.

V Bohinju maraton za slovenski pokal

admin | Sob, 26.07.2014

Bohinjsko jezero je danes gostilo tekmovalce, ki so se udeležili tekme za slovenski pokal v kajakaškem maratonu. V Bohinju so tekmovali vsi, od najmlajših cicibanov do veteranov, največ uspeha pa so imeli predstavniki domačega kluba in člani kajakaškega kluba Žusterna.

Za konec prvenstva v Szegedu Anja Osterman 13. na 200 in 500 metrov

admin | Ned, 20.07.2014

Sprinterji na mirnih vodah so zaključili z nastopi na svetovnem prvenstvu za mladince in mlajše člane v Szegedu. Zadnji dan prvenstva smo videli štiri slovenske nastope. Najboljša dosežka dneva je postavila kajakašica Anja Osterman, ki je na 200-metrski razdalji zasedla 13. mesto, enako uvrstitev pa je nato zabeležila še na 500 metrov. Mladinec Rok Šmit je bil na 200 metrov 18., Maks Frančeškin pa je med mlajšimi člani na isti razdalji zasedel 26. mesto.

Matic Klobučar ter Alan Apollonio – Simon Blažević v Szegedu najboljši v finalu B na 1000 metrov

admin | Sob, 19.07.2014

Predzadnji dan svetovnega prvenstva za mladince in mlajše člane v sprintu na mirnih vodah v Szegedu so imeli Slovenci na startu sedem posadk. V dopoldanskem delu tekmovanja je bil mladinec Matic Klobučar najboljši v finalu B na 1000 metrov, Alan Apollonio in Simon Blažević pa sta med mlajšimi člani na isti razdalji prav tako priveslala do prvega mesta v finalu B. Na 200 metrov sta se v finale B uvrstila Anja Osterman in Rok Šmit, Maks Frančeškin pa bo veslal v finalu C na tej razdalji.

Anja Osterman v nedeljskem finalu B na 500 metrov

admin | Pet, 18.07.2014

Drugi tekmovalni dan svetovnega prvenstva za mladince in mlajše člane v sprintu na mirnih vodah so bile na sporedu kvalifikacije in polfinala na 500 metrov ter kvalifikacije na 200 metrov. Anja Osterman se je na 500-metrski razdalji uvrstila v finale B, v polfinalnih skupinah na 200 metrov pa bodo veslali Alan Apollonio in Simon Blažević, Anja Osterman, Maks Frančeškin in Rok Šmit.

Klobučar ter Apollonio in Blažević do finala B na 1000 metrov

admin | Čet, 17.07.2014

Za sprinterji na mirnih vodah je prvi tekmovalni dan na svetovnem prvenstvu za mladince in mlajše člane v madžarskem Szegedu. Tekmovalci in tekmovalke so nastopili v kvalifikacijah in polfinalih na 1000 metrov, med njimi pa so bili tudi štirje slovenski čolni. Mladinec Matic Klobučar ter Alan Apollonio in Simon Blažević med mlajšimi člani so si priveslali nastopa v finalu B.