Okt 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Zakrajšek ter K2 Smukavec – Bajrič na stopničkah tekme v Mantovi

admin | Ned, 12.04.2015

Sprinterji na mirnih vodah so ta konec tedna tekmovali na mednarodni regati v Mantovi. V Italiji je nastopila številčna slovenska odprava, v nedeljskih finalnih tekmah pa so naši tekmovalci izmed petnajstih nastopov zbrali dve uvrstitvi na zmagovalni oder. Jošt Zakrajšek je bil med člani drugi na 1000 metrov, mladinki Taja Smukavec in Špela Bajrič pa sta preizkušnjo kajakaških dvojcev končali na tretjem mestu.

Številčna zasedba slovenskih sprinterjev ta vikend tekmuje v Mantovi

admin | Sob, 11.04.2015

V Italiji ta konec tedna poteka mednarodna regata, ki je privabila številne slovenske sprinterje na mirnih vodah, ki so uspešno nastopili v sobotnih kvalifikacijskih in polfinalnih skupinah na 200, 500 in 1000 metrov. V nedeljskih finalih bomo tako videli 15 nastopov naših predstavnikov.

Špela Ponomarenko Janić zaključila dvomesečni trening v Avstraliji

admin | Ned, 05.04.2015

Slovenska sprinterka na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić je zaključila trening v Avstraliji. V 'deželi tam spodaj' se je mudila od februarja, v tem času pa je skupaj s tujimi tekmovalkami opravila veliko treninga. Po enoletni odsotnosti zaradi nosečnosti je trdno odločena, da se vrne v svetovni vrh. Ob koncu avgusta jo čaka svetovno člansko prvenstvo v sprintu, ki ga bo gostil Milano. Tam se bo borila za kvoto za nastop na svojih tretjih olimpijskih igrah. Še pred tem bo nastopila na dveh tekmah za svetovni pokal na Portugalskem in v Nemčiji, junija pa bodo na sporedu tudi evropske igre v Azerbajdžanu.

Izbirno tekmo v kajakaškem maratonu otežile vremenske razmere

admin | Ned, 22.03.2015

Tekmovalci in tekmovalke v kajakaškem maratonu so v Bohinju nastopili na izbirni tekmi za sestavo ekipe, ki bo imela možnost nastopa na letošnjem evropskem prvenstvu v tej kajakaški disciplini. Evropsko prvenstvo bo tako kot izbirna tekma potekalo v slikovitem Bohinju. Sodelujoči so nastopili na 20-kilometrski progi, razdeljeni pa so bili v pet kategorij.

Sprinterji so razkropljeni po svetu

admin | Čet, 05.03.2015

Sprinterji na mirnih vodah se na novo in pomembno sezono 2015, v kateri se bodo potegovali tudi za kvote za nastop na olimpijskih igrah prihodnje leto v Riu de Janeiru, pripravljajo na različnih lokacijah. Najboljša slovenska kajakašica Špela Ponomarenko Janić trenira v daljni Avstraliji, Jošt Zakrajšek v Turčiji, četverica Apollonio, Blažević, Frančeškin in Oven je v Sabaudiji, bohinjski kajakaši so odšli v Metković, ostali mladi sprinterji na čelu z Anjo Osterman pa so se udeležili priprav v Novigradu.

Dejan Fabčič se bo za nastop na paraolimpijskih igrah vendarle potegoval v kajaku

admin | Čet, 26.02.2015

Pred časom je v kajakaških krogih zakrožila novica, da je prišlo do spremembe v programu paraolimpijskih iger v Riu de Janeiru. Po doslej dostopnih informacijah je bilo pričakovati, da bo slovenski reprezentant v parakajakaštvu Dejan Fabčič priložnost za nastop v Braziliji iskal v kanuju, a so si odgovorni premislili in sprejeli odločitev, da bodo premierna tekmovanja v parakajakaštvu v okviru paraolimpijskih iger v celoti izpeljali v disciplini kajaka, ne pa tudi kanuja.

Bohinjski kajakaši formo pilijo na Neretvi

admin | Sre, 18.02.2015

Bohinjski kajakaši in kajakašice na mirnih vodah se tako kot tudi njihovi kolegi iz drugih klubov vneto pripravljajo na izzive prihajajočih tekmovanj. Člani KKK Bohinj se trenutno mudijo na štirinajstdnevnih pripravah v Metkoviću, kjer nabirajo kilometre ob veslanju na Neretvi. Pogoji na Hrvaškem so dobri, saj se temperature gibajo okoli 18 stopinj Celzija.