Jun 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Za konec prvenstva šesto mesto dvojca Jarc – Šmit in osmo mesto Anje Osterman

admin | Ned, 29.06.2014

Sprinterji na mirnih vodah so evropsko prvenstvo za mladince in mlajše člane v Mantes en Yvelinesu zaključili s finalnimi tekmami na 500 in 200 metrov. Zadnji dan prvenstva so Slovenci nastopili v dveh finalih A in petih finalih B. Jani Jarc in Jan Šmit sta bila med kajakaškimi dvojci na 500 metrov šesta, Anja Osterman pa je bila na isti razdalji med mlajšimi članicami osma.

Sprinterji na EP v Franciji uspešni tudi v kvalifikacijah in polfinalih na 500 in 200 metrov

admin | Sob, 28.06.2014

Za sprinterji na mirnih vodah, ki ta konec tedna tekmujejo na evropskem prvenstvu za mladince in mlajše člane v francoskem Mantes en Yvelinesu, je še en dolg in uspešen dan. Slovenski reprezentanti so veslali v dvanajstih kvalifikacijskih in polfinalnih skupinah ter si priveslali dva nastopa v finalu A in pet nastopov v finalu B na 500 oziroma 200 metrov, ki bodo na sporedu v nedeljo.

Na EP v Franciji trije finalni nastopi na 1000 metrov

admin | Pet, 27.06.2014

Na evropskem prvenstvu za mladince in mlajše člane v sprintu na mirnih vodah v francoskem Mantes en Yvelinesu so tekmovalci opravili s prvimi finalnimi nastopi. Danes so bile na vrsti polfinalne in finalne tekme na 1000 metrov, kjer so vsi trije slovenski čolni, ki so nastopili na tej razdalji, napredovali v finale A. Kajakaški dvojec Jarc – Šmit je bil med mladinci sedmi, kajakaš Matic Klobučar je bil med mladinci osmi, Simon Oven pa je med mlajšimi člani zasedel deveto mesto.

Sprinterji prvi dan EP za mladince in mlajše člane uspešno preko kvalifikacij

admin | Čet, 26.06.2014

Evropsko prvenstvo za mladince in mlajše člane v sprintu na mirnih vodah, ki ta konec tedna poteka v francoskem Mantes-en-Yvelinesu, se je začelo s kvalifikacijskimi tekmami na 1000 in 500 metrov. Slovenski predstavniki so z nastopi uvodnega dne opravili dobro, saj so se vsi uvrstili v nadaljevanje tekmovanja.

Ines Matuc 11. na EP v kajakaškem maratonu, Matija Odar 17.

admin | Pet, 13.06.2014

Pester kajakaški vikend, ko slalomisti tekmujejo na svetovnem pokalu v Tacnu, spustaši pa na svetovnem prvenstvu v Italiji, dopolnjujejo še tekmovalci v kajakaškem maratonu. Ti ta konec tedna nastopajo na evropskem prvenstvu v slovaških Pieštanyih. Slovenske barve sta zastopala mladinka Ines Matuc, ki je bila 11., in mlajši član Matija Odar, ki je tekmovanje končal na 17. mestu.

Parakajakaš Dejan Fabčič pred novim izzivom

admin | Tor, 10.06.2014

Slovenski parakajakaš Dejan Fabčič se je v teh dneh spopadel z novim izzivom. Svoje veslaške veščine je namreč preizkusil še v parakanuju. Na paraolimpijskih igrah v Riu de Janeiru bodo tekmovalci v njegovi kategoriji lahko namreč nastopali le kanuju, zato je pred dnevi veslanju v kajaku dodal še kanu.

Ines Matuc tretja na svetovnem pokalu v kajakaškem maratonu v Bohinju

admin | Ned, 08.06.2014

Po rezultatsko zelo uspešnem prvem dnevu tekme svetovnega pokala v kajakaškem maratonu, ki ga ta vikend gosti Bohinj, je tudi drugi dan slovenska ekipa prišla do kolajne. Za njo je poskrbela kajakašica Ines Matuc, ki je bila v konkurenci mladink na 18,7 kilometra dolgi progi tretja. Kajakaš Rok Štefič je bil med mladinci deseti, Peter Samotorčan med člani pa 15.