Jun 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Špela Ponomarenko Janić vneto trenira in razmišlja o Riu, septembra pa jo čaka še nova vloga

admin | Pet, 06.06.2014

V letošnji seriji treh tekem za svetovni pokal v sprintu na mirnih vodah je marsikdo pogrešil najboljšo slovensko tekmovalko v tej kajakaški disciplini Špelo Ponomarenko Janić. Ta se je vneto pripravljala na novo sezono in znova razmišljala o najvišjih mestih, a jo septembra čaka nekoliko drugačna vloga. Z možem in trenerjem Stjepanom Janićem namreč pričakujeta novega družinskega člana.

Bohinj gosti svetovni pokal v kajakaškem maratonu

admin | Čet, 05.06.2014

Bohinj bo prvič gostil tekmo svetovnega pokala v kajakaškem maratonu. Ta bo služila predvsem kot generalka za evropsko prvenstvo v kajakaškem maratonu, ki bo v Bohinju prihodnje leto. Tekmovanja bodo v soboto in nedeljo, prvo ime slovenske ekipe pa bo sprinter Jošt Zakrajšek, ki bo nastopil na sobotnem krajšem maratonu.

Jošt Zakrajšek za konec deseti v Szegedu

admin | Ned, 25.05.2014

S tekmo kajakašev na 5000 metrov se je končala letošnja serija tekem svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah. Na zadnji preizkušnji tekme v madžarskem Szegedu je nastopil tudi edini slovenski predstavnik v nedeljskih preizkušnjah Jošt Zakrajšek, ki je zasedel deseto mesto.

Jošt Zakrajšek v Szegedu enajsti na 1000 metrov

admin | Sob, 24.05.2014

Kajakaš Jošt Zakrajšek je na tretji in hkrati zadnji letošnji tekmi svetovnega pokala v Szegedu veslal v finalu B na 1000 metrov. Tu je zasedel drugo mesto in s tem enajsto mesto v skupni razvrstitvi na 1000-metrski razdalji. Kajakašica Anja Osterman je v finalu C na 500 metrov zasedla sedmo, skupno pa 25. mesto.

Zakrajšek v finalu B na 1000 metrov, Ostermanova v finalu C na 500 metrov

admin | Pet, 23.05.2014

Sprinterji na mirnih vodah ta konec tedna s preizkušnjo v madžarskem Szegedu končujejo letošnjo serijo tekem svetovnega pokala. Na prizorišču, ki je leta 2011 gostilo člansko svetovno prvenstvo, so nastopili štirje slovenski predstavniki – kajakašica Anja Osterman, kajakaš Jošt Zakrajšek ter Alan Apollonio in Simon Blaževič v kajakaškem dvojcu. Zakrajšek se je uvrstil v finale B na 1000-metrski razdalji, Ostermanova pa bo veslala v finalu C na 500 metrov.

Sprinterji serijo tekem svetovnega pokala končujejo v Szegedu

admin | Sre, 21.05.2014

Med petkom in nedeljo bo v madžarskem Szegedu na sporedu še zadnja letošnja tekma za svetovni pokal v sprintu na mirnih vodah. Na Madžarsko so odpotovali kajakašica Anja Osterman, kajakaš Jošt Zakrajšek in kajakaški dvojec Alan Apollonio – Simon Blaževič.

Zakrajšek znova šesti na 5000 metrov

admin | Ned, 18.05.2014

Sprinterji na mirnih vodah so zaključili z drugo tekmo svetovnega pokala. V Račicah je Jošt Zakrajšek zadnji dan zasedel šesto mesto na 5000 metrov. Kajakašica Anja Osterman je v finalu C na 200 metrov zasedla četrto mesto, kajakaš Maks Frančeškin pa je bil v finalu C na 500 metrov šesti.