Okt 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Kostanjeviška regata odpade

admin | Tor, 14.10.2014

Na žalost vas moramo obvestiti, da je Kostanjeviška regata, planirana za 19. 10. 2014 ODPOVEDANA. Z lokalnim klubom in ponudniki smo se dogovarjali, da bi oni prevzeli organizacijo regate in tudi začetek kajakaštva v Kostanjevici (zaradi njih smo tudi prestavili izvedbo z 12. na 19. 10. 2014). Za letošnje leto smo jim pomagali pri pripravi razpisa, pošiljanju razpisa in bili pripravljeni pomagati pri ostalih stvareh, da se počasi naučijo. Na žalost pa se to sodelovanje ni obneslo. Ker niso pravočasno prijavili prireditve (rok je 10 dni pred prireditvijo), moramo sporočiti, da tekma 19. 10. 2014 ODPADE.

Vsem se opravičujemo za nastalo situacijo in upamo, da bomo v prihodnje imeli regate tudi v Kostanjevici.

Lep športni pozdrav,

KKK Čatež, Mitja Oštrbenk

Jošt Zakrajšek prvi, Simon Oven tretji na krumlovskem kajakaškem maratonu

admin | Sob, 11.10.2014

Kajakaška sezona največjih tekmovanj se je že zaključila, sledi pa serija kajakaških maratonov, ki privabijo številne tekmovalce iz različnih kajakaških disciplin, pa tudi rekreativce. Ta konec tedna so nekateri slovenski tekmovalci nastopili na krumlovskem maratonu na Češkem, kjer so se zelo izkazali. Med kajakaši je Jošt Zakrajšek zmagal, Simon Oven pa je bil tretji. Prireditelji so pripravili tudi tekmo v sprintu po sistemu izpadanja, kjer je Tim Novak zasedel tretje mesto.

Jošt Zakrajšek državni prvak v kajakaškem maratonu

admin | Ned, 05.10.2014

Danes so v Bohinju organizirali osmi mednarodni bohinjski kajakaški maraton, ki je hkrati štel tudi kot državno prvenstvo za člane in mladince. V moški konkurenci se je naslova državnega prvaka razveselil sprinter Jošt Zakrajšek iz tacenskega kluba, med kajakašicami je bila najboljša mladinka domačega kluba Špela Bajrič. Najboljši mladinec v državi je postal Rok Štefič iz kajakaškega kluba Orka, najhitrejši med rekreativci pa je bil Jože Hafner.

Članski državni prvaki v sprintu so Zakrajšek, Ostermanova, Debeljak in Požek

admin | Ned, 28.09.2014

Na Bledu so izvedli še drugi del državnega prvenstva v sprintu na mirnih vodah. Po sobotnih preizkušnjah na 1000 metrov so se tekmovalke in tekmovalci v nedeljo pomerili še na 200- in 500-metrski razdalji. Anja Osterman je bila najboljša na 200 in 500 metrov, Jošt Zakrajšek je bil najhitrejši na 500 metrov, na 200 metrov je slavil Vid Debeljak, v kanuju na 200 metrov pa je bil med člani najboljši Simon Požek. Na DP so sicer tekmovalci nastopili v šestih starostnih kategorijah.

Državni prvaki v sprintu na 1000 metrov so znani

admin | Sob, 27.09.2014

Bled je gostil prvi del tekme državnega prvenstva v sprintu na mirnih vodah. Tekmovalke in tekmovalci so se pomerili na 1000-metrskih razdaljah, v nedeljo pa jih čakata še starta na 200 in 500 metrov. V članski konkurenci se je pričakovano naslova državnega prvaka veselil Jošt Zakrajšek, med kajakašicami pa je bila tokrat najboljša Anja Osterman.

Bled bo gostil DP v sprintu na mirnih vodah

admin | Pet, 26.09.2014

Po tem, ko je predvideno izvedbo državnega prvenstva v sprintu na mirnih vodah na Ptuju sredi avgusta odneslo izjemno slabo vreme, ki je uničilo progo, bo tekmo državnega prvenstva gostil Bled. Tekmovalci bodo v soboto, 27. septembra, tekmovali na 1000-metrski razdalji, dan kasneje pa še na 500 in 200 metrov.

Več informacij lahko najdete v razpisu: www.kajak-zveza.si/moduli/razpisi/files/Razpis_DP_mirne_vode_Bled_2014_QYIn.pdf

Razpored tekem lahko najdete tukaj.

Vljudno vabljeni!

Ankaran gostil 22. mednarodno regato v sprintu

admin | Pet, 26.09.2014

Ankaran je v soboto, 13. septembra, gostil 22. mednarodno regato v sprintu na mirnih vodah – Adria 2014. Poleg predstavnikov slovenskih klubov Adrie, Orke, Ankarana, Žusterne in Bohinja, so nastopili tudi tekmovalci hrvaškega kluba Rab, madžarskih klubov Sob in Vac ter italijanskih klubov Monfalconeja, Trsta in Timava.

Podrobnejše rezultate lahko najdete tukaj.