Jun 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Anja Osterman in Jošt Zakrajšek do finala B na 1000 metrov

admin | Pet, 16.05.2014

Sprinterji na mirnih vodah ta konec tedna nastopajo na drugi tekmi svetovnega pokala v Račicah. Na Češkem tokrat tekmujejo trije slovenski predstavniki, ki so prvi tekmovalni dan veslali v kvalifikacijah in polfinalih na 500 in 1000 metrov. Anja Osterman in Jošt Zakrajšek sta se uvrstila v finale B na 1000 metrov, Maks Frančeškin pa se je uvrstil v polfinale na 500 metrov.

Sprinterji konec tedna na Češkem

admin | Sre, 14.05.2014

Češke Račice bodo med petkom in nedeljo gostile drugo tekmo svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah. Slovenske barve bodo tokrat zastopali trije tekmovalci: Anja Osterman, Jošt Zakrajšek in Maks Frančeškin.

Parakajakaš Dejan Fabčič drugi v Milanu, Zakrajšek 6., Apollonio - Blaževič 8.

admin | Ned, 04.05.2014

Zadnji tekmovalni dan prve tekme svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah, ki je ta konec tedna potekala v Milanu, je parakajakaš Dejan Fabčič priveslal do srebne kolajne. V drugem finalu A tega vikenda sta veslala Alan Apollonio in Simon Blaževič, ki sta bila na 500 metrov osma, Jošt Zakrajšek je na 5000 metrov zasedel šesto mesto, Simon Oven je bil dvanajsti. Anja Osterman je veslala v finalu B na 200 metrov, kjer je bila sedma, skupno 16.

V Milanu sedmo mesto Apollonia in Blaževiča na 1000 metrov

admin | Sob, 03.05.2014

Prvi dan finalnih odločitev na tekmi svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah v Milanu sta Slovenijo v finalu A na 1000 metrov zastopala Alan Apollonio in Simon Blaževič v konkurenci kajakaških dvojcev. V finalu sta zasedla sedmo mesto. V finalu B na isti razdalji je bil Jošt Zakrajšek peti, Simon Oven pa je veslal v finalu C, kjer je zasedel deveto mesto.

Kajakaški dvojec Apollonio – Blaževič v Milanu s četrtim časom kvalifikacij na 1000 metrov

admin | Pet, 02.05.2014

V Milanu, ki bo leta 2015 gostil člansko svetovno prvenstvo, se je začela serija tekem svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah. V Italijo je odpotovalo pet slovenskih čolnov, prvi dan pa sta se najbolj izkazala Alan Apollonio in Simon Blaževič v konkurenci kajakaških dvojcev. V kvalifikacijah na 1000 metrov sta si zagotovila neposredno uvrstitev v finale A, ob tem pa imela tudi skupno četrti čas kvalifikacij. V popoldanskem delu programa jima je uspela tudi uvrstitev v finale A na 500 metrov.

Sprinterji pred prvo tekmo svetovnega pokala v Milanu

admin | Sre, 30.04.2014

Konec tedna se s prvo tekmo svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah začenja sezona najpomembnejših sprinterskih tekmovanj v tem letu. Slovenska ekipa v Milanu bo tokrat številčnejša kot običajno, saj je na tekmovanje prijavljenih šest slovenskih tekmovalcev.

V Mantovi zmaga dvojca Klobučar – Jarc ter tretji mesti Jošta Zakrajška in Anje Osterman

admin | Ned, 13.04.2014

Sprinterji na mirnih vodah so uspešno nastopili na tradicionalni mednarodni regati v Mantovi, kjer je nastopilo precejšnje število sprinterjev na mirnih vodah iz Italije, Slovenije, Hrvaške, Avstrije, Švice, Finske, Brazilije in Poljske. Matic Klobučar in Jani Jarc sta zmagala v mladinski konkurenci kajakaških dvojcev na 1000 metrov, Jošt Zakrajšek je bil na isti razdalji tretji med člani, Anja Osterman pa je bila tretja na 200 metrov.