Okt 2019

Kategorija Novice Mirne vode

V Bohinju maraton za slovenski pokal

admin | Sob, 26.07.2014

Bohinjsko jezero je danes gostilo tekmovalce, ki so se udeležili tekme za slovenski pokal v kajakaškem maratonu. V Bohinju so tekmovali vsi, od najmlajših cicibanov do veteranov, največ uspeha pa so imeli predstavniki domačega kluba in člani kajakaškega kluba Žusterna.

Za konec prvenstva v Szegedu Anja Osterman 13. na 200 in 500 metrov

admin | Ned, 20.07.2014

Sprinterji na mirnih vodah so zaključili z nastopi na svetovnem prvenstvu za mladince in mlajše člane v Szegedu. Zadnji dan prvenstva smo videli štiri slovenske nastope. Najboljša dosežka dneva je postavila kajakašica Anja Osterman, ki je na 200-metrski razdalji zasedla 13. mesto, enako uvrstitev pa je nato zabeležila še na 500 metrov. Mladinec Rok Šmit je bil na 200 metrov 18., Maks Frančeškin pa je med mlajšimi člani na isti razdalji zasedel 26. mesto.

Matic Klobučar ter Alan Apollonio – Simon Blažević v Szegedu najboljši v finalu B na 1000 metrov

admin | Sob, 19.07.2014

Predzadnji dan svetovnega prvenstva za mladince in mlajše člane v sprintu na mirnih vodah v Szegedu so imeli Slovenci na startu sedem posadk. V dopoldanskem delu tekmovanja je bil mladinec Matic Klobučar najboljši v finalu B na 1000 metrov, Alan Apollonio in Simon Blažević pa sta med mlajšimi člani na isti razdalji prav tako priveslala do prvega mesta v finalu B. Na 200 metrov sta se v finale B uvrstila Anja Osterman in Rok Šmit, Maks Frančeškin pa bo veslal v finalu C na tej razdalji.

Anja Osterman v nedeljskem finalu B na 500 metrov

admin | Pet, 18.07.2014

Drugi tekmovalni dan svetovnega prvenstva za mladince in mlajše člane v sprintu na mirnih vodah so bile na sporedu kvalifikacije in polfinala na 500 metrov ter kvalifikacije na 200 metrov. Anja Osterman se je na 500-metrski razdalji uvrstila v finale B, v polfinalnih skupinah na 200 metrov pa bodo veslali Alan Apollonio in Simon Blažević, Anja Osterman, Maks Frančeškin in Rok Šmit.

Klobučar ter Apollonio in Blažević do finala B na 1000 metrov

admin | Čet, 17.07.2014

Za sprinterji na mirnih vodah je prvi tekmovalni dan na svetovnem prvenstvu za mladince in mlajše člane v madžarskem Szegedu. Tekmovalci in tekmovalke so nastopili v kvalifikacijah in polfinalih na 1000 metrov, med njimi pa so bili tudi štirje slovenski čolni. Mladinec Matic Klobučar ter Alan Apollonio in Simon Blažević med mlajšimi člani so si priveslali nastopa v finalu B.

Jošt Zakrajšek za konec EP v Nemčiji sedmi na 5000 metrov

admin | Ned, 13.07.2014

Zadnji dan evropskega prvenstva v sprintu na mirnih vodah, ki je potekal v Brandenburgu, so se na progo podali še trije slovenski čolni. V prav zadnji disciplini prvenstva, moškem kajaku na 5000 metrov, je veslal Jošt Zakrajšek, ki je bil sedmi. Na 200-metrski razdalji pa so veslali kajakašica Anja Osterman ter kajakaški dvojec Alan Apollonio in Simon Blažević.

Apollonio in Blažević na EP v Brandenburgu osma, Zakrajšek enajsti, Ostermanova 14.

admin | Sob, 12.07.2014

Drugi dan evropskega prvenstva v sprintu na mirnih vodah v Brandenburgu je imela Slovenija v finalu A na 1000 metrov en čoln. V finalu kajakaških dvojcev sta veslala Alan Apollonio in Simon Blažević, ki sta zasedla osmo mesto. Na isti razdalji je v finalu B veslal Jošt Zakrajšek, ki je zasedel drugo mesto, skupno pa enajsto. V finalu B na 500 metrov je nastopila Anja Osterman, ki je bila peta, kar ji je skupno prineslo 14. mesto, Dejan Fabčič pa je v parakanuju obstal v polfinalu.