Jun 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Sprinterji pred prvo tekmo svetovnega pokala v Milanu

admin | Sre, 30.04.2014

Konec tedna se s prvo tekmo svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah začenja sezona najpomembnejših sprinterskih tekmovanj v tem letu. Slovenska ekipa v Milanu bo tokrat številčnejša kot običajno, saj je na tekmovanje prijavljenih šest slovenskih tekmovalcev.

V Mantovi zmaga dvojca Klobučar – Jarc ter tretji mesti Jošta Zakrajška in Anje Osterman

admin | Ned, 13.04.2014

Sprinterji na mirnih vodah so uspešno nastopili na tradicionalni mednarodni regati v Mantovi, kjer je nastopilo precejšnje število sprinterjev na mirnih vodah iz Italije, Slovenije, Hrvaške, Avstrije, Švice, Finske, Brazilije in Poljske. Matic Klobučar in Jani Jarc sta zmagala v mladinski konkurenci kajakaških dvojcev na 1000 metrov, Jošt Zakrajšek je bil na isti razdalji tretji med člani, Anja Osterman pa je bila tretja na 200 metrov.

Sprinterji na mirnih vodah ta vikend tekmujejo v Mantovi

admin | Sob, 12.04.2014

Tradicionalne mednarodne regate v Mantovi se je tudi letos udeležilo kar precejšnje število slovenskih sprinterjev na mirnih vodah. Po pričakovanjih so bili v sobotnih kvalifikacijah in polfinalnih preizkušnjah najuspešnejši tisti tekmovalci, ki so dobro nastopali že v lanski sezoni. Zanesljive uvrstitve v finale so si priveslali Jošt Zakrajšek, Anja Osterman, Matic Klobučar, Jani Jarc, Jan Šmit in Rok Šmit.

Jošt Zakrajšek znova državni prvak na 5000 metrov

admin | Ned, 23.03.2014

Na Mostu na Soči državno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah na 5000-metrski razdalji ni prineslo večjih presenečenj. V konkurenci kajakašev je po pričakovanjih znova slavil Jošt Zakrajšek, ki se je nedavno vrnil s priprav v Argentini. Državni naslov med mlajšimi člani je osvojil kajakaš Simon Oven, med mladinci je bil najboljši Matic Klobučar, najboljša kajakašica državnega prvenstva pa je bila Anja Osterman.

V Kopru navdušujeta sprinterja na mirnih vodah

admin | Tor, 04.03.2014

Sprinterja na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić in Alan Apollonio sta bila izbrana za najboljša športnika Mestne občine Koper v letu 2013. Slovenska reprezentanta sta si naziva prislužila po zaslugi izvrstnih rezultatov v lanski sezoni.

Mladi sprinterji na treningu v Sabaudiji

admin | Tor, 25.02.2014

Na izzive sezone 2014 se vneto pripravljajo tudi mladi sprinterji na mirnih vodah, ki trenutno trenirajo v italijanski Sabaudiji. V kraju, ki leži približno 100 kilometrov južno od Rima, trenirajo mladinci in mlajši člani, ki jih letos vrhunca sezone z evropskim in svetovnim prvenstvom čakata v Franciji in na Madžarskem.

Dve bronasti kolajni za Jošta Zakrajška

admin | Čet, 20.02.2014

Sprinter na mirnih vodah Jošt Zakrajšek se v teh dneh na novo sezono pripravlja v Argentini skupaj z domačo reprezentanco. V okviru priprav je nastopil tudi na argentinskem državnem prvenstvu, kjer se je dvakrat uvrstil na tretje mesto.