Okt 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Ines Matuc 11. na EP v kajakaškem maratonu, Matija Odar 17.

admin | Pet, 13.06.2014

Pester kajakaški vikend, ko slalomisti tekmujejo na svetovnem pokalu v Tacnu, spustaši pa na svetovnem prvenstvu v Italiji, dopolnjujejo še tekmovalci v kajakaškem maratonu. Ti ta konec tedna nastopajo na evropskem prvenstvu v slovaških Pieštanyih. Slovenske barve sta zastopala mladinka Ines Matuc, ki je bila 11., in mlajši član Matija Odar, ki je tekmovanje končal na 17. mestu.

Parakajakaš Dejan Fabčič pred novim izzivom

admin | Tor, 10.06.2014

Slovenski parakajakaš Dejan Fabčič se je v teh dneh spopadel z novim izzivom. Svoje veslaške veščine je namreč preizkusil še v parakanuju. Na paraolimpijskih igrah v Riu de Janeiru bodo tekmovalci v njegovi kategoriji lahko namreč nastopali le kanuju, zato je pred dnevi veslanju v kajaku dodal še kanu.

Ines Matuc tretja na svetovnem pokalu v kajakaškem maratonu v Bohinju

admin | Ned, 08.06.2014

Po rezultatsko zelo uspešnem prvem dnevu tekme svetovnega pokala v kajakaškem maratonu, ki ga ta vikend gosti Bohinj, je tudi drugi dan slovenska ekipa prišla do kolajne. Za njo je poskrbela kajakašica Ines Matuc, ki je bila v konkurenci mladink na 18,7 kilometra dolgi progi tretja. Kajakaš Rok Štefič je bil med mladinci deseti, Peter Samotorčan med člani pa 15.

Na svetovnem pokalu v Bohinju štiri slovenske kolajne - zmagi Zakrajška in Klobučarja

admin | Sob, 07.06.2014

Ta vikend v Bohinju poteka tekma za svetovni pokal v kajakaškem maratonu, ki je hkrati tudi generalka za evropsko prvenstvo, ki bo na Gorenjskem prihodnje leto. Na tekmi svetovnega pokala so se izkazali tudi slovenski tekmovalci, ki so priveslali do štirih kolajn. Na tekmi v kratkem maratonu je med člani zmagal Jošt Zakrajšek, med mladinci je bil najboljši Matic Klobučar, v isti konkurenci je bil Jani Jarc tretji, bronaste kolajne med mladinkami pa se je veselila tudi kajakašica Ines Matuc. V finalu so veslali še mladinka Špela Bajrić, mladinca Jan in Rok Šmit ter član Simon Oven.

Špela Ponomarenko Janić vneto trenira in razmišlja o Riu, septembra pa jo čaka še nova vloga

admin | Pet, 06.06.2014

V letošnji seriji treh tekem za svetovni pokal v sprintu na mirnih vodah je marsikdo pogrešil najboljšo slovensko tekmovalko v tej kajakaški disciplini Špelo Ponomarenko Janić. Ta se je vneto pripravljala na novo sezono in znova razmišljala o najvišjih mestih, a jo septembra čaka nekoliko drugačna vloga. Z možem in trenerjem Stjepanom Janićem namreč pričakujeta novega družinskega člana.

Bohinj gosti svetovni pokal v kajakaškem maratonu

admin | Čet, 05.06.2014

Bohinj bo prvič gostil tekmo svetovnega pokala v kajakaškem maratonu. Ta bo služila predvsem kot generalka za evropsko prvenstvo v kajakaškem maratonu, ki bo v Bohinju prihodnje leto. Tekmovanja bodo v soboto in nedeljo, prvo ime slovenske ekipe pa bo sprinter Jošt Zakrajšek, ki bo nastopil na sobotnem krajšem maratonu.

Jošt Zakrajšek za konec deseti v Szegedu

admin | Ned, 25.05.2014

S tekmo kajakašev na 5000 metrov se je končala letošnja serija tekem svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah. Na zadnji preizkušnji tekme v madžarskem Szegedu je nastopil tudi edini slovenski predstavnik v nedeljskih preizkušnjah Jošt Zakrajšek, ki je zasedel deseto mesto.