Dec 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Ines Matuc tretja na svetovnem pokalu v kajakaškem maratonu v Bohinju

admin | Ned, 08.06.2014

Po rezultatsko zelo uspešnem prvem dnevu tekme svetovnega pokala v kajakaškem maratonu, ki ga ta vikend gosti Bohinj, je tudi drugi dan slovenska ekipa prišla do kolajne. Za njo je poskrbela kajakašica Ines Matuc, ki je bila v konkurenci mladink na 18,7 kilometra dolgi progi tretja. Kajakaš Rok Štefič je bil med mladinci deseti, Peter Samotorčan med člani pa 15.

Na svetovnem pokalu v Bohinju štiri slovenske kolajne - zmagi Zakrajška in Klobučarja

admin | Sob, 07.06.2014

Ta vikend v Bohinju poteka tekma za svetovni pokal v kajakaškem maratonu, ki je hkrati tudi generalka za evropsko prvenstvo, ki bo na Gorenjskem prihodnje leto. Na tekmi svetovnega pokala so se izkazali tudi slovenski tekmovalci, ki so priveslali do štirih kolajn. Na tekmi v kratkem maratonu je med člani zmagal Jošt Zakrajšek, med mladinci je bil najboljši Matic Klobučar, v isti konkurenci je bil Jani Jarc tretji, bronaste kolajne med mladinkami pa se je veselila tudi kajakašica Ines Matuc. V finalu so veslali še mladinka Špela Bajrić, mladinca Jan in Rok Šmit ter član Simon Oven.

Špela Ponomarenko Janić vneto trenira in razmišlja o Riu, septembra pa jo čaka še nova vloga

admin | Pet, 06.06.2014

V letošnji seriji treh tekem za svetovni pokal v sprintu na mirnih vodah je marsikdo pogrešil najboljšo slovensko tekmovalko v tej kajakaški disciplini Špelo Ponomarenko Janić. Ta se je vneto pripravljala na novo sezono in znova razmišljala o najvišjih mestih, a jo septembra čaka nekoliko drugačna vloga. Z možem in trenerjem Stjepanom Janićem namreč pričakujeta novega družinskega člana.

Bohinj gosti svetovni pokal v kajakaškem maratonu

admin | Čet, 05.06.2014

Bohinj bo prvič gostil tekmo svetovnega pokala v kajakaškem maratonu. Ta bo služila predvsem kot generalka za evropsko prvenstvo v kajakaškem maratonu, ki bo v Bohinju prihodnje leto. Tekmovanja bodo v soboto in nedeljo, prvo ime slovenske ekipe pa bo sprinter Jošt Zakrajšek, ki bo nastopil na sobotnem krajšem maratonu.

Jošt Zakrajšek za konec deseti v Szegedu

admin | Ned, 25.05.2014

S tekmo kajakašev na 5000 metrov se je končala letošnja serija tekem svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah. Na zadnji preizkušnji tekme v madžarskem Szegedu je nastopil tudi edini slovenski predstavnik v nedeljskih preizkušnjah Jošt Zakrajšek, ki je zasedel deseto mesto.

Jošt Zakrajšek v Szegedu enajsti na 1000 metrov

admin | Sob, 24.05.2014

Kajakaš Jošt Zakrajšek je na tretji in hkrati zadnji letošnji tekmi svetovnega pokala v Szegedu veslal v finalu B na 1000 metrov. Tu je zasedel drugo mesto in s tem enajsto mesto v skupni razvrstitvi na 1000-metrski razdalji. Kajakašica Anja Osterman je v finalu C na 500 metrov zasedla sedmo, skupno pa 25. mesto.

Zakrajšek v finalu B na 1000 metrov, Ostermanova v finalu C na 500 metrov

admin | Pet, 23.05.2014

Sprinterji na mirnih vodah ta konec tedna s preizkušnjo v madžarskem Szegedu končujejo letošnjo serijo tekem svetovnega pokala. Na prizorišču, ki je leta 2011 gostilo člansko svetovno prvenstvo, so nastopili štirje slovenski predstavniki – kajakašica Anja Osterman, kajakaš Jošt Zakrajšek ter Alan Apollonio in Simon Blaževič v kajakaškem dvojcu. Zakrajšek se je uvrstil v finale B na 1000-metrski razdalji, Ostermanova pa bo veslala v finalu C na 500 metrov.