Avg 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Špela Ponomarenko Janić odhaja na trening v Avstralijo

admin | Sre, 05.02.2014

Po Joštu Zakrajšku, ki je včeraj popoldne odpotoval na priprave v Latinsko Ameriko, natančneje v Argentino, danes zimo zapušča tudi njegova kolegica v sprinterski reprezentanci Špela Ponomarenko Janić. Primorka bo zimski trening opravila v Avstraliji.

Jošt Zakrajšek drugi med kajakaši na maratonu Ardèche

admin | Ned, 10.11.2013

Kajakaš Jošt Zakrajšek je na slovitem kajakaškem maratonu Ardèche, ki ga vsako jesen od leta 1985 naprej organizirajo v Franciji, v svoji kategoriji zasedel odlično drugo mesto. Na maratonu je med 1500 prijavljenimi tekmovalci veslala še peterica Slovencev.

Na slovitem kajakaškem maratonu Ardèche tudi slovenski predstavniki

admin | Tor, 05.11.2013

Ta konec tedna bo v Franciji potekal znameniti kajakaški maraton Ardèche, ki od leta 1985 privablja številne ljubitelje kajakaštva, tako tekmovalce kot tudi rekreativce. Na maratonu, kjer so v preteklosti že veslali številni slovenski kajakaši in kanuisti, bo Slovenija zastopana tudi letos. Izmed sprinterjev na mirnih vodah bosta v Francijo odpotovala Jošt Zakrajšek in Matija Odar.

Jošt Zakrajšek najhitrejši na ljubljanskem kajakaškem maratonu

admin | Sob, 26.10.2013

Dan preden bodo ljubljanske ulice zavzeli tekači, so se na ljubljanskem maratonu pomerili tudi kajakaši. Na Ljubljanici so nastopili tako najmlajši tekmovalci kot tudi člani in veterani, poleg slovenskih kajakašev pa so nastopili še predstavniki Madžarske, Avstrije in Nemčije. V članski konkurenci je s precejšnjo prednostjo zmagal Jošt Zakrajšek, v konkurenci mladincev pa so prevladovali madžarski tekmovalci.

Rok Šmit in Matija Odar zasedla 34. in 35. mesto

admin | Pet, 20.09.2013

Silovit sprint, ki se ga ne bi branili niti sprinterji na 200-metrski razdalji, je začel prvo tekmo na svetovnem prvenstvu v kajakaškem maratonu. Mladinci so se pomerili na 20500-metrski razdalji, s petimi vložki teka, ko tekmovalci zapustijo čoln ter s čolnom v rokah tečejo 100 metrov ob bregu. V teh 100 metrih jim člani ekip lahko ponudijo okrepčilo in morebitno pomoč. Ta kombinacija teka in veslanja, ki izvira iz prenašanja čolna preko jezov, dela ta šport še posebej zanimiv za gledalce.

Začenja se svetovno prvenstvo v kajakaškem maratonu

admin | Čet, 19.09.2013

Deželo Vikingov z neba že nekaj dni pere, a zvečer se je vreme umirilo in pri polni luni, ki se je tu pojavila nenavadno zgodaj zvečer, se je z manjšo slovesnostjo odprlo še zadnje letošnje kajakaško svetovno prvenstvo - prvenstvo v kajakaškem maratonu. Ta zanimiva in napeta disciplina vključuje tudi tek s čolnom na 110-metrski razdalji, kar popestri tekmovanje in poskrbi za gledalce zanimivo dogajanje pred tribunami. Tako smo danes na tekmah veteranov videli nekaj prevračanj, prerivanja, padcev, pa tud kri iz razbite arkade preveč zagretih tekmovalcev.

Naslovi državnih prvakov Ponomarenko Janićevi, Vidoviču in Zakrajšku

admin | Ned, 08.09.2013

V sončnem vremenu se je na Ptuju odvijal še drugi del državnega prvenstva v sprintu na mirnih vodah. Na 500- in na 200-metrskih razdaljah so se pomerili naši najboljši sprinterji v vseh starostnih kategorijah. Premoč so pokazali reprezentanti, ki so pokazali odlično pripravljenost.