Jun 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Ostermanova in Zakrajšek začenjata z nastopi na svetovnem prvenstvu

admin | Čet, 23.08.2018
Danes s svojimi nastopi na svetovnem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah začenjata Anja Osterman in Jošt Zakrajšek. Anjo čaka nastop v kvalifikacijah kajakašic na 500 metrov (ob 11:41 po slovenskem času), Jošta pa nastop v kvalifikacijah kajakašev na 1000 metrov (ob 13:20 po slovenskem času).

Anja Osterman in Jošt Zakrajšek do polfinala svetovnega prvenstva na Portugalskem

admin | Čet, 23.08.2018

Sprinterja na mirnih vodah Anja Osterman in Jošt Zakrajšek sta uspešno preskočila uvodno oviro svetovnega prvenstva, ki ta teden poteka v portugalskem Montemor-o-Velhu. Oba sta iz današnjih kvalifikacij napredovala v polfinale. Anja Osterman je bila v kvalifikacijski skupini kajakašic na 500 metrov tretja, Jošt Zakrajšek pa je v cilj kvalifikacijske skupine na 1000 metrov priveslal kot šesti.

Anja Osterman in Jošt Zakrajšek v boj za čim višje uvrstitve na SP v sprintu na mirnih vodah

admin | Pon, 20.08.2018

Evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane v Bratislavi se je šele dobro zaključilo, že je pred nami nov velik kajakaški dogodek. V portugalskem Montemor-o-Velhu bo od srede do nedelje potekalo svetovno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah in parakajakaštvu. Slovenske barve bosta zastopala Anja Osterman in Jošt Zakrajšek.

Maratonci v Bohinju do naslovov državnih prvakov

admin | Sre, 15.08.2018

Bohinjsko jezero je danes gostilo 12. bohinjski kajakaški maraton, ki je hkrati štel za državno prvenstvo kot tudi za tekmo slovenskega pokala za mlajše kategorije. Med člani je v kajaku slavil Peter Samotorčan, med mladinkami Manca Mikelj, med mladinci pa Tit Faletič.

29. mednarodna regata Capris uspešno izvedena

admin | Ned, 12.08.2018

Kajak kanu klub Žusterna letos obeležuje svojo 36-obletnico obstoja. Kot prvi slovenski klub za kajakaše mirnovodaše se KKK Žusterna lahko pohvali z organizacijo več tekem letno, v vseh letnih časih, tako pozimi z državnim prvenstvom v morskem kajaku – to je edina kategorija kajaka, kjer se vesla z vetrom – downwind, kot pomladi, ko se začnejo tekme slovenskega pokala.

V Kopru to soboto mednarodna regata Capris

admin | Sre, 08.08.2018

To soboto, 11. avgusta, bo v Žusterni potekala 29. mednarodna regata v sprintu na mirnih vodah 'Capris'. Začetek tekmovalnega dne je predviden za 8. uro. Organizatorji pričakujejo udeležbo približno 150 tekmovalk in tekmovalcev, tako iz slovenskih klubov kot tudi iz tujine. V preteklosti so se te regate udeleževali tudi sprinterji iz Hrvaške, Italije, Srbije, Bosne in Hercegovine, Makedonije, Črne gore, Slovaške, Madžarske in Avstrije.

Mia Medved za konec SP v Plovdivu 12., Rok Šmit 17. na 500m

admin | Ned, 29.07.2018

S polfinalnimi in finalnimi preizkušnjami na 500-metrski razdalji se je v bolgarskem Plovdivu zaključilo svetovno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane. Zadnji dan prvenstva sta v finalih B na 500 metrov veslala Mia Medved, ki je bila 12., in Rok Šmit, ki je zasedel 17. mesto.