Avg 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Špela Ponomarenko Janić odlična tudi v skupnem seštevku svetovnega pokala

admin | Pet, 06.09.2013

Špela Ponomarenko Janić, dobitnica bronaste kolajne na 200-metrski razdalji na nedavno končanem svetovnem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah, je odlično uvrstitev zasedla tudi v skupnem seštevku letošnjega svetovnega pokala. V konkurenci kajakašic je zbrala 29 točk in bila tretja. Zmagovalka svetovnega pokala je postala Novozelandka Lisa Carrington, ki je zbrala 67 točk, na drugo mesto pa se je z 31 točkami uvrstila Nemka Katrin Wagner – Augustin.

Špela Ponomarenko Janić bronasta na svetovnem prvenstvu v Duisburgu

admin | Ned, 01.09.2013

Sprinterka na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić je na svetovnem prvenstvu v Duisburgu poskrbela za nov velik uspeh na 200 metrov. Na najkrajši razdalji je zasedla tretje mesto. Zmagala je olimpijska prvakinja Novozelandka Lisa Carrington, druga je bila Poljakinja Walczykiewiczeva. Na najdaljši – 5000-metrski – razdalji je veslal Jošt Zakrajšek, ki je zasedel deveto mesto. Na tem prvenstvu je bil deveti tudi v finalu A na 1000 metrov.

Špela Ponomarenko Janić na svetovnem prvenstvu v Duisburgu četrta na 500 metrov

admin | Sob, 31.08.2013

Sprinterka na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić je na svetovnem prvenstvu v Duisburgu v finalu A na 500 metrov zasedla izvrstno četrto mesto in za las ostala brez novega odličja s svetovnih prvenstev. V svojem prvem finalu A na 1000 metrov na svetovnih prvenstvih je veslal Jošt Zakrajšek, ki je bil deveti.

Špela Ponomarenko Janić zanesljivo do polfinala na 200 metrov

admin | Pet, 30.08.2013

Primorska kajakašica Špela Ponomarenko Janić je v kvalifikacijah svetovnega prvenstva v Duisburgu na 200 metrov brez težav priveslala v polfinale, ki jo čaka v soboto dopoldne. V svoji kvalifikacijski skupini je bila najhitrejša. V kvalifikacijah in polfinalu na 500 metrov je veslal Jošt Zakrajšek, ki pa zaradi jutrišnjega finala A na 1000 metrov v polfinalu ni veslal na vso moč, tako da je nastope na 500 metrov že zaključil.

Jošt Zakrajšek in Špela Ponomarenko Janić v finalu A svetovnega prvenstva v Duisburgu

admin | Čet, 29.08.2013

Sprinterja na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić in Jošt Zakrajšek sta z odliko začela nastope na svetovnem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah, ki ga ta konec tedna gosti nemški Duisburg. Zakrajšek se je uvrstil v finale A na 1000 metrov, Ponomarenko Janićeva pa v finale A na 500 metrov. Parakajakaš Dejan Fabčič je v premiernem nastopu na svetovnem prvenstvu zasedel enajsto mesto.

V Duisburgu se začenja svetovno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah

admin | Tor, 27.08.2013

Pred sprinterji na mirnih vodah je le še najpomembnejše tekmovanje sezone 2013. V nemškem Duisburgu se bodo od srede do nedelje merili za naslove svetovnih prvakov, slovenske barve pa bodo tokrat zastopali trije tekmovalci: kajakašica Špela Ponomarenko Janić, kajakaš Jošt Zakrajšek in parakajakaš Dejan Fabčič. Medtem ko bo Ponomarenko Janićeva nastopala na 200 in 500 metrov, bo Zakrajšek veslal na 500, 1000 in 5000 metrov, Fabčič pa na 200 metrov.

Anja Osterman v Kanadi sedma na 200 metrov

admin | Pon, 05.08.2013

Sprinterji na mirnih vodah Anja Osterman, Alan Apollonio in Matic Klobučar so zaključili z nastopi na svetovnem prvenstvu za mladince in mlajše člane v Kanadi. Tam so s svojimi nastopi navdušili, saj sta Apollonio in Klobučar s srebrom priveslala do prve slovenske kolajne na mladinskih svetovnih prvenstvih sploh, zelo dobro pa je veslala tudi mlajša članica Anja Osterman. Zadnji dan prvenstva je v finalu A na 200 metrov zasedla sedmo mesto, na 500 metrov je bila 12., Apollonio in Klobučar pa sta na 200-metrski razdalji osvojila enajsto mesto.