Jun 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Špeli Ponomarenko Janić še drugo zlato na mediteranskih igrah

admin | Sob, 29.06.2013

Po uspehu slovenske sprinterke na mirnih vodah Špele Ponomarenko Janić na 500-metrski razdalji, ko je ubranila zlato kolajno, ki si jo je priveslala pred štirimi leti v Pescari, je Primorka za novo zlato odličje poskrbela še na 200 metrov.Za njo sta se zvrstili Italijanka Norma Murabito in Srbkinja Milica Starović. To je tretja zlata kolajna z mediteranskih iger za Ponomarenko Janićevo, druga na igrah v Turčiji. V finalu A na 200 metrov je veslal tudi kajakaš Jošt Zakrajšek, ki je bil sedmi. Zmagal je Srb Marko Dragosavljević, drugi je bil Italijan Manfredi Rizza, tretji pa Španec Saul Craviotto Rivero. Slovenija je po zaslugi dveh zlatih kolajn Ponomarenko Janićeve in srebra Jošta Zakrajška na vrhu lestvice dobitnikov kolajn v sprintu na mirnih vodah.

Apollonio in Klobučar do dveh final A, v finalu A tudi Anja Osterman

admin | Sob, 29.06.2013

Tudi drugi dan EP za mladince in mlajše člane v sprintu na mirnih vodah, ki poteka v Poznanju, so slovenski tekmovalci nastopili zelo dobro. Mladinski kajakaški dvojec Alan Apollonio – Matic Klobučar si je priveslal nastopa v finalu A tako na 500 kot na 1000 metrov, v finalu A na 500 metrov pa bo veslala tudi edina slovenska predstavnica med kajakašicami Anja Osterman.

Ponomarenko Janićevi zlato, Zakrajšku srebro na mediteranskih igrah

admin | Pet, 28.06.2013

Špela Ponomarenko Janić je na mediteranskih igrah v Mersinu v finalu A na 500 metrov osvojila prvo mesto! Jošt Zakrajšek pa je v finalu A na 1000 metrov osvojil srebrno kolajno! Špela Ponomarenko Janić je zlati kolajni z mediteranskih iger v Pescari leta 2009 dodala novo najžlahtnejšo kolajno. V finalu A na 500 metrov je bila za dobri dve sekundi hitrejša od Italijanke Sofie Magale Campana, tretja pa je bila Srbkinja Antonia Nad. Odlično je veslal tudi Jošt Zakrajšek, ki je za zmagovalcem moške preizkušnje na 1000 metrov Špancem Franciscom Cubelosom Sanchezom zaostal za manj kot sekundo in prišel do prve kolajne na sredozemskih igrah. Tretjeuvrščeni Italijan Mauro Crenna je zaostal že za več kot pet sekund. Zakrajška popoldne čakajo še kvalifikacije na 200 metrov, jutri pa sprinterje na mirnih vodah čakajo še finalne tekme na 200 metrov, kjer bo novo odličje zagotovo lovila tudi Špela Ponomarenko Janić.

Mladi sprinterji uspešno začeli z nastopi na EP v Poznanju

admin | Čet, 27.06.2013

Ta konec tedna na Poljskem poteka evropsko prvenstvo za mladince in mlajše člane v sprintu na mirnih vodah, kjer se za najvišja mesta borijo tudi mladi slovenski sprinterji. Prvi tekmovalni dan so bile na sporedu kvalifikacije na 1000 in 500 metrov, prav vsi slovenski čolni, ki so nastopili danes, pa so napredovali v polfinale.

Jošt Zakrajšek in Špela Ponomarenko Janić v finalu A mediteranskih iger

admin | Čet, 27.06.2013

Sprinter na mirnih vodah Jošt Zakrajšek je v svojem prvem nastopu na mediteranskih igrah v Turčiji pričakovano napredoval v finale A na 1000 metrov. V svoji kvalifikacijski skupini je za dve sekundi zaostal le za Srbom Milenkom Zorićem, tretje mesto pa si je priveslal Ciprčan Andreas Diamantis. Finale A na 1000 metrov v mestu Adana Jošta Zakrajška čaka jutri zjutraj, njegovemu nastopu pa bo sledil še nastop Špele Ponomarenko Janić v finalu A na 500 metrov. Popoldne Jošta Zakrajška čakajo še kvalifikacije na 200 metrov, v nedeljo pa se bo kajakaški del mediteranskih iger zaključil z moškimi in ženskimi finali na 200 metrov. V ženskem finalu bo veslala tudi Špela Ponomarenko Janić.

Za konec EP na Portugalskem Zakrajšek peti, Ponomarneko Janićeva peta in sedma

admin | Ned, 16.06.2013

Lizbona, 16. junija (STA) - Z moško tekmo na 5000 metrov se je v portugalskem Montemorju končalo evropsko prvenstvo v sprintu na mirnih vodah. Slovenske barve je na najdaljši razdalji zastopal kajakaš Jošt Zakrajšek in tekmo končal kot peti. Že v soboto je bil na 1000 metrov četrti.

Zakrajšek četrti, Ponomarenko Janićeva v dveh finalih

admin | Sob, 15.06.2013

Lizbona, 15. junija (STA) - Slovenski kajakaš Jošt Zakrajšek je na evropskem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah zasedel četrto mesto na 1000 metrov. Zakrajšek je za stopničkami zaostal za dobre pol sekunde. Slovenski tekmovalec bo v nedeljo nastopil še na 5000 metrov. Na kilometrski razdalji je zmagal Danec Rene Poulsen pred Nemcem Maxom Hoffom in Čehom Josefom Dostalom.