Avg 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Anja Osterman v Kanadi sedma na 200 metrov

admin | Pon, 05.08.2013

Sprinterji na mirnih vodah Anja Osterman, Alan Apollonio in Matic Klobučar so zaključili z nastopi na svetovnem prvenstvu za mladince in mlajše člane v Kanadi. Tam so s svojimi nastopi navdušili, saj sta Apollonio in Klobučar s srebrom priveslala do prve slovenske kolajne na mladinskih svetovnih prvenstvih sploh, zelo dobro pa je veslala tudi mlajša članica Anja Osterman. Zadnji dan prvenstva je v finalu A na 200 metrov zasedla sedmo mesto, na 500 metrov je bila 12., Apollonio in Klobučar pa sta na 200-metrski razdalji osvojila enajsto mesto.

Alan Apollonio in Matic Klobučar mladinska svetovna podprvaka v sprintu na mirnih vodah!

admin | Sob, 03.08.2013

Kajakaški dvojec Alan Apollonio – Matic Klobučar je navdušil na svetovnem prvenstvu za mladince in mlajše člane v sprintu na mirnih vodah, ki ta konec tedna poteka v Kanadi. V paradni disciplini na 1000-metrov sta priveslala do srebrne kolajne in s tem doslej največjega uspeha v karieri. Mladi dvojec, ki skupaj vesla šele od letošnje sezone, saj je Apollonio še lani na evropskem mladinskem prvenstvu do kolajne priveslal skupaj s Simonom Blaževičem, je v letošnji sezoni že nanizal nekaj uspehov, med drugim sta bila srebrna tudi na mladinskem evropskem prvenstvu na Poljskem. To je sploh prvo odličje za Slovenijo na svetovnih mladinskih prvenstvih v sprintu. Apollonio in Klobučar sta v finalu za nekaj manj kot tri sekunde zaostala za Madžaroma Zsomborjem Noejem in Petrom Vassom, tretja pa sta bila Danca Casper Pretzmann in Morten Gravesen.

Anja Osterman v finalu B na 500 metrov

admin | Sob, 03.08.2013

Sprinterka na mirnih vodah Anja Osterman je na svetovnem prvenstvu za mladince in mlajše člane na 500-metrski razdalji priveslala do finala B, potem ko se ji je finale A po nastopu v polfinalu izmuznil le za las. Veslala je tudi v kvalifikacijah na 200 metrov, kjer je napredovala v polfinale. Tam bosta na isti razdalji veslala tudi Alan Apollonio in Matic Klobučar med kajakaškimi dvojci.

Alan Apollonio in Matic Klobučar na svetovnem mladinskem prvenstvu do finala A na 1000 metrov

admin | Čet, 01.08.2013

Mladi kajakaški dvojec Alan Apollonio – Matic Klobučar je svetovno prvenstvo za mladince in mlajše člane v sprintu na mirnih vodah, ki ta konec tedna poteka v Kanadi začel odlično. Na 1000-metrski razdalji sta se uvrstila v finale A, ki bo na sporedu v soboto.

Frančeškin in Kolar v Kazanu osma na 500 metrov

admin | Pon, 15.07.2013

Ljubljanska kajakaša Maks Frančeškin in Tim Kolar sta sklenila slovenske nastope v sprintu na mirnih vodah na univerzijadi v ruskem Kazanu. V konkurenci kajakaških dvojcev sta v finalu A na 500 metrov zasedla osmo mesto, za zmagovalnim dvojcem iz Belorusije pa zaostala za dobrih sedem sekund. Drugo mesto sta si priveslala Poljska kajakaša, tretja pa sta bila Rusa. Preostala slovenska predstavnika v Kazanu Lovro Leban in Tilen Vidovič sta z nastopi končala v nedeljo.

Leban v Kazanu šesti na 1000 metrov, Frančeškin in Kolar v finalu A na 500 metrov

admin | Ned, 14.07.2013

Drugi dan sprinterskih tekmovanj v okviru univerzijade v Kazanu je v finalu A na 1000 metrov veslal Lovro Leban, ki je v močni konkurenci osvojil šesto mesto. Iz polfinala sta se v ponedeljkov finale A na 500 metrov uvrstila Maks Frančeškin in Tim Kolar, ki sta na 200 metrov obstala v polfinalu. V polfinalu na 200 metrov je svoje nastope v Rusiji sklenil tudi Tilen Vidovič.

Sprinterji uspešno začeli univerzijado v Kazanu

admin | Sob, 13.07.2013

Na univerzijadi v ruskem Kazanu nastopajo tudi slovenski sprinterji, ki so uvodni dan tekmovanj v kajaku na mirnih vodah svojo nalogo opravili dobro. Lovro Leban je na 1000-metrski razdalji priveslal do finala A, veslal pa bo tudi v polfinalu na 500 metrov. Polfinalni nastop na tej razdalji sta si priveslala tudi Frančeškin in Kolar, ki bosta veslala še v polfinalu na 200 metrov, v polfinalu na 200 metrov pa bo veslal tudi Tilen Vidovič.