Okt 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Špela Ponomarenko Janić zanesljivo do polfinala na 200 metrov

admin | Pet, 30.08.2013

Primorska kajakašica Špela Ponomarenko Janić je v kvalifikacijah svetovnega prvenstva v Duisburgu na 200 metrov brez težav priveslala v polfinale, ki jo čaka v soboto dopoldne. V svoji kvalifikacijski skupini je bila najhitrejša. V kvalifikacijah in polfinalu na 500 metrov je veslal Jošt Zakrajšek, ki pa zaradi jutrišnjega finala A na 1000 metrov v polfinalu ni veslal na vso moč, tako da je nastope na 500 metrov že zaključil.

Jošt Zakrajšek in Špela Ponomarenko Janić v finalu A svetovnega prvenstva v Duisburgu

admin | Čet, 29.08.2013

Sprinterja na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić in Jošt Zakrajšek sta z odliko začela nastope na svetovnem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah, ki ga ta konec tedna gosti nemški Duisburg. Zakrajšek se je uvrstil v finale A na 1000 metrov, Ponomarenko Janićeva pa v finale A na 500 metrov. Parakajakaš Dejan Fabčič je v premiernem nastopu na svetovnem prvenstvu zasedel enajsto mesto.

V Duisburgu se začenja svetovno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah

admin | Tor, 27.08.2013

Pred sprinterji na mirnih vodah je le še najpomembnejše tekmovanje sezone 2013. V nemškem Duisburgu se bodo od srede do nedelje merili za naslove svetovnih prvakov, slovenske barve pa bodo tokrat zastopali trije tekmovalci: kajakašica Špela Ponomarenko Janić, kajakaš Jošt Zakrajšek in parakajakaš Dejan Fabčič. Medtem ko bo Ponomarenko Janićeva nastopala na 200 in 500 metrov, bo Zakrajšek veslal na 500, 1000 in 5000 metrov, Fabčič pa na 200 metrov.

Anja Osterman v Kanadi sedma na 200 metrov

admin | Pon, 05.08.2013

Sprinterji na mirnih vodah Anja Osterman, Alan Apollonio in Matic Klobučar so zaključili z nastopi na svetovnem prvenstvu za mladince in mlajše člane v Kanadi. Tam so s svojimi nastopi navdušili, saj sta Apollonio in Klobučar s srebrom priveslala do prve slovenske kolajne na mladinskih svetovnih prvenstvih sploh, zelo dobro pa je veslala tudi mlajša članica Anja Osterman. Zadnji dan prvenstva je v finalu A na 200 metrov zasedla sedmo mesto, na 500 metrov je bila 12., Apollonio in Klobučar pa sta na 200-metrski razdalji osvojila enajsto mesto.

Alan Apollonio in Matic Klobučar mladinska svetovna podprvaka v sprintu na mirnih vodah!

admin | Sob, 03.08.2013

Kajakaški dvojec Alan Apollonio – Matic Klobučar je navdušil na svetovnem prvenstvu za mladince in mlajše člane v sprintu na mirnih vodah, ki ta konec tedna poteka v Kanadi. V paradni disciplini na 1000-metrov sta priveslala do srebrne kolajne in s tem doslej največjega uspeha v karieri. Mladi dvojec, ki skupaj vesla šele od letošnje sezone, saj je Apollonio še lani na evropskem mladinskem prvenstvu do kolajne priveslal skupaj s Simonom Blaževičem, je v letošnji sezoni že nanizal nekaj uspehov, med drugim sta bila srebrna tudi na mladinskem evropskem prvenstvu na Poljskem. To je sploh prvo odličje za Slovenijo na svetovnih mladinskih prvenstvih v sprintu. Apollonio in Klobučar sta v finalu za nekaj manj kot tri sekunde zaostala za Madžaroma Zsomborjem Noejem in Petrom Vassom, tretja pa sta bila Danca Casper Pretzmann in Morten Gravesen.

Anja Osterman v finalu B na 500 metrov

admin | Sob, 03.08.2013

Sprinterka na mirnih vodah Anja Osterman je na svetovnem prvenstvu za mladince in mlajše člane na 500-metrski razdalji priveslala do finala B, potem ko se ji je finale A po nastopu v polfinalu izmuznil le za las. Veslala je tudi v kvalifikacijah na 200 metrov, kjer je napredovala v polfinale. Tam bosta na isti razdalji veslala tudi Alan Apollonio in Matic Klobučar med kajakaškimi dvojci.

Alan Apollonio in Matic Klobučar na svetovnem mladinskem prvenstvu do finala A na 1000 metrov

admin | Čet, 01.08.2013

Mladi kajakaški dvojec Alan Apollonio – Matic Klobučar je svetovno prvenstvo za mladince in mlajše člane v sprintu na mirnih vodah, ki ta konec tedna poteka v Kanadi začel odlično. Na 1000-metrski razdalji sta se uvrstila v finale A, ki bo na sporedu v soboto.