Okt 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Frančeškin in Kolar v Kazanu osma na 500 metrov

admin | Pon, 15.07.2013

Ljubljanska kajakaša Maks Frančeškin in Tim Kolar sta sklenila slovenske nastope v sprintu na mirnih vodah na univerzijadi v ruskem Kazanu. V konkurenci kajakaških dvojcev sta v finalu A na 500 metrov zasedla osmo mesto, za zmagovalnim dvojcem iz Belorusije pa zaostala za dobrih sedem sekund. Drugo mesto sta si priveslala Poljska kajakaša, tretja pa sta bila Rusa. Preostala slovenska predstavnika v Kazanu Lovro Leban in Tilen Vidovič sta z nastopi končala v nedeljo.

Leban v Kazanu šesti na 1000 metrov, Frančeškin in Kolar v finalu A na 500 metrov

admin | Ned, 14.07.2013

Drugi dan sprinterskih tekmovanj v okviru univerzijade v Kazanu je v finalu A na 1000 metrov veslal Lovro Leban, ki je v močni konkurenci osvojil šesto mesto. Iz polfinala sta se v ponedeljkov finale A na 500 metrov uvrstila Maks Frančeškin in Tim Kolar, ki sta na 200 metrov obstala v polfinalu. V polfinalu na 200 metrov je svoje nastope v Rusiji sklenil tudi Tilen Vidovič.

Sprinterji uspešno začeli univerzijado v Kazanu

admin | Sob, 13.07.2013

Na univerzijadi v ruskem Kazanu nastopajo tudi slovenski sprinterji, ki so uvodni dan tekmovanj v kajaku na mirnih vodah svojo nalogo opravili dobro. Lovro Leban je na 1000-metrski razdalji priveslal do finala A, veslal pa bo tudi v polfinalu na 500 metrov. Polfinalni nastop na tej razdalji sta si priveslala tudi Frančeškin in Kolar, ki bosta veslala še v polfinalu na 200 metrov, v polfinalu na 200 metrov pa bo veslal tudi Tilen Vidovič.

Apollonio in Klobučar peta v finalu A na 500 metrov, Anja Osterman na isti razdalji sedma

admin | Ned, 30.06.2013

Zadnji dan evropskega prvenstva za mladince in mlajše člane v sprintu na mirnih vodah so tekmovalci nastopali v finalih na 500 in 200 metrov. V finalu A na 500 metrov sta med mladinci veslala Alan Apollonio in Matic Klobučar, ki sta bila peta, med mlajšimi članicami pa je na isti razdalji v finalu A Anja Osterman zasedla sedmo mesto. Ostermanova je kasneje veslala še v finalu A na 200 metrov, kjer je zasedla deveto mesto.

Alan Apollonio in Matic Klobučar srebrna na mladinskem EP v Poznanju

admin | Sob, 29.06.2013

Obetavna slovenska sprinterja na mirnih vodah Alan Apollonio in Matic Klobučar sta na evropskem prvenstvu za mladince in mlajše člane na Poljskem na 1000-metrski razdalji v konkurenci kajakaških dvojcev priveslala do srebrne kolajne. V popoldanskih polfinalih na 200 metrov si je nedeljski finale A zagotovila kajakašica Anja Osterman, na isti razdalji pa bodo Slovenci nastopili še v treh finalih B.

Špeli Ponomarenko Janić še drugo zlato na mediteranskih igrah

admin | Sob, 29.06.2013

Po uspehu slovenske sprinterke na mirnih vodah Špele Ponomarenko Janić na 500-metrski razdalji, ko je ubranila zlato kolajno, ki si jo je priveslala pred štirimi leti v Pescari, je Primorka za novo zlato odličje poskrbela še na 200 metrov.Za njo sta se zvrstili Italijanka Norma Murabito in Srbkinja Milica Starović. To je tretja zlata kolajna z mediteranskih iger za Ponomarenko Janićevo, druga na igrah v Turčiji. V finalu A na 200 metrov je veslal tudi kajakaš Jošt Zakrajšek, ki je bil sedmi. Zmagal je Srb Marko Dragosavljević, drugi je bil Italijan Manfredi Rizza, tretji pa Španec Saul Craviotto Rivero. Slovenija je po zaslugi dveh zlatih kolajn Ponomarenko Janićeve in srebra Jošta Zakrajška na vrhu lestvice dobitnikov kolajn v sprintu na mirnih vodah.

Apollonio in Klobučar do dveh final A, v finalu A tudi Anja Osterman

admin | Sob, 29.06.2013

Tudi drugi dan EP za mladince in mlajše člane v sprintu na mirnih vodah, ki poteka v Poznanju, so slovenski tekmovalci nastopili zelo dobro. Mladinski kajakaški dvojec Alan Apollonio – Matic Klobučar si je priveslal nastopa v finalu A tako na 500 kot na 1000 metrov, v finalu A na 500 metrov pa bo veslala tudi edina slovenska predstavnica med kajakašicami Anja Osterman.