Jun 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Za konec EP šesti mesti Vida Debeljaka in dvojca Apollonio-Blažević

admin | Ned, 15.07.2012

Zadnji dan evropskega prvenstva za mladince in mlajše člane v sprintu na mirnih vodah so v finalu A veslali kajakaš Vid Debeljak, ki je bil na 200 metrov šesti, ter kajakaški dvojec Alan Apollonio – Simon Blažević, ki je na 500 metrov prav tako priveslal do šestega mesta. Preostali slovenski reprezentanti so na 500 in 200 metrov veslali v finalih B.

Sprinterji Rok Kuk ter dvojec Alan Apollonio-Simon Blažević do kolajn na EP za mladince in mlajše člane na Portugalskem

admin | Sob, 14.07.2012

Slovenski sprinterji na mirnih vodah so poskrbeli za izvrstne uspehe na EP v Montemor-o-Velhu, saj so si v finalih A na 1000 metrov kolajne priveslali Rok Kuk v posamični kajakaški konkurenci mlajših članov ter Alan Apollonio-Simon Blažević med mladinskimi kajakaškimi dvojci. Izkušenejši Kuk je zasedel drugo mesto, Apollonio in Blaževič pa sta bila tretja.

Mladi dvojec Apollonio-Blaževič do dveh final A na EP za mladince in mlajše člane v sprintu

admin | Pet, 13.07.2012

Kajakaški dvojec Alan Apollonio – Simon Blaževič si je na evropskem prvenstvu v sprintu za mladince in mlajše člane, ki ta konec tedna poteka v Montemor-o-Velhu, priveslal nastopa v dveh finalih A, tako na 1000 kot 500 metrov. Že včeraj je po zmagi v kvalifikacijah na 1000-metrski razdalji neposredno v finale A napredoval tudi Rok Kuk. Preostali slovenski predstavniki bodo veslali v finalu B.

Rok Kuk z najhitrejšim časom kvalifikacij EP za mlajše člane v finalu A na 1000 m

admin | Čet, 12.07.2012

Najboljši slovenski sprinterji v mladinski konkurenci in konkurenci mlajših članov ta vikend tekmujejo na EP v portugalskem Montemor-o-Velhu. Kajakaš Rok Kuk si je na 1000 metrov priveslal neposredno uvrstitev v finale A, na 500 metrov bo veslal v polfinalu, v polfinalih pa bodo nastopili tudi Matic Klobučar, Alan Apollonio in Simon Blaževič, Vid Debeljak in Anja Osterman.

Špela Ponomarenko Janić bronasta na EP v Zagrebu

admin | Ned, 24.06.2012

Zagreb, 24. junija (STA) - Slovenska sprinterka na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić je na evropskem prvenstvu v Zagrebu osvojila bronasto odličje med kajakašicami na 500 metrov. Zmagala je Nemka Katrin Wagner-Augustin pred Madžarko Danuto Kozak. Slovenka je za zmagovalko zaostala 1,95 sekunde.

Peto in šesto mesto za slovenske sprinterje v Zagrebu

admin | Sob, 23.06.2012

Zagreb, 23. junija (STA) - Drugi dan evropskega prvenstva v sprintu na mirnih vodah v Zagrebu sta dva slovenska čolna veslala v finalu A. Do kolajn jima ni uspelo priti, kljub temu pa sta dosegla solidni uvrstitvi. Kajakaški dvojec Rok Kuk/Lovro Leban je bil peti na 1000 metrov, na isti razdalji pa je Jošt Zakrajšek med kajakaši osvojil šesto mesto.

Slovenski sprinterji uspešno začeli EP

admin | Pet, 22.06.2012

Zagreb, 22. junija (STA) - Slovenski sprinterji na mirnih vodah so uspešno začeli evropsko prvenstvo v Zagrebu. Uvodni dan prvenstva so si priborili štiri nastope v finalih A. Kajakaški dvojec Rok Kuk/Lovro Leban je bil uspešen tako na 500 kot na 1000 metrov, kajakaš Jošt Zakrajšek si je finale A priveslal na 1000 m, kajakašica Špela Ponomarenko Janić pa na 500 m.