Dec 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Jošt Zakrajšek četrti na tekmi svetovnega pokala v Szegedu

admin | Ned, 12.05.2013

Kajakaš Jošt Zakrajšek je odlično tekmoval na tekmi svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah v Szegedu, kjer je na 5000 metrov zasedel četrto mesto. Kajakašica Anja Osterman je veslala v svojem prvem finalu B na tekmah svetovnega pokala in na 200 metrov zasedla deveto mesto, skupno 18.

Jošt Zakrajšek in Lovro Leban v Szegedu v finalu B na 1000 m, prvo finale B na 200 m za Anjo Osterman

admin | Sob, 11.05.2013

Szeged ta konec tedna gosti prvo tekmo svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah v sezoni 2013. Na Madžarskem tekmujejo trije slovenski reprezentanti. Na 1000 metrov sta v finalu B veslala Jošt Zakrajšek in Lovro Leban, kajakašica Anja Osterman pa je na 500 metrov obstala v polfinalu. Zakrajšek je bil najboljši v finalu B, Leban je bil osmi. Na 200 metrov bo v nedeljskem finalu B veslala Anja Osterman.

Slovenski sprinterji na mirnih vodah v Mantovi osvojili sedem kolajn

admin | Ned, 28.04.2013

Sprinterji na mirnih vodah so zadnji dan tekmovanja za pokal Mantove priveslali do sedmih kolajn. V mladinski konkurenci je Matic Klobučar zmagal na 1000-metrski razdalji, na isti razdalji je bil najboljši tudi v kajakaškem dvojcu z Alanom Apolloniem, zmago na 200 metrov si je priveslal Patrik Toš. V članski konkurenci je Lovro Leban na 1000 metrov zasedel drugo mesto, Jošt Zakrajšek je bil četrti. Kajakašica Anja Osterman je bila tako na 200 kot 500 metrov tretja, med mladinci pa sta si tretje mesto v K2 na 200 metrov priveslala Rok in Jan Šmit.

V Mantovi enajst finalnih nastopov za slovenske sprinterje na mirnih vodah

admin | Sob, 27.04.2013

Po izbirni tekmi v začetku tedna na Bledu se ta vikend sprinterji na mirnih vodah za mesta v ekipi potegujejo še na tekmi za pokal Mantove. V soboto so bile na sporedu kvalifikacije in polfinala. V nedeljska finala se je prebilo enajst slovenskih čolnov, še sedem pa jih bo nastopilo v malem finalu.

Sprinterji na Bledu začeli z izbirnimi tekmami

admin | Tor, 23.04.2013

Sprinterji na mirnih vodah so v ponedeljek na Bledu tekmovali na prvi izbirni tekmi za sestavo ekipe, ki bo nastopala na tekmah svetovnega pokala. V moški konkurenci je na 1000- in 500-metrski razdalji zmagal Jošt Zakrajšek, Lovro Leban je bil najboljši na 200 metrov. Med kajakašicami je Anja Osterman slavila na 200- in 500-metrski razdalji, Ines Makuc pa je bila najhitrejša na 1000 metrov.

Simon Oven zmagal na sprinterski tekmi v Italiji

admin | Pon, 01.04.2013

Zimski športi se poslavljajo, kajakaši pa so željni tekmovanj po zimskem pripravljalnem obdobju. Prva tekmovanja so že za nami. Minuli teden so se nekateri tekmovalci v sprintu na mirnih vodah udeležili mednarodnega tekmovanja v italijanskem Rovigu. V konkurenci kajakašev se je izkazal Simon Oven, ki je zmagal, v konkurenci kajakaških dvojcev pa sta Maks Frančeškin in Tim Kolar zasedla drugo mesto.

Špela Ponomarenko Janić navdušena nad treningom v Avstraliji

admin | Pet, 22.03.2013

Medtem ko se je večina slovenskih tekmovalcev z zimskih priprav že vrnila, pa najboljša slovenska sprinterka na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić formo še vedno nabira v daljni Avstraliji. Prvih nekaj tednov sta ji v deželi »tam spodaj« družbo delala tudi Jošt Zakrajšek in Tilen Vidovič, ki sta se že vrnila v Slovenijo, dobitnica dveh kolajn s SP pa bo v Avstraliji trenirala do prvih aprilskih dni.