Jun 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Na Bledu v ospredju Jošt Zakrajšek

admin | Sob, 28.04.2012

Slovenski sprinterji na mirnih vodah so na Bledu tekmovali na izbirni tekmi za sestavo članske in mladinske reprezentance. V konkurenci kajakašev se je najbolj izkazal Jošt Zakrajšek, ki je bil najhitrejši na 1000- in 500-metrski razdalji, v konkurenci kajakašic pa je po pričakovanjih najbolje veslala Špela Ponomarenko Janić.

Sprinterji tekmovali v Mantovi

admin | Ned, 15.04.2012

Slovenski sprinterji na mirnih vodah so ta vikend nastopali na mednarodni regati v italijanski Mantovi, ki je štela kot prva izbirna tekma za sestavo slovenske reprezentance. Lovro Leban in Rok Kuk sta v posamični kajakaški konkurenci na 1000 metrov zasedla drugo in tretje mesto, v dvojcu pa sta na isti razdalji zasedla peto mesto. Uspešno so nastopili tudi mlajši tekmovalci.

Izbirne tekme tudi za sprinterje

admin | Čet, 12.04.2012

Prihajajoči vikend ne bo napet le za slalomiste na divjih vodah, ki bodo tekmovali v Solkanu, temveč tudi za sprinterje na mirnih vodah. Ti bodo v Italiji namreč nastopili na mednarodni regati, ki bo štela kot prva izbirna tekma za sestavo ekipe.

Beutel: Slalomisti z motoričnimi prednostmi za mirne vode

admin | Pet, 06.04.2012

Ljubljana, 04. aprila (STA) - Nemec Ingolf Beutel, tudi trener olimpijskih kandidatov Roka Kuka in Lovra Lebana, je prvo trenersko ime slovenske reprezentance v kajaku in kanuju na mirnih vodah. V Sloveniji deluje dobra tri leta in kot pravi, je baza slovenskih tekmovalcev glede na velikost države tako dobra, da se Sloveniji ni treba skrivati pred tekmeci.

Fischerjevo na poti do sedmih OI zaustavili zdravniki

admin | Pet, 06.04.2012

Duisburg, 05. aprila (STA/AP) - Potem ko se je osemkratna olimpijska prvakinja v kajak kanuju na mirnih vodah Nemka Birgit Fischer vrnila v čoln in se intenzivno pripravljala na letošnje olimpijske igre v Londonu, je njeno željo po novem olimpijskem nastopu zaustavil njen osebni zdravnik. Ta je namreč 50-letnici le dan pred nemškimi kvalifikacijami za OI prepovedal nastop.

Nemška superveteranka se vrača

admin | Pon, 02.01.2012

Berlin, 29. decembra (STA/AFP) - Legendarna nemška kajakašica na mirnih vodah Birgit Fischer, ki bo februarja praznovala 50 let, načrtuje vrnitev na tekmovanja. Njena želja je nastopiti na olimpijskih igrah v Londonu 2012.

Lebanu in Kuku ukradli čoln

admin | Ned, 11.12.2011

Slovenski kajakaški dvojec v sprintu na mirnih vodah Lovro Leban - Rok Kuk se že zavzeto pripravlja na novo sezono, ko bodo na sporedu tudi dodatne olimpijske kvalifikacije za nastop v Londonu. Primorski dvojec je pred kratkim odpotoval v Italijo, kjer pa je že kmalu ostal brez čolna.