Okt 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Simon Oven zmagal na sprinterski tekmi v Italiji

admin | Pon, 01.04.2013

Zimski športi se poslavljajo, kajakaši pa so željni tekmovanj po zimskem pripravljalnem obdobju. Prva tekmovanja so že za nami. Minuli teden so se nekateri tekmovalci v sprintu na mirnih vodah udeležili mednarodnega tekmovanja v italijanskem Rovigu. V konkurenci kajakašev se je izkazal Simon Oven, ki je zmagal, v konkurenci kajakaških dvojcev pa sta Maks Frančeškin in Tim Kolar zasedla drugo mesto.

Špela Ponomarenko Janić navdušena nad treningom v Avstraliji

admin | Pet, 22.03.2013

Medtem ko se je večina slovenskih tekmovalcev z zimskih priprav že vrnila, pa najboljša slovenska sprinterka na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić formo še vedno nabira v daljni Avstraliji. Prvih nekaj tednov sta ji v deželi »tam spodaj« družbo delala tudi Jošt Zakrajšek in Tilen Vidovič, ki sta se že vrnila v Slovenijo, dobitnica dveh kolajn s SP pa bo v Avstraliji trenirala do prvih aprilskih dni.

Zakrajšek znova najhitrejši na DP na 5000 metrov

admin | Pon, 18.03.2013

Sprinterji na mirnih vodah so s sobotnim državnim prvenstvom na 5000 metrov, ki so ga že tradicionalno organizirali na Mostu na Soči, odprli tekmovalno sezono 2013. Naslov državnega prvaka med člani je ubranil kajakaš Jošt Zakrajšek, ki se je pred kratkim vrnil s priprav v Avstraliji, drugo mesto pa je osvojil Lovro Leban. Med kajakašicami je bila najboljša Anja Osterman.

Tim Kolar najhitrejši na kajakaškem maratonu na Ljubljanici

admin | Ned, 28.10.2012

Kajakaši, kanuisti in kajakašice so se na Ljubljanici v slabih vremenskih razmerah pomerili na kajakaškem maratonu. Med kajakaši je bil najhitrejši Tim Kolar, med kanuisti Blaž Cof, najboljša kajakašica med mladinkami je bila Madžarka Abigel Fauszt, njen rojak Viktor Havasi je bil najboljši mladinec v kajakaški konkurenci, Luka Žganjar pa je bil najhitrejši med mladinci v kanuju.

Jošt Zakrajšek na SP v kajakaškem maratonu do 19. mesta

admin | Ned, 23.09.2012

Na svetovnem prvenstvu v kajakaškem maratonu, ki ga ta konec tedna gosti Rim, so vsi štirje slovenski predstavniki že opravili s svojim nastopom. Za najboljši slovenski dosežek je poskrbel Jošt Zakrajšek, ki je bil 19. Simon Oven in Malin Titorič sta v konkurenci mlajših članov zasedla 24. oziroma 25. mesto, Lovro Leban pa je v članski konkurenci odstopil.

V Rimu se začenja svetovno prvenstvo v kajakaškem maratonu

admin | Pet, 21.09.2012

Rim bo v naslednjih dneh v znamenju kajaka, saj bo gostil svetovno prvenstvo v kajakaškem maratonu. V večnem mestu bo nastopila tudi četverica slovenskih tekmovalcev, čeprav ta kajakaška disciplina v Sloveniji še ni tako poznana in priljubljena kot drugod po svetu. V petek bo na sporedu tekma mladincev in mlajših članov, v soboto mladinskih dvojcev ter članskih enojcev, v nedeljo pa se bo prvenstvo zaključilo s članskimi tekmami dvojcev.

Špela Ponomarenko Janić in Jošt Zakrajšek v ospredju na DP na Ptuju

admin | Ned, 19.08.2012

Sprinterka na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić po povratku z OI v Londonu ni imela veliko časa za počitek, saj je ta vikend že nastopila na državnem prvenstvu na Ptuju. Po pričakovanjih je s tekmicami opravila brez težav in zmagala tako na 200-, 500-, kot 1000-metrski razdalji. V moški konkurenci je bil najuspešnejši Jošt Zakrajšek, ki je zmagal na 500 in 1000 metrov.