Sep 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Prenos olimpijskih kvalifikacij v sprintu na mirnih vodah na ICF Planet Canoe TV

admin | Tor, 15.05.2012

Slovenske tekmovalce v sprintu na mirnih vodah ta teden v Poznanju čakajo evropske olimpijske kvalifikacije in tekma za svetovni pokal. Na kvalifikacijah za uvrstitev na olimpijske igre v Londonu bodo nastopili kajakaški dvojec Lovro Leban – Rok Kuk in kajakaš Jošt Zakrajšek, na tekmi za svetovni pokal pa se jim bosta pridružila še kajakašica Špela Ponomarenko Janić, ki si je olimpijsko vozovnico zagotovila že lani na svetovnem prvenstvu v Szegedu, ter kajakaš Tilen Vidovič.

Video prenos iz Poznanja si lahko ogledate na ICF Planet Canoe TV: http://eurovision.digotel.com/icf/index.html

Špela Ponomarenko Janić v sezono 2012 vstopa z manjšimi spremembami

admin | Ned, 06.05.2012

Najboljša slovenska sprinterka na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić se vneto pripravlja na pomembno sezono, kjer bo v ospredju nedvomno olimpijska preizkušnja v Londonu. 30-letna Primorka je trenutno v fazi priprav na vrhunec sezone 2012, v kateri pa jo čakata še nastopa na tekmi svetovnega pokala na Poljskem in evropsko prvenstvo na Hrvaškem.

Na Bledu v ospredju Jošt Zakrajšek

admin | Sob, 28.04.2012

Slovenski sprinterji na mirnih vodah so na Bledu tekmovali na izbirni tekmi za sestavo članske in mladinske reprezentance. V konkurenci kajakašev se je najbolj izkazal Jošt Zakrajšek, ki je bil najhitrejši na 1000- in 500-metrski razdalji, v konkurenci kajakašic pa je po pričakovanjih najbolje veslala Špela Ponomarenko Janić.

Sprinterji tekmovali v Mantovi

admin | Ned, 15.04.2012

Slovenski sprinterji na mirnih vodah so ta vikend nastopali na mednarodni regati v italijanski Mantovi, ki je štela kot prva izbirna tekma za sestavo slovenske reprezentance. Lovro Leban in Rok Kuk sta v posamični kajakaški konkurenci na 1000 metrov zasedla drugo in tretje mesto, v dvojcu pa sta na isti razdalji zasedla peto mesto. Uspešno so nastopili tudi mlajši tekmovalci.

Izbirne tekme tudi za sprinterje

admin | Čet, 12.04.2012

Prihajajoči vikend ne bo napet le za slalomiste na divjih vodah, ki bodo tekmovali v Solkanu, temveč tudi za sprinterje na mirnih vodah. Ti bodo v Italiji namreč nastopili na mednarodni regati, ki bo štela kot prva izbirna tekma za sestavo ekipe.

Beutel: Slalomisti z motoričnimi prednostmi za mirne vode

admin | Pet, 06.04.2012

Ljubljana, 04. aprila (STA) - Nemec Ingolf Beutel, tudi trener olimpijskih kandidatov Roka Kuka in Lovra Lebana, je prvo trenersko ime slovenske reprezentance v kajaku in kanuju na mirnih vodah. V Sloveniji deluje dobra tri leta in kot pravi, je baza slovenskih tekmovalcev glede na velikost države tako dobra, da se Sloveniji ni treba skrivati pred tekmeci.

Fischerjevo na poti do sedmih OI zaustavili zdravniki

admin | Pet, 06.04.2012

Duisburg, 05. aprila (STA/AP) - Potem ko se je osemkratna olimpijska prvakinja v kajak kanuju na mirnih vodah Nemka Birgit Fischer vrnila v čoln in se intenzivno pripravljala na letošnje olimpijske igre v Londonu, je njeno željo po novem olimpijskem nastopu zaustavil njen osebni zdravnik. Ta je namreč 50-letnici le dan pred nemškimi kvalifikacijami za OI prepovedal nastop.