Jun 2020

Kategorija Novice Mirne vode

Špela Ponomarenko Janić in dvojec Leban-Kuk v Poznanju do finala A

admin | Pet, 18.05.2012

Poznanj po končanih olimpijskih kvalifikacijah v sprintu na mirnih vodah gosti še prvo tekmo svetovnega pokala v sezoni 2012. Prvi tekmovalni dan so se izkazali kajakašica Špela Ponomarenko Janić in dvojec Lovro Leban – Rok Kuk, ki so si priveslali nastope v sobotnih finalih A. Jošt Zakrajšek bo veslal v finalu B.

Lovra Lebana in Roka Kuka sekunda ločila od OI v Londonu

admin | Čet, 17.05.2012

Sanje slovenskih sprinterjev na mirnih vodah Lovra Lebana in Roka Kuka o nastopu na olimpijskih igrah v Londonu so se zaključile na zadnji oviri. V finalu evropskih olimpijskih kvalifikacijah v Poznanju sta namreč zasedla tretje mesto, na najpomembnejše tekmovanje te sezone pa je vodilo le prvo mesto.

Leban in Kuk z 2. časom do finala A, Zakrajškove olimpijske sanje že končane

admin | Sre, 16.05.2012

Slovenski sprinterji na mirnih vodah so danes na Poljskem nastopili v kvalifikacijah za nastop na olimpijskih igrah v Londonu. Z drugim časom skupine sta prvo oviro uspešno preskočila Lovro Leban in Rok Kuk, kajakaš Jošt Zakrajšek pa je svoje nastope sklenil v polfinalu.

Prenos olimpijskih kvalifikacij v sprintu na mirnih vodah na ICF Planet Canoe TV

admin | Tor, 15.05.2012

Slovenske tekmovalce v sprintu na mirnih vodah ta teden v Poznanju čakajo evropske olimpijske kvalifikacije in tekma za svetovni pokal. Na kvalifikacijah za uvrstitev na olimpijske igre v Londonu bodo nastopili kajakaški dvojec Lovro Leban – Rok Kuk in kajakaš Jošt Zakrajšek, na tekmi za svetovni pokal pa se jim bosta pridružila še kajakašica Špela Ponomarenko Janić, ki si je olimpijsko vozovnico zagotovila že lani na svetovnem prvenstvu v Szegedu, ter kajakaš Tilen Vidovič.

Video prenos iz Poznanja si lahko ogledate na ICF Planet Canoe TV: http://eurovision.digotel.com/icf/index.html

Špela Ponomarenko Janić v sezono 2012 vstopa z manjšimi spremembami

admin | Ned, 06.05.2012

Najboljša slovenska sprinterka na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić se vneto pripravlja na pomembno sezono, kjer bo v ospredju nedvomno olimpijska preizkušnja v Londonu. 30-letna Primorka je trenutno v fazi priprav na vrhunec sezone 2012, v kateri pa jo čakata še nastopa na tekmi svetovnega pokala na Poljskem in evropsko prvenstvo na Hrvaškem.

Na Bledu v ospredju Jošt Zakrajšek

admin | Sob, 28.04.2012

Slovenski sprinterji na mirnih vodah so na Bledu tekmovali na izbirni tekmi za sestavo članske in mladinske reprezentance. V konkurenci kajakašev se je najbolj izkazal Jošt Zakrajšek, ki je bil najhitrejši na 1000- in 500-metrski razdalji, v konkurenci kajakašic pa je po pričakovanjih najbolje veslala Špela Ponomarenko Janić.

Sprinterji tekmovali v Mantovi

admin | Ned, 15.04.2012

Slovenski sprinterji na mirnih vodah so ta vikend nastopali na mednarodni regati v italijanski Mantovi, ki je štela kot prva izbirna tekma za sestavo slovenske reprezentance. Lovro Leban in Rok Kuk sta v posamični kajakaški konkurenci na 1000 metrov zasedla drugo in tretje mesto, v dvojcu pa sta na isti razdalji zasedla peto mesto. Uspešno so nastopili tudi mlajši tekmovalci.

Eva Terčelj
Luka Božič