Jun 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Duisburg gosti drugo tekmo svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah

admin | Čet, 24.05.2018

Pred sprinterji na mirnih vodah, ki so se pretekli teden mudili v madžarskem Szegedu, je druga tekma svetovnega pokala v letošnji sezoni. Tekmovanje bo potekalo na tradicionalnem prizorišču v nemškem Duisburgu, ki je poleg tekem svetovnega pokala gostilo tudi pet izvedb svetovnega prvenstva (1979, 1987, 1995, 2007, 2013)  ter evropski prvenstvi v letih 1959 in 1967. Slovenske barve bodo zastopali štirje predstavniki.

Mladi sprinterji uspešni na memorialu Matije Ljubeka

admin | Pon, 21.05.2018

Zagrebški Jarun je gostil 17. memorial Matije Ljubeka, ki se ga je udeležilo tudi nekaj naših sprinterjev na mirnih vodah. Na regati so poleg naših predstavnikov nastopali še tekmovalci in tekmovalke s Hrvaške, Srbije, Madžarske, Bosne in Hercegovine ter Češke. Slovenci so osvojili 22 kolajn.

Anja Osterman enajsta v Szegedu

admin | Ned, 20.05.2018

Zadnji dan tekme svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah in parakajakaštvu na Madžarskem je kajakašica Anja Osterman na 200-metrski razdalji poskrbela za najboljši slovenski dosežek vikenda. V Szegedu si je namreč priveslala enajsto mesto. Tik pred koncem tekmovalnega dne sta v finalu C na 500 metrov veslala Simon Blaževič in Alan Apollonio.

Apollonio 15., Zakrajšek 22. na 1000m svetovnega pokala v Szegedu

admin | Sob, 19.05.2018

V Szegedu je potekal tretji tekmovalni dan svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah in parakajakaštvu. Videli smo nastope Alana Apollonia, Jošta Zakrajška, Simona Blaževiča in Anje Osterman. Apollonio je v finalu B na 1000 metrov zasedel šesto mesto, Zakrajšek pa je bil četrti v finalu C. Anja Osterman se je uvrstila v polfinale na 200 metrov, v finale C na 500 metrov pa sta prišla kajakaša Apollonio in Blaževič.

Sprinterji začeli z nastopi v Szegedu

admin | Pet, 18.05.2018

Sprinterji na mirnih vodah so opravili s prvimi nastopi na tekmi svetovnega pokala v Szegedu. V dopoldanskem delu smo stiskali pesti za kajakaša Jošta Zakrajška in Alana Apollonia, ki sta nastopila v kvalifikacijah na 1000 metrov, ter kajakašici Mio Medved in Anjo Osterman, ki sta veslali v kajakaškem dvojcu na 500 metrov. Vsi so svojo uvodno nalogo opravili dobro, saj so si priveslali nastope v polfinalu. Jošt Zakrajšek je v svoji polfinalni skupini priveslal na peto mesto, Alan Apollonio je bil četrti, Anja Osterman in Mia Medved pa sta prav tako zasedli četrto mesto.

Sprinterji na mirnih vodah sezono večjih tekmovanj odpirajo na Madžarskem

admin | Sre, 16.05.2018

Prihajajoči konec tedna sprinterje na mirnih vodah čaka prva večja mednarodna tekma sezone, in sicer tekma svetovnega pokala v Szegedu, kjer se obeta izjemno močna mednarodna konkurenca. Tekmi na Madžarskem bo sledila druga tekma svetovnega pokala v Duisburgu, nato evropsko prvenstvo v Beogradu ter mediteranske igre v Španiji, avgusta pa prihaja še vrhunec s svetovnim prvenstvom na Portugalskem.

Mladi sprinterji uspešni v Brandenburgu

admin | Ned, 06.05.2018

Nemški Brandenburg je ta konec tedna gostil 27. veliko brandenburško regato, ki je privabila številne mlade tekmovalce in tekmovalke tako iz Nemčije kot tudi iz drugih držav, med drugim iz Švice, Danske, Poljske, Hrvaške in Slovenije. Naši mladi predstavniki so se v močni in predvsem številčni konkurenci dobro odrezali in se iz Nemčije vračajo z več kolajnami.