Avg 2020

Kategorija Novice Mirne vode

Za konec SUP svetovnega prvenstva na Kitajskem Oštrbenk deseti

admin | Ned, 27.10.2019

S tehnično preizkušnjo se je na Kitajskem zaključilo prvo svetovno prvenstvo v veslanju stoje (SUP) pod okriljem mednarodne kajakaške zveze ICF. V Quingdau je v mladinski konkurenci na 2,5 kilometra dolgi progi s petimi obrati nastopil naš odlični mladinski reprezentant v slalomu in spustu na divjih vodah Vid Oštrbenk. Po sobotnem šestem mestu v sprinterski tekmi je nedeljsko tehnično preizkušnjo končal na desetem mestu. Tudi v tej disciplini je zmaga odšla na Japonsko. Zmagal je Rai Taguchi, pred rojakom Keijem Kaomatsujamo, tretji pa je bil Kanadčan Jack Seymour.

Vid Oštrbenk šesti na SP v veslanju stoje

admin | Sob, 26.10.2019

Na Kitajskem, natančneje v marini Quingdao, ta konec tedna poteka svetovno prvenstvo v veslanju stoje (SUP) pod okriljem mednarodne kajakaške zveze ICF. Na svetovnem prvenstvu v Aziji nastopa tudi slovenski divjevodaš Vid Oštrbenk, ki se je v mladinski konkurenci v sprinterski tekmi uvrstil na šesto mesto.

Vid Oštrbenk startal na SP v veslanju stoje

admin | Pet, 25.10.2019

V Aziji, na Kitajskem, ta konec tedna poteka tudi ICF svetovno prvenstvo v veslanju stoje (SUP), kjer je bila danes na sporedu 18-kilometrska preizkušnja. Med mladinci je bil na startu Vid Oštrbenk, ki tekme ni zaključil, a glavna - sprinterska - preizkušnja še prihaja. Med mladinci sta za dvojno japonsko slavje poskrbela Rai Taguchi in Kei Komatsujama, tretji pa je bil Kanadčan Jack Seymour.

Na Češkem med najboljšimi tudi slovenski divjevodaši

admin | Sob, 12.10.2019

Na Češkem je potekal 17. tradicionalni krumlovski kajakaški maraton, ki je privabil udeležence iz 24 držav, tudi Slovenije. V članski konkurenci kajakašev je Simon Oven zasedel tretje mesto, med mladinci je bil najboljši slovenski kajakaš Urban Novak, med mladinkami je zmagala kajakašica Ana Šteblaj, Nejc Gradišek in Martin Gale pa sta bila tretja v konkurenci kanuističnih dvojcev.

Mednarodna udeležba na 13. ljubljanskem kajakaškem maratonu

admin | Sob, 05.10.2019

Ljubljanica je danes gostila 13. mednarodni kajakaški maraton, ki je privabil udeležence iz Slovenije, Avstrije, Madžarske, Srbije in Hrvaške. Tekmovalci in tekmovalke so se podali na 23 kilometrov dolgo pot od Vrhnike do Ljubljane, oziroma na 12-kilometrsko preizkušnjo od Podpeči iz Ljubljane.

Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman kraljici letošnje sezone

admin | Pet, 20.09.2019

Mednarodna kajakaška zveza (ICF) je izdala jakostno lestvico tekmovalk in tekmovalcev v sprintu na mirnih vodah v sezoni 2019, ki veliko veselja prinaša tudi slovenski ekipi. Naši odlični sprinterki Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman namreč kraljujeta med ženskimi kajakaškimi dvojci.

Matevž Manfreda za konec olimpijskih upov v Bratislavi šesti na 200m

admin | Pon, 16.09.2019

Na Slovaškem se je s preizkušnjami na 200 metrov zaključila letošnja izvedba olimpijskih upov v sprintu na mirnih vodah. Na tekmovanju, na katerem so nastopali mladi tekmovalci in tekmovalke iz 36 držav, so se z nekaj uvrstitvami izkazali tudi mladi Slovenci. Zadnji dan je bil Matevž Manfreda šesti na 200 metrov med kajakaši do 15 let.

Eva Terčelj
Luka Božič