Okt 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Anja Osterman in Jošt Zakrajšek v boj za čim višje uvrstitve na SP v sprintu na mirnih vodah

admin | Pon, 20.08.2018

Evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane v Bratislavi se je šele dobro zaključilo, že je pred nami nov velik kajakaški dogodek. V portugalskem Montemor-o-Velhu bo od srede do nedelje potekalo svetovno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah in parakajakaštvu. Slovenske barve bosta zastopala Anja Osterman in Jošt Zakrajšek.

Maratonci v Bohinju do naslovov državnih prvakov

admin | Sre, 15.08.2018

Bohinjsko jezero je danes gostilo 12. bohinjski kajakaški maraton, ki je hkrati štel za državno prvenstvo kot tudi za tekmo slovenskega pokala za mlajše kategorije. Med člani je v kajaku slavil Peter Samotorčan, med mladinkami Manca Mikelj, med mladinci pa Tit Faletič.

29. mednarodna regata Capris uspešno izvedena

admin | Ned, 12.08.2018

Kajak kanu klub Žusterna letos obeležuje svojo 36-obletnico obstoja. Kot prvi slovenski klub za kajakaše mirnovodaše se KKK Žusterna lahko pohvali z organizacijo več tekem letno, v vseh letnih časih, tako pozimi z državnim prvenstvom v morskem kajaku – to je edina kategorija kajaka, kjer se vesla z vetrom – downwind, kot pomladi, ko se začnejo tekme slovenskega pokala.

V Kopru to soboto mednarodna regata Capris

admin | Sre, 08.08.2018

To soboto, 11. avgusta, bo v Žusterni potekala 29. mednarodna regata v sprintu na mirnih vodah 'Capris'. Začetek tekmovalnega dne je predviden za 8. uro. Organizatorji pričakujejo udeležbo približno 150 tekmovalk in tekmovalcev, tako iz slovenskih klubov kot tudi iz tujine. V preteklosti so se te regate udeleževali tudi sprinterji iz Hrvaške, Italije, Srbije, Bosne in Hercegovine, Makedonije, Črne gore, Slovaške, Madžarske in Avstrije.

Mia Medved za konec SP v Plovdivu 12., Rok Šmit 17. na 500m

admin | Ned, 29.07.2018

S polfinalnimi in finalnimi preizkušnjami na 500-metrski razdalji se je v bolgarskem Plovdivu zaključilo svetovno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane. Zadnji dan prvenstva sta v finalih B na 500 metrov veslala Mia Medved, ki je bila 12., in Rok Šmit, ki je zasedel 17. mesto.

Mia Medved in Rok Šmit veslala v finalu B na 200 metrov

admin | Sob, 28.07.2018

Predzadnji dan svetovnega prvenstva v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane v Plovdivu je kajakaš Rok Šmit priveslal do 16. mesta na 200 metrov, Mia Medved je bila 18., Miha Fartek pa 22. na isti razdalji. Iz popoldanskih kvalifikacij na 500 metrov sta se v nedeljski polfinale uvrstila Mia Medved in Rok Šmit.

Sprinter Alan Apollonio 13. na svetovnem prvenstvu za mladince in mlajše člane v Bolgariji

admin | Pet, 27.07.2018

Na svetovnem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše člane, ki ta konec tedna poteka v Plovdivu, smo videli prve končne odločitve. Izmed slovenskih reprezentantov sta v petkovem sporedu tekmovala le dva kajakaša, in sicer na 1000-metrski razdalji. Alan Apollonio je bil na koncu med mlajšimi člani 13., mladinec Jan Markelj pa je obstal v polfinalu.