Jun 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Sprinterji na mirnih vodah sezono večjih tekmovanj odpirajo na Madžarskem

admin | Sre, 16.05.2018

Prihajajoči konec tedna sprinterje na mirnih vodah čaka prva večja mednarodna tekma sezone, in sicer tekma svetovnega pokala v Szegedu, kjer se obeta izjemno močna mednarodna konkurenca. Tekmi na Madžarskem bo sledila druga tekma svetovnega pokala v Duisburgu, nato evropsko prvenstvo v Beogradu ter mediteranske igre v Španiji, avgusta pa prihaja še vrhunec s svetovnim prvenstvom na Portugalskem.

Mladi sprinterji uspešni v Brandenburgu

admin | Ned, 06.05.2018

Nemški Brandenburg je ta konec tedna gostil 27. veliko brandenburško regato, ki je privabila številne mlade tekmovalce in tekmovalke tako iz Nemčije kot tudi iz drugih držav, med drugim iz Švice, Danske, Poljske, Hrvaške in Slovenije. Naši mladi predstavniki so se v močni in predvsem številčni konkurenci dobro odrezali in se iz Nemčije vračajo z več kolajnami.

Na izbirnih tekmah v Zagrebu še šest končnih odločitev

admin | Ned, 22.04.2018

Sprinterji na mirnih vodah so opravili še z drugim tekmovalnim dnem izbirnih tekem, ki so potekale na zagrebškem Jarunu. V nedeljo je bilo izvedenih šest končnih odločitev, in sicer na 200- in 500-metrskih razdaljah.

Sprinterji opravili s prvim dnem izbirnih tekem

admin | Sob, 21.04.2018

Na zagrebškem Jarunu ta konec tedna potekajo izbirne tekme v sprintu na mirnih vodah. Prvi dan preizkušenj so bile na sporedu kvalifikacijske tekme, pa tudi nekaj končnih odločitev, preostanek sledi v nedeljo. V moškem finalu članov na 1000 metrov je po pričakovanjih zmagal Jošt Zakrajšek, na drugo mesto je priveslal Alan Apollonio, na tretje pa Simon Oven. Na isti razdalji so tekmovali tudi mladinci, kjer je najhitreje v cilj priveslal Jan Markelj, za njim pa sta ciljno linijo prečkala Tit Faletič in Filip Toplikar. Preostale tri končne odločitve so bile v ženski konkurenci. Med članicami na 500 metrov je bila najhitrejša Anja Osterman, druga je bila Mia Medved, tretja pa Szilvia Kollo. Mladinke so že opravile z nastopi na 500 in 1000 metrov. Vrsti red je bil na obeh razdaljah enak. Zmagala je Taja Smukavec, druga je bila Neja Vodopivec, tretja pa Romina Mihalič.

Mednarodna regata Adria 2018 ima nov datum

admin | Tor, 17.04.2018

Obveščamo vas, da bo tradicionalna mednarodna regata v sprintu na mirnih vodah 'Adria 2018' v Ankaranu potekala v nedeljo, 16. septembra 2018.  Nov datum je že vnesen v koledar Kajakaške zveze Slovenije, ki je na voljo na: http://www.kajak-zveza.si/moduli/vsebina/koledar-dogodkov

V Sisku v akciji kajakaški maratonci

admin | Sob, 14.04.2018

Medtem ko so se divjevodaši za čim boljše uvrstitve potegovali na Kolpi, je nekaj slovenskih sprinterjev na mirnih vodah odpotovalo v Sisek, kjer je potekalo tekmovanje v kajakaškem maratonu. Na podlagi časov, doseženih na tekmovanju, bodo namreč odločali o članih slovenske ekipe v kajakaškem maratonu.

V Sisku izbirna tekma v kajakaškem maratonu

admin | Čet, 12.04.2018

Medtem ko se bodo divjevodaši ta vikend mudili na Kolpi bo nekaj naših sprinterjev na mirnih vodah odpotovalo v hrvaški Sisek, kjer bo v soboto potekalo tekmovanje v kajakaškem maratonu. Nastop v tej preizkušnji bo pomemben za vse slovenske tekmovalce v tej kajakaški disciplini, ki smo jo na najvišjem nivoju v letih 2014 in 2015 spremljali tudi v Bohinju, ki je gostil svetovni pokal in evropsko prvenstvo, saj bo tekmovanje v Sisku izbirna tekma za uvrstitev v slovensko ekipo.