Jun 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Zakrajšek in Vega preizkušnjo v Argentini zaključila na četrtem mestu

admin | Pon, 15.01.2018

V Argentini se je zaključil mednarodni kajakaški maraton del Rio Negro, ki je v Južni Ameriki združil tako domače argentinske kajakaše kot tudi tekmovalce in tekmovalke iz tujine. Maratona se je tudi letos udeležil Jošt Zakrajšek, lanskoletni zmagovalec te preizkušnje. Skupaj s Špancem Kikom Vego sta v kajakaškem dvojcu poizkušala ponoviti lanski uspeh, a se jima je zalomilo predvsem v zadnji, odločilni etapi, kjer sta imela težave z opremo in kar 27 kilometrov veslala brez smernika. Po osmih dneh, sedmih etapah in skoraj 300 preveslanih kilometrih sta zasedla končno četrto mesto.

Jošt Zakrajšek tudi letos v Argentini

admin | Pon, 08.01.2018

Kajakaš Jošt Zakrajšek se te dni nahaja v Argentini, kjer tekmuje na sloviti mednarodni regati Rio Negro, ki od sodelujočih zahteva izjemno pripravljenost. V osmih dneh se namreč zvrsti sedem etap, udeleženci pa v tem času preveslajo približno 300 kilometrov. Tako kot lani je Zakrajšek tudi letos v kajakaškem dvojcu združil moči s Špancem Federicom Vego Suarezom. Slovensko-španska naveza je bila lani v Argentini najboljša.

Za tekmovalci sta že dve etapi. Po prvi etapi, dolgi približno 45 kilometrov, sta bila Zakrajšek in Vega uvrščena na četrto mesto, po drugi etapi pa sta s slabimi tremi minutami zaostanka za vodilnim dvojcem Franco Ivan Balboa – Dardo Balboa tretja.

Rezultate regate lahko najdete na uradni Facebook strani: https://www.facebook.com/RegataRN/

Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman najboljši športnici Primorske

admin | Pet, 05.01.2018

Po izjemni sezoni 2017, kolajnah na evropskem in svetovnem prvenstvu ter na tekmah svetovnega pokala, sta Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman tudi ob izteku leta prejeli priznanje za svoje dosežke. Varovanki Stjepana Janića sta bili namreč izbrani za najboljši primorski športnici.

Radio Koper, TV Koper, Primorske novice, Deželni sedež RAI za Furlanijo-Julijsko krajino - slovenski sporedi, Primorski dnevnik, Zveza slovenskih športnih društev v Italiji in spletni portal slosport.org so v sodelovanju z občino Hrpelje-Kozina že 34. leto zapored pripravili izbor najboljših primorskih športnikov. V Kulturnem domu v Hrpeljah sta se glavne nagrade v ženski konkurenci veselili Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman, ki sta glasovalce prepričali z izvrstnimi dosežki v sezoni 2017 – srebrom in bronom v kajakaškem dvojcu na evropskem in svetovnem prvenstvu, Špela pa še z dvema bronoma na omenjenih prvenstvih v posamični konkurenci ter zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Državna prvaka v morskem kajakaštvu sta Lea Prodan in Jošt Zakrajšek

admin | Sob, 25.11.2017

Koper je danes gostil tekmo državnega prvenstva v morskem kajakaštvu, na kateri se je približno 50 udeležencev pomerilo na progi med laguno Bernardin in Koprom. Na 16-kilometrski progi se je v ženski konkurenci najbolj izkazala mladinka Lea Prodan, članica KKK Žusterna, ki se je razveselila naslova državne prvakinje v absolutni konkurenci kot tudi med mladinkami. V moški konkurenci je slavil Jošt Zakrajšek. Najhitrejši mladinec je bil Urban Novak.

DP v morskem kajakaštvu to soboto

admin | Pon, 20.11.2017

Organizatorji odprtega državnega prvenstva v morskem kajakaštvu in tekmovanja v SUP-u obveščajo, da bo preizkušnja potekala v soboto, 25. novembra 2017, in sicer v smeri Portorož/laguna Bernardin – Koper. Tako so se odločili na podlagi vremenske napovedi za prihajajoči vikend.

Sestanek vodij ekip bo ob 9.30 v Kajak kanu klubu Žusterna, kjer je omogočeno tudi brezplačno parkiranje.

Podrobnosti so na voljo v razpisu: www.kajak-zveza.si/moduli/razpisi/files/Razpis_DP_Morski_kajak_in_pokal_Mesta_Koper_2017_dN2u.pdf

KKK Čatež prvi državni prvak v dragon boatu

admin | Sob, 18.11.2017

V svetu že zelo priljubljena kajakaška disciplina 'zmajevega čolna', oziroma dragon boata, je potrkala tudi na slovenska vrata. Danes je Ljubljana namreč gostila prvo državno prvenstvo v tej disciplini, in sicer na Ljubljanici pri Prulskem mostu. Uvodnega prvenstva, ki je sicer potekalo ob zelo nizkih temperaturah, so se udeležili predstavniki KKK Čatež, KKK Krško, KK Simon, KKK Ljubljana, KK Soške elektrarne, pa tudi predstavniki SUP kluba. Šest ekip se je najprej pomerilo v vožnji na čas, katere rezultati so bili potrebni za določitev parov, ki so se nato pomerili v dvobojih na izpadanje. Na startu sta bili tudi mladinski ekipi KK Soške elektrarne in KK Simon, v absolutni konkurenci pa so se za premierni državni naslov pomerili predstavniki SUP kluba in KKK Čatež. Na koncu je slavila ekipa iz Čateža, drugo mesto so si priveslali predstavniki SUP kluba, tretji pa so bili člani KK Simon.

Jošt Zakrajšek znova najboljši na ljubljanskem kajakaškem maratonu

admin | Sob, 21.10.2017

Na Ljubljanici je danes potekal 11. mednarodni kajakaški maraton, ki se ga je udeležilo prek 150 tekmovalk in tekmovalcev iz Slovenije, Madžarske, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Nemčije in Češke. Tako kot lani je tudi tokrat s preizkušnjo najbolje opravil sprinter na mirnih vodah Jošt Zakrajšek. Drugo mesto sta si delila Simon Oven in Maks Frančeškin.