Jun 2019

Kategorija Novice Mirne vode

KKK Čatež prvi državni prvak v dragon boatu

admin | Sob, 18.11.2017

V svetu že zelo priljubljena kajakaška disciplina 'zmajevega čolna', oziroma dragon boata, je potrkala tudi na slovenska vrata. Danes je Ljubljana namreč gostila prvo državno prvenstvo v tej disciplini, in sicer na Ljubljanici pri Prulskem mostu. Uvodnega prvenstva, ki je sicer potekalo ob zelo nizkih temperaturah, so se udeležili predstavniki KKK Čatež, KKK Krško, KK Simon, KKK Ljubljana, KK Soške elektrarne, pa tudi predstavniki SUP kluba. Šest ekip se je najprej pomerilo v vožnji na čas, katere rezultati so bili potrebni za določitev parov, ki so se nato pomerili v dvobojih na izpadanje. Na startu sta bili tudi mladinski ekipi KK Soške elektrarne in KK Simon, v absolutni konkurenci pa so se za premierni državni naslov pomerili predstavniki SUP kluba in KKK Čatež. Na koncu je slavila ekipa iz Čateža, drugo mesto so si priveslali predstavniki SUP kluba, tretji pa so bili člani KK Simon.

Jošt Zakrajšek znova najboljši na ljubljanskem kajakaškem maratonu

admin | Sob, 21.10.2017

Na Ljubljanici je danes potekal 11. mednarodni kajakaški maraton, ki se ga je udeležilo prek 150 tekmovalk in tekmovalcev iz Slovenije, Madžarske, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Nemčije in Češke. Tako kot lani je tudi tokrat s preizkušnjo najbolje opravil sprinter na mirnih vodah Jošt Zakrajšek. Drugo mesto sta si delila Simon Oven in Maks Frančeškin.

Bled gostil DP v sprintu za mladince in mlajše kategorije

admin | Pon, 02.10.2017

Na Bledu je ta vikend potekalo državno prvenstvo v sprintu na mirnih vodah za mladince in mlajše kategorije. Kako so se odrezali, si lahko ogledate na tej povezavi: http://www.timing-mojstrana.com/?p=2925

Mladi sprinterji na mirnih vodah tekmovali v Račicah

admin | Ned, 17.09.2017

Češke Račice, prizorišče letošnjega članskega svetovnega prvenstva v sprintu na mirnih vodah, ki je slovenski ekipi prineslo ogromno veselja, so gostile tudi letošnjo izvedbo tekmovanja olimpijskih upov, preizkušnje za mlade sprinterje na mirnih vodah. Na Češkem so nastopili tudi naši predstavniki.

Rezultati so na voljo na tej povezavi.

Ankaran gostil 25. mednarodno regato v sprintu na mirnih vodah

admin | Čet, 14.09.2017

Ankaran je pretekli konec tedna gostil že 25. mednarodno regato v sprintu na mirnih vodah »Adria 2017«. Preizkušnje na slovenski Obali so se udeležili tako najmlajši tekmovalci in tekmovalke v kategoriji cicibanov in cicibank, kot tudi starejši mirnovodaši in mirnovodašice, vse do veteranov. Poleg predstavnikov obalnih klubov Žusterna, Ankaran, Orka in Adria Ankaran so na tekmovanju veslali še predstavniki in predstavnice italijanskega kluba Societa Canottieri Timavo Monfalcone, hrvaškega kluba z Raba ter predstavniki petih madžarskih klubov.

Bohinj gostil DP v kajakaškem maratonu

admin | Pet, 08.09.2017

V Bohinju je potekalo državno prvenstvo v kajakaškem maratonu. Rezultate lahko najdete na: www.kajak-zveza.si/moduli/rezultati/files/DP_in_MARATON_BOHINJ_2017_MbEU.xls

Vabilo na sprejem Špele Ponomarenko Janić in Anje Osterman

admin | Pon, 28.08.2017

Vljudno vas vabimo na sprejem Špele Ponomarenko Janić in Anje Osterman po enkratni sezoni 2017. Sprejem bo danes, 28. avgusta 2017, ob 18. uri v Taverni v Kopru.