Dec 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Anja Osterman bronasta na sredozemskih igrah v Španiji

admin | Ned, 24.06.2018

V španskem Castelldefelsu so sprinterji na mirnih vodah zaključili z nastopi na sredozemskih igrah. Z bronasto kolajno v ženskem kajaku na 500 metrov se je izkazala Anja Osterman, ki je veslala tudi na 200 metrov in bila peta. Peto mesto je med kajakaši na 200 metrov zasedel tudi Rok Šmit, Simon Blaževič je bil sedmi na 500 metrov, Šmit in Blaževič pa sta bila sedma tudi v kajakaškem dvojcu na 500 metrov.

V finalu sredozemskih iger vsi slovenski čolni

admin | Sob, 23.06.2018

Sprinterji na mirnih vodah so s kvalifikacijskimi in polfinalnimi tekmami začeli z nastopi na letošnjih sredozemskih igrah, ki jih gosti Španija. Medtem ko večina športnih dogodkov poteka v Tarragoni, se sprinterji za medalje merijo v Castelldefelsu poleg Barcelone. Uvodni dan so bili uspešni vsi slovenski čolni, saj so se vsi uvrstili v nedeljski finale.

Pred sprinterji nastop na mediteranskih igrah

admin | Sre, 20.06.2018

Anjo Osterman, Simona Blaževiča in Roka Šmita konec tedna čaka nastop na mediteranskih igrah, ki bodo letos potekale v Španiji. Tarragona bo gostila večino športnih dogodkov letošnjih iger, kajakaška tekmovanja pa se bodo odvijala bližje Barceloni. Tekmovanja v sprintu na mirnih vodah bo namreč gostilo prizorišče olimpijskih iger iz leta 1992 v Castelldefelsu, kakšnih deset kilometrov oddaljenem od barcelonskega letališča.

Zakrajšek za konec EP osmi, Ostermanova dvakrat deseta, Blaževič 13.

admin | Ned, 10.06.2018

V Beogradu se je zaključilo evropsko prvenstvo v sprintu na mirnih vodah in parakajakaštvu. Jošt Zakrajšek je v 5000-metrski preizkušnji zasedel osmo mesto, Ostermanova je zmagala v finalih B na 200 in 500 metrov, Blaževič pa se iz Srbije poslavlja s končnim 13. mestom na 500 metrov.

Zakrajšek deveti na EP v Beogradu, Ostermanova do še enega finala B

admin | Sob, 09.06.2018

Jošt Zakrajšek je veslal v finalu A kajakašev na 1000 metrov in na evropskem prvenstvu v sprintu na mirnih vodah v Beogradu priveslal do devetega mesta. Popoldne sta v kvalifikacijah in polfinalu na 200 metrov veslala Anja Osterman in Simon Blaževič, v parakajakaškem delu prvenstva pa tudi Dejan Fabčič. Ostermanova se je uvrstila v finale B, medtem ko sta Blaževič in Fabčič z nastopi končala v polfinalu.

Na EP v Beogradu Zakrajšek do finala A na 1000m, Ostermanova in Blaževič v finalu B na 500 metrov

admin | Pet, 08.06.2018

S kvalifikacijskimi in polfinalnimi nastopi na 1000 in 500 metrov se je v Beogradu začelo evropsko prvenstvo v sprintu na mirnih vodah in parakajakaštvu. Zelo dobro je nastopil Jošt Zakrajšek, ki si je priveslal nastop v finalu A na 1000 metrov. Anja Osterman je bila odlično na poti na 500 metrov, a na koncu za eno mesto zgrešila finale A, tako da bo veslala v finalu B. V finalu B na 500 metrov bo veslal tudi Simon Blaževič.

Sprinterji na evropsko prvenstvo v Beograd, spustaši na svetovni pokal v Banjaluko

admin | Tor, 05.06.2018

Po izjemno uspešnem vikendu za naše divjevodaše, ki so kolajne osvajali na svetovnem prvenstvu v spustu na divjih vodah v Švici in na evropskem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v Pragi, ta konec tedna v ospredje znova stopajo sprinterji na mirnih vodah. V Beogradu jih čaka evropsko prvenstvo v sprintu na mirnih vodah ter parakajakaštvu. Na sporedu bo tudi svetovni pokal v spustu na divjih vodah.