Okt 2019

Kategorija Novice Mirne vode

Anja Osterman enajsta v Szegedu

admin | Ned, 20.05.2018

Zadnji dan tekme svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah in parakajakaštvu na Madžarskem je kajakašica Anja Osterman na 200-metrski razdalji poskrbela za najboljši slovenski dosežek vikenda. V Szegedu si je namreč priveslala enajsto mesto. Tik pred koncem tekmovalnega dne sta v finalu C na 500 metrov veslala Simon Blaževič in Alan Apollonio.

Apollonio 15., Zakrajšek 22. na 1000m svetovnega pokala v Szegedu

admin | Sob, 19.05.2018

V Szegedu je potekal tretji tekmovalni dan svetovnega pokala v sprintu na mirnih vodah in parakajakaštvu. Videli smo nastope Alana Apollonia, Jošta Zakrajška, Simona Blaževiča in Anje Osterman. Apollonio je v finalu B na 1000 metrov zasedel šesto mesto, Zakrajšek pa je bil četrti v finalu C. Anja Osterman se je uvrstila v polfinale na 200 metrov, v finale C na 500 metrov pa sta prišla kajakaša Apollonio in Blaževič.

Sprinterji začeli z nastopi v Szegedu

admin | Pet, 18.05.2018

Sprinterji na mirnih vodah so opravili s prvimi nastopi na tekmi svetovnega pokala v Szegedu. V dopoldanskem delu smo stiskali pesti za kajakaša Jošta Zakrajška in Alana Apollonia, ki sta nastopila v kvalifikacijah na 1000 metrov, ter kajakašici Mio Medved in Anjo Osterman, ki sta veslali v kajakaškem dvojcu na 500 metrov. Vsi so svojo uvodno nalogo opravili dobro, saj so si priveslali nastope v polfinalu. Jošt Zakrajšek je v svoji polfinalni skupini priveslal na peto mesto, Alan Apollonio je bil četrti, Anja Osterman in Mia Medved pa sta prav tako zasedli četrto mesto.

Sprinterji na mirnih vodah sezono večjih tekmovanj odpirajo na Madžarskem

admin | Sre, 16.05.2018

Prihajajoči konec tedna sprinterje na mirnih vodah čaka prva večja mednarodna tekma sezone, in sicer tekma svetovnega pokala v Szegedu, kjer se obeta izjemno močna mednarodna konkurenca. Tekmi na Madžarskem bo sledila druga tekma svetovnega pokala v Duisburgu, nato evropsko prvenstvo v Beogradu ter mediteranske igre v Španiji, avgusta pa prihaja še vrhunec s svetovnim prvenstvom na Portugalskem.

Mladi sprinterji uspešni v Brandenburgu

admin | Ned, 06.05.2018

Nemški Brandenburg je ta konec tedna gostil 27. veliko brandenburško regato, ki je privabila številne mlade tekmovalce in tekmovalke tako iz Nemčije kot tudi iz drugih držav, med drugim iz Švice, Danske, Poljske, Hrvaške in Slovenije. Naši mladi predstavniki so se v močni in predvsem številčni konkurenci dobro odrezali in se iz Nemčije vračajo z več kolajnami.

Na izbirnih tekmah v Zagrebu še šest končnih odločitev

admin | Ned, 22.04.2018

Sprinterji na mirnih vodah so opravili še z drugim tekmovalnim dnem izbirnih tekem, ki so potekale na zagrebškem Jarunu. V nedeljo je bilo izvedenih šest končnih odločitev, in sicer na 200- in 500-metrskih razdaljah.

Sprinterji opravili s prvim dnem izbirnih tekem

admin | Sob, 21.04.2018

Na zagrebškem Jarunu ta konec tedna potekajo izbirne tekme v sprintu na mirnih vodah. Prvi dan preizkušenj so bile na sporedu kvalifikacijske tekme, pa tudi nekaj končnih odločitev, preostanek sledi v nedeljo. V moškem finalu članov na 1000 metrov je po pričakovanjih zmagal Jošt Zakrajšek, na drugo mesto je priveslal Alan Apollonio, na tretje pa Simon Oven. Na isti razdalji so tekmovali tudi mladinci, kjer je najhitreje v cilj priveslal Jan Markelj, za njim pa sta ciljno linijo prečkala Tit Faletič in Filip Toplikar. Preostale tri končne odločitve so bile v ženski konkurenci. Med članicami na 500 metrov je bila najhitrejša Anja Osterman, druga je bila Mia Medved, tretja pa Szilvia Kollo. Mladinke so že opravile z nastopi na 500 in 1000 metrov. Vrsti red je bil na obeh razdaljah enak. Zmagala je Taja Smukavec, druga je bila Neja Vodopivec, tretja pa Romina Mihalič.