Apr 2019

Kategorija Novice Programi mladih

Mladi spustaši so se za državne naslove v sprintu pomerili v Solkanu

admin | Pet, 21.08.2015

V Solkanu je ta teden živahno. Ob kajakaškem taboru tam namreč potekata tudi tekmi, ki mladim kajakašem, kanuistom in kajakašicam omogočata nabiranje izkušenj. Prva izmed preizkušenj je bilo državno prvenstvo za mlajše kategorije v sprintu na divjih vodah, kjer so se zelo izkazali tekmovalci in tekmovalke domačega kluba, na stopničke pa so se povzpeli še predstavniki šestih drugih klubov.

Slalomisti pri vrhu tudi v skupnem seštevku ECA mladinskega evropskega pokala

admin | Sre, 12.08.2015

Mladi slalomisti in slalomistke na divjih vodah so v letošnjem poletju nastopali na ECA evropskem mladinskem pokalu. V seriji enajstih tekem, ki so potekale na šestih prizoriščih – v Bratislavi, Flattachu, Augsburgu, Solkanu, Čeških Budejovicah in Krakovu – se je v slalomskih veščinah preizkusilo prek 600 kajakašev, kajakašic, kanuistov in kanuistk iz različnih evropskih držav, pa tudi Avstralije, Nove Zelandije in Združenih držav Amerike.

Na ECA pokalu v Krakovu stopničke za Tineta Kanclerja in Nika Testena

admin | Pon, 10.08.2015

Krakov je gostil še zadnjo letošnjo tekmo za ECA evropski mladinski pokal v slalomu na divjih vodah. V uradnih kategorijah pokala, ki sodi pod okrilje evropske kajakaške zveze, v konkurenci do 16 in 18 let sta na zmagovalne stopničke priveslala dva primorska slalomista. Tine Kancler je bil v kategoriji kajakašev do 16 let tretji, prav tako bronast pa je bil med kajakaši do 18 let Niko Testen. Sicer so se na stopničke uvrstili še Žiga Taljat, Alja Kozorog in Nina Bizjak, ki pa so tekmovali v kategoriji do 23 let, ki ne sodi v uradni del evropskega pokala.

V okviru DP v maratonu potekala tudi tekma slovenskega pokala za mlajše kategorije

admin | Ned, 02.08.2015

V okviru bohinjskega kajakaškega maratona so svoje spretnosti kazali tudi mlajši kajakaši in kajakašice, ki so nastopili na peti tekmi slovenskega pokala za mlajše kategorije v sprintu na mirnih vodah. Ti so nastopili na nekoliko krajši razdalji – cicibani in cicibanke na 2500m, ml. dečki in deklice na 5000m, st. dečki in deklice na 10000m, ml. mladinci in mladinke na 15000m, st. mladinci in mladinke pa na 20000m.

Mladi slalomisti z uspešnimi nastopi nadaljevali tudi na Češkem

admin | Pet, 31.07.2015

Karavana tekem za ECA evropski mladinski pokal v slalomu na divjih vodah se je preselila na Češko. V Čeških Budejovicah so slovenski predstavniki nadaljevali z uspešnimi nastopi v močni mednarodni konkurenci svojih vrstnikov in v dveh tekmovalnih dneh osvojili deset kolajn. Štiri je priveslal Tine Kancler, ki je bil obakrat med najboljšimi tako v kajaku kot kanuju, tri je osvojil Vid Oštrbenk, po eno pa Jaka Bernat, Jana Hočevar in Štefan Božič.

ECA mladinski pokal v slalomu - Solkan - rezultati

admin | Ned, 26.07.2015

Navkljub vetrovnim razmeram Slovenci do številnih kolajn na ECA mladinskem pokalu v Solkanu

admin | Ned, 26.07.2015

V Solkanu se je zaključil pester kajakaški teden, ki se je začel s trening kampom za mlajše kategorije, končal pa z dvema tekmama ECA evropskega mladinskega pokala v slalomu na divjih vodah. Po tem, ko je v soboto nevšečnosti povzročala nevihta, tudi v nedeljo tekmovalni pogoji niso bili najboljši. Poleg narasle Soče so bile razmere zahtevnejše tudi zaradi vetra, ki je gibal vrata sem in tja ter od tekmovalcev zahteval še več spretnosti. Slovenci so se na progi znašli dobro, saj so osvojili številne kolajne, med drugim so Štefan Božič, Vid Oštrbenk in Klemen Kavzar poskrbeli za trojno zmago med kajakaši do 14 let, najboljši je bil tudi Tine Kancler med kajakaši do 16 let, obenem je bil drugi v kanuju, med dvojci do 14 let sta zmagala Vid in Maj Oštrbenk, Vid je bil najhitrejši tudi med kanuisti, prav tako pa je med kanuistkami do 14 let zmagala Eva Alina Hočevar.

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99   »