Apr 2019

Kategorija Novice Programi mladih

ECA mladinski pokal v slalomu - Solkan - rezultati v živo

admin | Sob, 25.07.2015

Nevihta prekinila ECA pokal v Solkanu; štela je le ena vožnja

admin | Sob, 25.07.2015

Mladi slalomisti na divjih vodah so na Soči kazali svoje spretnosti na tekmi ECA evropskega mladinskega pokala, ki ta vikend poteka v Solkanu. Ker je tekmovanje prekinila nevihta, so organizatorji nekoliko spremenili program, tako da so bodoči asi kajakaštva nastopili le v eni vožnji, finale pa je bil odpovedan. Slovenci so poznavanje domače proge dobro unovčili, saj so zabeležili kar nekaj uvrstitev v prvo deseterico tekme z močno konkurenco. Nastopilo je več kot 200 slalomistov in slalomistk iz Slovenije, Italije, Poljske, Nemčije, Bosne in Hercegovine, Avstrije, Avstralije, Švice, Makedonije, Hrvaške, Rusije, Združenih držav Amerike, Slovaške, Kazahstana, Irske, Madžarske in Litve.

V Solkanu je ta teden živahno

admin | Pet, 24.07.2015

Solkanski kajakaški center bo ta konec tedna – v soboto in nedeljo – gostil tekmi ECA evropskega mladinskega pokala v slalomu na divjih vodah. Serija mladinskih tekem, organizirana po vzoru tekem za svetovni pokal, v Solkan prihaja po že izvedenih preizkušnjah v slovaški Bratislavi, avstrijskem Flattachu in nemškem Augbsurgu. Slovenski tekmovalci so na preteklih tekmah zabeležili nekaj izvrstnih uvrstitev, zato so tudi pred nastopom na domačih brzicah zelo optimistični. V Solkanu se bo pomerilo približno tristo mladih slalomistk in slalomistov iz sedemnajstih držav.

Sicer pa v kajakaškem centru Solkan, ki je pridobil tudi naziv »Evropski center za razvoj mlajših kategorij« že ves teden poteka ECA trening kamp. V pripravljalnem tednu mladi kajakaši  in kajakašice veliko trenirajo, nekaj časa pa jim ostane tudi za raziskovanje okolice.

Mladi sprinterji so tekmovali v Žusterni

admin | Tor, 21.07.2015

Koper je gostil četrto tekmo slovenskega pokala v sprintu na mirnih vodah za mlajše kategorije. Tekmovalci in tekmovalke so nastopili na tekmovanju v organizaciji KKK Žusterna, svoje spretnosti pa so kazali na morju. Na prva tri mesta so se uvrščali predstavniki domačega kluba, Orke, Čateža, Bohinja, Soških elektrarn, TIJM Prekmurje in Adrie.

Vsi rezultati so na voljo na: www.kajak-zveza.si/moduli/rezultati/files/Slovenski_pokal_MV_Žusterna_2015_TeFU.xls

Eva Alina Hočevar, Tine Kancler, Urh Turnšek in dvojec Oštrbenk-Oštrbenk na stopničkah v Augsburgu

admin | Ned, 19.07.2015

Mladi slalomisti na divjih vodah nadaljujejo z nastopi na ECA mladinskem pokalu. Po preizkušnjah na Slovaškem in v Avstriji se mudijo v Nemčiji, kjer ta konec tedna nastopajo na dveh tekmah. Na prvi tekmi v Augsburgu so na zmagovalne stopničke priveslali Eva Alina Hočevar, Tine Kancler, Urh Turnšek ter Vid in Maj Oštrbenk v dvojcu.

Na drugi tekmi ECA pokala v Augsburgu Slovenci osvojili štiri kolajne

admin | Ned, 19.07.2015

Mladi slalomisti in slalomistke na divjih vodah ne poznajo predaha. Serija tekem za evropski mladinski pokal je namreč v polnem teku. Pot je bodoče šampione tokrat vodila v nemški Augsburg, kjer so nastopili na sloviti progi, ki je leta 1972 gostila olimpijske igre. Na drugi tekmi v umetnem kanalu so slovenski predstavniki štirikrat stopili na oder za zmagovalce. Vid Oštrbenk je med kanuisti do 14 let zasedel drugo mesto, skupaj z bratom Majem pa je bil najboljši v konkurenci dvojcev. Primorska kajakaša Jakob Jež in Štefan Božič sta bila tretja med kajakaši. Jež v konkurenci do 18 let, Božič pa do 14 let.

Na ECA pokalu v Flattachu osem uvrstitev na zmagovalne stopničke

admin | Ned, 19.07.2015

Mladi slovenski slalomisti in slalomistke so se na drugem prizorišču ECA evropskega mladinskega pokala, ki je potekal v avstrijskem Flattachu, osemkrat zavihteli na zmagovalni oder. Za dvojno zmago v kategoriji do 16 let je poskrbel Tine Kancler, ki je zmagal tako v kajaku kot kanuju, kolajne pa so si priveslali še Lea Novak, Urh Turnšek, Jaka Bernat, Eva Alina Hočevar ter Vid in Maj Oštrbenk.

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99   »