Jun 2019

Kategorija Novice Programi mladih

ECA mladinski pokal v slalomu - Solkan - rezultati

admin | Ned, 26.07.2015

Navkljub vetrovnim razmeram Slovenci do številnih kolajn na ECA mladinskem pokalu v Solkanu

admin | Ned, 26.07.2015

V Solkanu se je zaključil pester kajakaški teden, ki se je začel s trening kampom za mlajše kategorije, končal pa z dvema tekmama ECA evropskega mladinskega pokala v slalomu na divjih vodah. Po tem, ko je v soboto nevšečnosti povzročala nevihta, tudi v nedeljo tekmovalni pogoji niso bili najboljši. Poleg narasle Soče so bile razmere zahtevnejše tudi zaradi vetra, ki je gibal vrata sem in tja ter od tekmovalcev zahteval še več spretnosti. Slovenci so se na progi znašli dobro, saj so osvojili številne kolajne, med drugim so Štefan Božič, Vid Oštrbenk in Klemen Kavzar poskrbeli za trojno zmago med kajakaši do 14 let, najboljši je bil tudi Tine Kancler med kajakaši do 16 let, obenem je bil drugi v kanuju, med dvojci do 14 let sta zmagala Vid in Maj Oštrbenk, Vid je bil najhitrejši tudi med kanuisti, prav tako pa je med kanuistkami do 14 let zmagala Eva Alina Hočevar.

ECA mladinski pokal v slalomu - Solkan - rezultati v živo

admin | Sob, 25.07.2015

Nevihta prekinila ECA pokal v Solkanu; štela je le ena vožnja

admin | Sob, 25.07.2015

Mladi slalomisti na divjih vodah so na Soči kazali svoje spretnosti na tekmi ECA evropskega mladinskega pokala, ki ta vikend poteka v Solkanu. Ker je tekmovanje prekinila nevihta, so organizatorji nekoliko spremenili program, tako da so bodoči asi kajakaštva nastopili le v eni vožnji, finale pa je bil odpovedan. Slovenci so poznavanje domače proge dobro unovčili, saj so zabeležili kar nekaj uvrstitev v prvo deseterico tekme z močno konkurenco. Nastopilo je več kot 200 slalomistov in slalomistk iz Slovenije, Italije, Poljske, Nemčije, Bosne in Hercegovine, Avstrije, Avstralije, Švice, Makedonije, Hrvaške, Rusije, Združenih držav Amerike, Slovaške, Kazahstana, Irske, Madžarske in Litve.

V Solkanu je ta teden živahno

admin | Pet, 24.07.2015

Solkanski kajakaški center bo ta konec tedna – v soboto in nedeljo – gostil tekmi ECA evropskega mladinskega pokala v slalomu na divjih vodah. Serija mladinskih tekem, organizirana po vzoru tekem za svetovni pokal, v Solkan prihaja po že izvedenih preizkušnjah v slovaški Bratislavi, avstrijskem Flattachu in nemškem Augbsurgu. Slovenski tekmovalci so na preteklih tekmah zabeležili nekaj izvrstnih uvrstitev, zato so tudi pred nastopom na domačih brzicah zelo optimistični. V Solkanu se bo pomerilo približno tristo mladih slalomistk in slalomistov iz sedemnajstih držav.

Sicer pa v kajakaškem centru Solkan, ki je pridobil tudi naziv »Evropski center za razvoj mlajših kategorij« že ves teden poteka ECA trening kamp. V pripravljalnem tednu mladi kajakaši  in kajakašice veliko trenirajo, nekaj časa pa jim ostane tudi za raziskovanje okolice.

Mladi sprinterji so tekmovali v Žusterni

admin | Tor, 21.07.2015

Koper je gostil četrto tekmo slovenskega pokala v sprintu na mirnih vodah za mlajše kategorije. Tekmovalci in tekmovalke so nastopili na tekmovanju v organizaciji KKK Žusterna, svoje spretnosti pa so kazali na morju. Na prva tri mesta so se uvrščali predstavniki domačega kluba, Orke, Čateža, Bohinja, Soških elektrarn, TIJM Prekmurje in Adrie.

Vsi rezultati so na voljo na: www.kajak-zveza.si/moduli/rezultati/files/Slovenski_pokal_MV_Žusterna_2015_TeFU.xls

Eva Alina Hočevar, Tine Kancler, Urh Turnšek in dvojec Oštrbenk-Oštrbenk na stopničkah v Augsburgu

admin | Ned, 19.07.2015

Mladi slalomisti na divjih vodah nadaljujejo z nastopi na ECA mladinskem pokalu. Po preizkušnjah na Slovaškem in v Avstriji se mudijo v Nemčiji, kjer ta konec tedna nastopajo na dveh tekmah. Na prvi tekmi v Augsburgu so na zmagovalne stopničke priveslali Eva Alina Hočevar, Tine Kancler, Urh Turnšek ter Vid in Maj Oštrbenk v dvojcu.

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99   »