Apr 2019

Kategorija Novice Programi mladih

Vidu Oštrbenku v Bratislavi zmaga in tretje mesto

admin | Ned, 12.07.2015

Po dveh uvrstitvah na zmagovalni oder serije ECA evropskega mladinskega pokala v slalomu na divjih vodah na sobotni tekmi je Vid Oštrbenk v Bratislavi zelo dobro tekmoval tudi v nedeljo. V konkurenci kanuistov do 14 let je zmagal, med kajakaši pa je zasedel tretje mesto. Do novih zmagovalnih stopničk so prišli tudi Vid Kuder Marušič, Alja Kozorog in Neža Vrevc, ki pa so nastopili na tekmi v odprti konkurenci.

Tekmovalec čateškega kluba Vid Oštrbenk je prvi tekmovalni vikend serije tekem za evropski mladinski pokal, ki se je začel v Bratislavi, opravil zelo dobro. Dvema kolajnama sobotnih preizkušenj je v nedeljo dodal še dve, med drugim je v kanuju priveslal do najžlahtnejše. V konkurenci do 14 let je bil med kanuisti najboljši, še najbolj sta se mu približala Čeh Karel Bohaty in Slovak Juraj Mraz.

Tudi v kajaku je bil med najbolj spretnimi slalomisti. Od njega sta bila boljša le Slovak Martin Toncar in Nemec Tillmann Roller, tako da je priveslal do tretjega mesta. V isti kategoriji kajakašev do 14 let je bil blizu zmagovalnim stopničkam tudi Lan Tominc, ki je zasedel peto mesto. Ulan Valant je bil sedmi, Domen Višnar deseti, Jan Ločnikar pa devetnajsti.

Po kolajni je dišalo tudi v konkurenci kajakašev...

Vid Oštrbenk na ECA mladinskem pokalu v Bratislavi dvakrat na stopničkah

admin | Sob, 11.07.2015

Bratislava ta vikend gosti mlade slalomiste in slalomistke na divjih vodah, ki nastopajo na tekmi evropskega mladinskega pokala v slalomu na divjih vodah. Na Slovaškem se mudi tudi številčna slovenska zasedba, prvi tekmovalni dan pa se je najbolj izkazal Vid Oštrbenk, ki je bil drugi med kanuisti do 14 let in tretji med kajakaši v isti starostni kategoriji. Izven mladinske konkurence – v odprti kategoriji – so nastopili tudi nekateri izkušenejši tekmovalci in tekmovalke. Med kajakaši je zmagal Vid Kuder Marušič, med kajakašicami in kanuistkami pa je Alja Kozorog priveslala do dveh tretjih mest.

Tekma slovenska pokala v Ankaranu odpovedana

admin | Tor, 30.06.2015

Organizatorji so odpovedali tekmo slovenskega pokala v sprintu na mirnih vodah za mlajše kategorije, ki bi morala potekati 19. julija v Ankaranu.

V dopisu so zapisali:

V tej poletni sezoni je stanje na Sv. Katarini, kjer imamo klub in kjer smo tudi planirali izpeljati tekmo slovenskega pokala, dobesedno noro in neznosno. Že  izvajanje rednih treningov je nevarno, kajti na isti lokaciji so gliserji, »skuteristi«, plavalci …

Ker na dan planirane pokalne tekme (19. 7. 2015) ne moremo zagotoviti niti minimalnih varnostnih pogojev (Luška kapitanija nam izda dovoljenje za tekmo pod pogojem, da ne oviramo vplutja in izplutja bark v oz. iz mandrača), smo se odločili, da tekmo odpovemo oz. pošiljamo sporočilo v razmislek, ali je smiselno, da tekmo morda preložimo na september, ko bo na Katarini manj vsega dogajanja.

KKK Orka

Najmlajši slalomisti tekmovali v Hrastniku

admin | Pon, 15.06.2015

Pretekli vikend niso bili dejavni le spustaši na divjih vodah, ki so v Celju nastopili na finalu evropskega pokala v sprintu na divjih vodah, in mladinci, ki so na istem prizorišču nastopili na državnem prvenstvu v slalomu na divjih vodah. V soboto so se najmlajši tekmovalci in tekmovalke v slalomu pomerili na Savi pri Hrastniku, kjer so organizirali tekmo slovenskega pokala za mlajše kategorije.

DP v velikem kanuju za osnovne šole tudi letos v Bohinju

admin | Ned, 14.06.2015

Bohinj je tudi letos gostil tekmo državnega prvenstva v velikih kanujih za osnovne šole. V  prvi polovici maja, natančneje 14. maja, so se osnovnošolci zbrali na prizorišču, ki bo v začetku julija gostilo evropsko prvenstvo v kajakaškem maratonu, in pokazali svoje kanuistično znanje.

Mladi sprinterji na mirnih vodah sezono slovenskega pokala začeli v Murski Soboti

admin | Ned, 14.06.2015

Po divjevodaših so maja sezono tekem slovenskega pokala za mlajše kategorije začeli tudi sprinterji na mirnih vodah. Prva pot jih je vodila v Prekmurje, kjer so nastopili v Murski Soboti. V osemnajstih tekmovalnih kategorijah so se najbolje odrezali tekmovalci KKK Žusterna, KKK Čatež, KKK Bohinj in KKK Orka.

Slalomsko tekmo odnesel previsok vodostaj, tekmovalci so se zato pomerili v sprintu

admin | Ned, 14.06.2015

Čatež bi moral gostiti slalomsko tekmo slovenskega pokala za mlajše kategorije, a so bili primorani preizkušnjo zaradi previsokega vodostaja odpovedati. Namesto med slalomskimi vrati so se najmlajši tekmovalci pomerili v sprintu na divjih vodah. Kolajne so osvojili predstavniki sedmih slovenskih klubov.

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99   »