Avg 2019

Kategorija Novice Programi mladih

V Solkanu je ta teden živahno

admin | Pet, 24.07.2015

Solkanski kajakaški center bo ta konec tedna – v soboto in nedeljo – gostil tekmi ECA evropskega mladinskega pokala v slalomu na divjih vodah. Serija mladinskih tekem, organizirana po vzoru tekem za svetovni pokal, v Solkan prihaja po že izvedenih preizkušnjah v slovaški Bratislavi, avstrijskem Flattachu in nemškem Augbsurgu. Slovenski tekmovalci so na preteklih tekmah zabeležili nekaj izvrstnih uvrstitev, zato so tudi pred nastopom na domačih brzicah zelo optimistični. V Solkanu se bo pomerilo približno tristo mladih slalomistk in slalomistov iz sedemnajstih držav.

Sicer pa v kajakaškem centru Solkan, ki je pridobil tudi naziv »Evropski center za razvoj mlajših kategorij« že ves teden poteka ECA trening kamp. V pripravljalnem tednu mladi kajakaši  in kajakašice veliko trenirajo, nekaj časa pa jim ostane tudi za raziskovanje okolice.

Mladi sprinterji so tekmovali v Žusterni

admin | Tor, 21.07.2015

Koper je gostil četrto tekmo slovenskega pokala v sprintu na mirnih vodah za mlajše kategorije. Tekmovalci in tekmovalke so nastopili na tekmovanju v organizaciji KKK Žusterna, svoje spretnosti pa so kazali na morju. Na prva tri mesta so se uvrščali predstavniki domačega kluba, Orke, Čateža, Bohinja, Soških elektrarn, TIJM Prekmurje in Adrie.

Vsi rezultati so na voljo na: www.kajak-zveza.si/moduli/rezultati/files/Slovenski_pokal_MV_Žusterna_2015_TeFU.xls

Eva Alina Hočevar, Tine Kancler, Urh Turnšek in dvojec Oštrbenk-Oštrbenk na stopničkah v Augsburgu

admin | Ned, 19.07.2015

Mladi slalomisti na divjih vodah nadaljujejo z nastopi na ECA mladinskem pokalu. Po preizkušnjah na Slovaškem in v Avstriji se mudijo v Nemčiji, kjer ta konec tedna nastopajo na dveh tekmah. Na prvi tekmi v Augsburgu so na zmagovalne stopničke priveslali Eva Alina Hočevar, Tine Kancler, Urh Turnšek ter Vid in Maj Oštrbenk v dvojcu.

Na drugi tekmi ECA pokala v Augsburgu Slovenci osvojili štiri kolajne

admin | Ned, 19.07.2015

Mladi slalomisti in slalomistke na divjih vodah ne poznajo predaha. Serija tekem za evropski mladinski pokal je namreč v polnem teku. Pot je bodoče šampione tokrat vodila v nemški Augsburg, kjer so nastopili na sloviti progi, ki je leta 1972 gostila olimpijske igre. Na drugi tekmi v umetnem kanalu so slovenski predstavniki štirikrat stopili na oder za zmagovalce. Vid Oštrbenk je med kanuisti do 14 let zasedel drugo mesto, skupaj z bratom Majem pa je bil najboljši v konkurenci dvojcev. Primorska kajakaša Jakob Jež in Štefan Božič sta bila tretja med kajakaši. Jež v konkurenci do 18 let, Božič pa do 14 let.

Na ECA pokalu v Flattachu osem uvrstitev na zmagovalne stopničke

admin | Ned, 19.07.2015

Mladi slovenski slalomisti in slalomistke so se na drugem prizorišču ECA evropskega mladinskega pokala, ki je potekal v avstrijskem Flattachu, osemkrat zavihteli na zmagovalni oder. Za dvojno zmago v kategoriji do 16 let je poskrbel Tine Kancler, ki je zmagal tako v kajaku kot kanuju, kolajne pa so si priveslali še Lea Novak, Urh Turnšek, Jaka Bernat, Eva Alina Hočevar ter Vid in Maj Oštrbenk.

Vidu Oštrbenku v Bratislavi zmaga in tretje mesto

admin | Ned, 12.07.2015

Po dveh uvrstitvah na zmagovalni oder serije ECA evropskega mladinskega pokala v slalomu na divjih vodah na sobotni tekmi je Vid Oštrbenk v Bratislavi zelo dobro tekmoval tudi v nedeljo. V konkurenci kanuistov do 14 let je zmagal, med kajakaši pa je zasedel tretje mesto. Do novih zmagovalnih stopničk so prišli tudi Vid Kuder Marušič, Alja Kozorog in Neža Vrevc, ki pa so nastopili na tekmi v odprti konkurenci.

Tekmovalec čateškega kluba Vid Oštrbenk je prvi tekmovalni vikend serije tekem za evropski mladinski pokal, ki se je začel v Bratislavi, opravil zelo dobro. Dvema kolajnama sobotnih preizkušenj je v nedeljo dodal še dve, med drugim je v kanuju priveslal do najžlahtnejše. V konkurenci do 14 let je bil med kanuisti najboljši, še najbolj sta se mu približala Čeh Karel Bohaty in Slovak Juraj Mraz.

Tudi v kajaku je bil med najbolj spretnimi slalomisti. Od njega sta bila boljša le Slovak Martin Toncar in Nemec Tillmann Roller, tako da je priveslal do tretjega mesta. V isti kategoriji kajakašev do 14 let je bil blizu zmagovalnim stopničkam tudi Lan Tominc, ki je zasedel peto mesto. Ulan Valant je bil sedmi, Domen Višnar deseti, Jan Ločnikar pa devetnajsti.

Po kolajni je dišalo tudi v konkurenci kajakašev...

Vid Oštrbenk na ECA mladinskem pokalu v Bratislavi dvakrat na stopničkah

admin | Sob, 11.07.2015

Bratislava ta vikend gosti mlade slalomiste in slalomistke na divjih vodah, ki nastopajo na tekmi evropskega mladinskega pokala v slalomu na divjih vodah. Na Slovaškem se mudi tudi številčna slovenska zasedba, prvi tekmovalni dan pa se je najbolj izkazal Vid Oštrbenk, ki je bil drugi med kanuisti do 14 let in tretji med kajakaši v isti starostni kategoriji. Izven mladinske konkurence – v odprti kategoriji – so nastopili tudi nekateri izkušenejši tekmovalci in tekmovalke. Med kajakaši je zmagal Vid Kuder Marušič, med kajakašicami in kanuistkami pa je Alja Kozorog priveslala do dveh tretjih mest.

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99   »