Feb 2019

Kategorija Novice Programi mladih

Druga tekma slovenskega pokala v Brestanici

admin | Ned, 14.06.2015

Po uvodni tekmi slovenskega pokala za mlajše kategorije v sprintu na mirnih vodah, ki jo je gostila Murska Sobota, so se mladi tekmovalci in tekmovalke le teden dni kasneje odpravili v Brestanico. Tako kot na prvi tekmi so tudi na drugi največ uspeha doživeli predstavniki KKK Orka, KKK Žusterna, KKK Čatež in KKK Bohinj.

Tretja tekma slovenskega pokala v sprintu na mirnih vodah potekala na Obali

admin | Ned, 14.06.2015

Serija tekem slovenskega pokala za mlajše kategorije v sprintu na mirnih vodah se je nadaljevala na Obali. V organizaciji KKK Adria Ankaran so mladi svoje spretnosti preizkušali na slovenskem morju v Ankaranu, kjer so predstavniki devetih slovenskih klubov tekmovali v 22 kategorijah.

Mladi slalomisti odprli letošnjo serijo tekem za slovenski pokal

admin | Ned, 03.05.2015

Celjski kajakaški center je gostil prvo tekmo slovenskega pokala v slalomu na divjih vodah za mlajše kategorije. Na Savinji je nastopilo okoli 130 tekmovalk in tekmovalcev iz osmih slovenskih klubov ter nekaj predstavnikov Hrvaške ter Bosne in Hercegovine.

V Tacnu sezono 2015 odprli tudi najmlajši

admin | Sob, 28.03.2015

Še preden so se po slalomski progi v Tacnu spustili člani in mladinci, so le nekaj metrov stran – v kanalu – tekmovali tudi najmlajši slalomisti in slalomistke.  Nastopili so v treh starostnih kategorijah, tekme pa so se udeležili predstavniki šestih slovenskih klubov in nekaj mladih slalomistov iz Bosne in Hercegovine.

Solkan gostil tekmo zimskega pokala v zaprekatlonu

admin | Pon, 09.03.2015

Mladi kajakaši in kajakašice so pretekli vikend nastopili na še zadnji preizkušnji letošnje serije tekem za zimski pokal. Kar 154 tekmovalk in tekmovalcev je prišlo v Solkan, kjer so jim ob reki Soči in okoli kajakaškega centra pripravili razgiban poligon, na katerem so morali prikazati različne spretnosti in se uspešno spopasti z najrazličnejšimi ovirami, na koncu pa tudi z vzpetino, ki jih je ločila od cilja. Nastopili so tako predstavniki mirno- kot divjevodaških klubov, sodelujoči pa so bili razvrščeni v tri starostne kategorije.

Zimski pokal za mlajše kategorije 2015 je zaključen

admin | Pon, 09.03.2015

S tekmo v Solkanu, kjer so se najmlajši tekmovalci in tekmovalke pomerili v zaprekatlonu, se je zaključila serija tekem za zimski pokal za mlajše kategorije v jesensko-zimski sezoni 2014/2015. V petih preizkušnjah je sodelovalo več kot 180 mladih kajakašic in kajakašev iz štirinajstih slovenskih klubov, tako tistih, ki se specializirajo za sprint na mirnih vodah ali divjevodaške discipline, kot tistih, ki ponujajo možnosti sprinta na mirnih vodah, pa tudi slaloma in spusta na divjih vodah. Serija tekem se je začela lani novembra z orientacijo na Sv. Urhu, februarja so preizkušali svoje znanje smučarskega teka na Pokljuki, sledili sta tekmi v plavanju in teku v Kopru, zaključek pa je prišel marca s tekmo v zaprekatlonu.

V Zimskem pokalu za najmlajše le še eno dejanje

admin | Čet, 12.02.2015

Medtem ko se vrhunski tekmovalci na mirnih in divjih vodah na prihajajočo sezono pripravljajo v toplih krajih, tudi najmlajši ne počivajo. V jesensko-zimskem obdobju že tradicionalno sodelujejo v preizkušnjah Zimskega pokala, v katerem tako divje- kot mirnovodaši kažejo različne spretnosti. Tokratna serija tekem za Zimski pokal se je začela že lani, ko so se najmlajši v drugi polovici novembra pomerili v orientaciji na Sv. Urhu. V začetku februarja je sledila preizkušnja v teku na smučeh na Pokljuki, le teden dni kasneje so se mladi kajakaši in kajakašice srečali v Kopru, kjer so nastopili v plavanju in teku, 7. marca pa jih čaka še preizkušnja v zaprekatlonu. Zaključno tekmovanje bo potekalo v Solkanu, mladi pa bodo svoje spretnosti kazali okoli kajakaškega centra, kjer bo tekmovalna proga za zaprekatlon nudila najrazličnejše ovire.

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92  99   »