Jan 2018

Kategorija Novice Rekreacija

Roto je splavil nov čoln

admin | Čet, 11.01.2018

Roto, nam vsem dobro znano murskosoboško podjetje, je predstavil in na test ponudil nov morski kajak. Glede na to, da gre za večjega brata do sedaj dobro znanega Burana, je čoln idealen za težje osebe in za potovanja z več prtljage.

Novi čoln se je napovedoval kar nekaj časa. Pri njegovem razvoju pa smo sodelovali tudi na Kajakaški zvezi Slovenije.

Zaradi neučakanosti smo prvi test opravili na zaledenelem Bukovniškem jezeru. Izziv je veslanje po resda tankem ledu, a novi čoln, ki bo po dolžini nosil ime 480, se je izkazal. Čoln je stabilen, hiter in enostaven za uporabo. Ponujen bo z različnimi paketi opreme, ki je zastavljena tako, da omogoča hitro prestavljanje in kombiniranje glede na želeno uporabo čolna.

Vsem, ki bi ga želeli testirati, je na razpolago tudi v Ljubljani, in sicer po predhodnem dogovoru na Kajak kanu klubu Ljubljana.

Vabilo na prednovoletni spust po Muri

admin | Pon, 18.12.2017

Bilo je pred petimi leti, ko smo se hladnega pozno decembrskega jutra prvič podali na valove Mure z namenom, da vzamemo slovo od starega leta na način, ki ga najbolj ljubimo - veslaje po panonski krasotici, drseč po njeni megličasti gladini...in naše zimsko druženje z reko je postalo stalnica. Prvič smo veslali od medžimurskega Dekanovca do Legrada, kjer se Mura pridruži Dravi.

Naslednja leta pa smo svoje kajake spustili v mursko vodo pod Radgonskim mostom in jih potegnili na suho pri Tinekovem broudu.

In prav tako bo tudi letos. 26. decembra se bomo enotno in samostojno podali na 5. tradicionalni prednovoletni spust po MURI.

Vabljeni, kajakašice in kajakaši, kanuistke in kanuisti, SUPerke in SUPerji, da ta praznični dan preživite z nami v najboljši družbi - v naravi.

Organizator Denis Cizar (več info 051 457 800 ali FB Cizar Denis)

Facebook stran dogodka: https://www.facebook.com/events/131253957536836/

Vabilo na DP v dragon boatu in maraton med Brežicami in Zagrebom

admin | Sre, 25.10.2017

Na nedavnem ljubljanskem kajakaškem maratonu se je prvič v Sloveniji predstavila ekipa v dragon boatu, kajakaški disciplini, ki je po svetu zelo priljubljena, tudi kot rekreacijska dejavnost, pri nas pa smo prva čolna kupili nedavno. Uvodni nastop ekipe na maratonu je poskrbel za navdušenje, zato so se na Kajakaški zvezi Slovenije odločili že novembra organizirati državno prvenstvo, ki bo na sporedu 18. novembra na Ljubljanici.

Vse podrobnosti so na voljo v razpisu: www.kajak-zveza.si/moduli/razpisi/files/Dragonboat_razpis_2017_9gQ3.pdf

Že to soboto, 28. oktobra, pa bo med Brežicami in Zagrebom potekal kajakaški maraton. To bo že 48. izvedba mednarodnega maratona. Preizkušnja je dolga 42 kilometrov. Start bo pri ŠRC Grič v Brežicah, cilj pa pod železniškim mostom v Zagrebu.

Več informacij je na voljo na spletni strani: www.kanuklubkoncar.hr

Pred izvedbo maratona organizatorji vabijo tudi na...

Soška regata odpovedana

admin | Čet, 21.09.2017

Organizatorji so bili zaradi previsokega vodostaja Soče primorani odpovedati Soško regato 2017. Hvala za razumevanje.

Soška regata prestavljena

admin | Pet, 08.09.2017

Zaradi slabe vremenske napovedi so bili organizatorji primorani prestaviti 32. soško regato, ki je bila predvidena za to nedeljo. Izvedli jo bodo skupaj z Euro rafting cupom, in sicer naslednjo soboto, 16. 9. 2017. Urnik prireditve ostaja enak.

Za dodatne informacije se lahko obrnete na KK Soške elektrarne: kkse@siol.net

24 ur veslanja za dober namen 2017

admin | Sob, 20.05.2017

Letos so v centru Ljubljane znova veslali za dober namen. Na 24 urah veslanja za dober namen so se v kanuju preizkusili tudi gojenci doma Malči Beličeve, katerim bodo namenjena sredstva, zbrana na letošnjem kajakaškem dogodku na Ljubljanici.

Rekorden dosežek je uspel Fedji Marušiču, ki je v 24 urah preveslal 30 krogov oziroma 165 kilometrov. S 26 preveslanimi krogi se je izkazal Vojko Novak, Bojan Letnar pa jih je preveslal 22. Okoli 90 udeležencev spusta je skupaj preveslalo več kot 1300 kilometrov.

Žal se je tokratnega spusta udeležilo manj kajakašev, saj jo je organizatorjem zagodlo slabo vreme in dež, ki je udeležence v zadnjem delu dogodka resnično motil, nekaj skrbi pa je povzročilo tudi onesnaženje Ljubljanice po požaru na Vrhniki.

Vsem udeležencem čestitamo in se zahvaljujemo za sodelovanje!

24 ur veslanja za dober namen na Ljubljanici ta petek in soboto

admin | Čet, 18.05.2017

1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71   »
Špela Ponomarenko Janić