Avg 2018

Kategorija Novice Rekreacija

Spust po Dravi v okviru akcije Voda za vedno je pred vrati

admin | Tor, 12.06.2018

Letošnja rekreativna kajakaška akcija Voda za vedno je že v polnem teku. V soboto, 16. junija, bo spust v organizaciji Pure Sporta potekal na Dravi. Vabljeni, da se pridružite ljubiteljem kajakaštva. Če nimate svojega plovila, pohitite s prijavo na e-naslov: info@puresport.si, saj se mesta že polnijo.

V pričakovanju letošnjega dogodka pa vas vabimo k ogledu videa iz lanskega leta.

Ta petek tekmovanje četrtnih skupnosti v velikih kanujih

admin | Pon, 21.05.2018

V petek, 25. maja 2018, vas vabimo v center Ljubljane, natančneje na Breg. Na Ljubljanici bo namreč potekalo tekmovanje ljubljanskih četrtnih skupnosti v velikih kanujih. Trenutno je prijavljenih enajst ljubljanskih četrtnih skupnosti, ki bodo preverile, kako hitro njihovi predstavniki veslajo na Ljubljanici. Dogodek bo, kot rečeno, potekal v petek, 25. maja, in sicer z začetkom ob 16. uri. Vabljeni v našo družbo. Se vidimo na Bregu!

Udeleženci akcije '24 ur veslanja za dober namen' preveslali več kot 2200 kilometrov

admin | Sob, 19.05.2018

V Ljubljani se je zaključil rekreativni kajakaški dogodek z dobrodelno noto, imenovan '24 ur veslanja za dober namen'. Več kot 200 udeležencev je v 24-ih urah skupaj na Ljubljanici preveslalo prek 2200 kilometrov. Izkupiček od prijavnin, donacij in sponzorskih prispevkov bo letos namenjen sofinanciranju programov ZUDV Dornava.

24 ur veslanja na Ljubljanici tudi s slovenskimi reprezentanti

admin | Tor, 15.05.2018

Bliža se kajakaški dogodek z dobrodelno noto – 24 ur veslanja za dober namen. Prireditev na Ljubljanici se bo začela v petek, 18. maja, ob 15.30 s krajšim otvoritvenim programom, za katerega bodo poskrbeli gojenci CUDV Dolfke Boštjančič, start samega spusta pa bo ob 16. uri na Kajak kanu klubu Ljubljana na Livadi. Dogodek se bo zaključil v soboto, 19. maja, ob 16. uri, prav tako na KKK Ljubljana (Livada 31, Ljubljana).

Foto: Marko Feist / Slovenske novice

Z majem se začenjajo rekreativne kajakaške prireditve

admin | Pet, 11.05.2018

Ob številnih tekmovalnih dogodkih leta, ki smo jim že bili priča letos, še več pa jih prihaja v prihodnjih dneh, tednih in mesecih, tudi letos nismo pozabili na kar nekaj rekreativnih kajakaških prireditev, ki se jih lahko udeležujete od maja pa vse do novembra. Rekreativna akcija pod imenom "Voda za vedno" se začenja prihodnji konec tedna z dogodkom 24 ur veslanja za dober namen na Ljubljanici, nato pa sledijo tudi tradicionalni spusti po Krki, Dravi, Soči, Kolpi, Savi, pa tudi maratona na Bohinjskem jezeru, morska preizkušnja med Bernardinom in Koprom ter maratona od Brežic do Zagreba in od Vrhnike do Ljubljane. Več informacij lahko najdete v spodnjem letaku.

Tudi letos bomo veslali 24 ur za dober namen

admin | Čet, 10.05.2018

Kajakaška zveza Slovenije, Kajak kanu klub Ljubljana ter društvo Hiša sonca tudi letošnje leto organizirajo rekreativno kajakaško prireditev, ki v svoji osnovi vsebuje humanitarno noto. Tretji vikend v maju bo v okviru prireditve 24 ur veslanja za dober namen mogoče preveriti, koliko lahko preveslamo v 24-ih urah na 5,5 km dolgi progi na reki Ljubljanici. Kajakaše, kanuiste in SUP-arje bo pot vodila pod ljubljanskimi mostovi v centru mesta. Seveda bo to izziv za najbolj vztrajne. Posameznik lahko vesla tudi le en krog, toliko, kolikor je pač sposoben in s tem prispeva v humanitarni namen. Lani je rekorden dosežek uspel Fedji Marušiču, ki je v 24 urah preveslal 165 km.

Roto je splavil nov čoln

admin | Čet, 11.01.2018

Roto, nam vsem dobro znano murskosoboško podjetje, je predstavil in na test ponudil nov morski kajak. Glede na to, da gre za večjega brata do sedaj dobro znanega Burana, je čoln idealen za težje osebe in za potovanja z več prtljage.

Novi čoln se je napovedoval kar nekaj časa. Pri njegovem razvoju pa smo sodelovali tudi na Kajakaški zvezi Slovenije.

Zaradi neučakanosti smo prvi test opravili na zaledenelem Bukovniškem jezeru. Izziv je veslanje po resda tankem ledu, a novi čoln, ki bo po dolžini nosil ime 480, se je izkazal. Čoln je stabilen, hiter in enostaven za uporabo. Ponujen bo z različnimi paketi opreme, ki je zastavljena tako, da omogoča hitro prestavljanje in kombiniranje glede na želeno uporabo čolna.

Vsem, ki bi ga želeli testirati, je na razpolago tudi v Ljubljani, in sicer po predhodnem dogovoru na Kajak kanu klubu Ljubljana.

1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78   »
Špela Ponomarenko Janić
Benjamin Savšek