Avg 2019

Kategorija Novice Rekreacija

24 ur veslanja na Ljubljanici tudi s slovenskimi reprezentanti

admin | Tor, 15.05.2018

Bliža se kajakaški dogodek z dobrodelno noto – 24 ur veslanja za dober namen. Prireditev na Ljubljanici se bo začela v petek, 18. maja, ob 15.30 s krajšim otvoritvenim programom, za katerega bodo poskrbeli gojenci CUDV Dolfke Boštjančič, start samega spusta pa bo ob 16. uri na Kajak kanu klubu Ljubljana na Livadi. Dogodek se bo zaključil v soboto, 19. maja, ob 16. uri, prav tako na KKK Ljubljana (Livada 31, Ljubljana).

Foto: Marko Feist / Slovenske novice

Z majem se začenjajo rekreativne kajakaške prireditve

admin | Pet, 11.05.2018

Ob številnih tekmovalnih dogodkih leta, ki smo jim že bili priča letos, še več pa jih prihaja v prihodnjih dneh, tednih in mesecih, tudi letos nismo pozabili na kar nekaj rekreativnih kajakaških prireditev, ki se jih lahko udeležujete od maja pa vse do novembra. Rekreativna akcija pod imenom "Voda za vedno" se začenja prihodnji konec tedna z dogodkom 24 ur veslanja za dober namen na Ljubljanici, nato pa sledijo tudi tradicionalni spusti po Krki, Dravi, Soči, Kolpi, Savi, pa tudi maratona na Bohinjskem jezeru, morska preizkušnja med Bernardinom in Koprom ter maratona od Brežic do Zagreba in od Vrhnike do Ljubljane. Več informacij lahko najdete v spodnjem letaku.

Tudi letos bomo veslali 24 ur za dober namen

admin | Čet, 10.05.2018

Kajakaška zveza Slovenije, Kajak kanu klub Ljubljana ter društvo Hiša sonca tudi letošnje leto organizirajo rekreativno kajakaško prireditev, ki v svoji osnovi vsebuje humanitarno noto. Tretji vikend v maju bo v okviru prireditve 24 ur veslanja za dober namen mogoče preveriti, koliko lahko preveslamo v 24-ih urah na 5,5 km dolgi progi na reki Ljubljanici. Kajakaše, kanuiste in SUP-arje bo pot vodila pod ljubljanskimi mostovi v centru mesta. Seveda bo to izziv za najbolj vztrajne. Posameznik lahko vesla tudi le en krog, toliko, kolikor je pač sposoben in s tem prispeva v humanitarni namen. Lani je rekorden dosežek uspel Fedji Marušiču, ki je v 24 urah preveslal 165 km.

Roto je splavil nov čoln

admin | Čet, 11.01.2018

Roto, nam vsem dobro znano murskosoboško podjetje, je predstavil in na test ponudil nov morski kajak. Glede na to, da gre za večjega brata do sedaj dobro znanega Burana, je čoln idealen za težje osebe in za potovanja z več prtljage.

Novi čoln se je napovedoval kar nekaj časa. Pri njegovem razvoju pa smo sodelovali tudi na Kajakaški zvezi Slovenije.

Zaradi neučakanosti smo prvi test opravili na zaledenelem Bukovniškem jezeru. Izziv je veslanje po resda tankem ledu, a novi čoln, ki bo po dolžini nosil ime 480, se je izkazal. Čoln je stabilen, hiter in enostaven za uporabo. Ponujen bo z različnimi paketi opreme, ki je zastavljena tako, da omogoča hitro prestavljanje in kombiniranje glede na želeno uporabo čolna.

Vsem, ki bi ga želeli testirati, je na razpolago tudi v Ljubljani, in sicer po predhodnem dogovoru na Kajak kanu klubu Ljubljana.

Vabilo na prednovoletni spust po Muri

admin | Pon, 18.12.2017

Bilo je pred petimi leti, ko smo se hladnega pozno decembrskega jutra prvič podali na valove Mure z namenom, da vzamemo slovo od starega leta na način, ki ga najbolj ljubimo - veslaje po panonski krasotici, drseč po njeni megličasti gladini...in naše zimsko druženje z reko je postalo stalnica. Prvič smo veslali od medžimurskega Dekanovca do Legrada, kjer se Mura pridruži Dravi.

Naslednja leta pa smo svoje kajake spustili v mursko vodo pod Radgonskim mostom in jih potegnili na suho pri Tinekovem broudu.

In prav tako bo tudi letos. 26. decembra se bomo enotno in samostojno podali na 5. tradicionalni prednovoletni spust po MURI.

Vabljeni, kajakašice in kajakaši, kanuistke in kanuisti, SUPerke in SUPerji, da ta praznični dan preživite z nami v najboljši družbi - v naravi.

Organizator Denis Cizar (več info 051 457 800 ali FB Cizar Denis)

Facebook stran dogodka: https://www.facebook.com/events/131253957536836/

Vabilo na DP v dragon boatu in maraton med Brežicami in Zagrebom

admin | Sre, 25.10.2017

Na nedavnem ljubljanskem kajakaškem maratonu se je prvič v Sloveniji predstavila ekipa v dragon boatu, kajakaški disciplini, ki je po svetu zelo priljubljena, tudi kot rekreacijska dejavnost, pri nas pa smo prva čolna kupili nedavno. Uvodni nastop ekipe na maratonu je poskrbel za navdušenje, zato so se na Kajakaški zvezi Slovenije odločili že novembra organizirati državno prvenstvo, ki bo na sporedu 18. novembra na Ljubljanici.

Vse podrobnosti so na voljo v razpisu: www.kajak-zveza.si/moduli/razpisi/files/Dragonboat_razpis_2017_9gQ3.pdf

Že to soboto, 28. oktobra, pa bo med Brežicami in Zagrebom potekal kajakaški maraton. To bo že 48. izvedba mednarodnega maratona. Preizkušnja je dolga 42 kilometrov. Start bo pri ŠRC Grič v Brežicah, cilj pa pod železniškim mostom v Zagrebu.

Več informacij je na voljo na spletni strani: www.kanuklubkoncar.hr

Pred izvedbo maratona organizatorji vabijo tudi na...

Soška regata odpovedana

admin | Čet, 21.09.2017

Organizatorji so bili zaradi previsokega vodostaja Soče primorani odpovedati Soško regato 2017. Hvala za razumevanje.

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92   »