Feb 2019

Kategorija Novice Rekreacija

Voda za vedno – Krka 2010

admin | Pet, 04.06.2010

Če do sedaj niste uspeli oprati pajčevin iz svojega plovila, ste zamudili priložnost, da to storite na veslaški prireditvi z najdaljšo tradicijo v Sloveniji – spustu po Krki.

Dolenska lepotica Krka in marljivi organizatorji so nas v nedeljo, 30. maja pričakali s soncem, ki pa nas žal ni dolgo grelo. Klub neobetavni vremenski napovedi in nizkem vodostaju se nas je tokrat zbralo skoraj 350. V pisani množici plovil sta se znašla tudi dva rafta naših sponzorjev Coca Cola. Gneča na startu se je kmalu raztegnila v dolgo kolono plovil. Tudi dež, ki nas je zlagoma pral ves čas spusta ni mogel skaliti dobrega razpoloženja, posebej ob klobasi na dobri polovici spusta.

Iz cilja spusta v Šmihelu se je karavana veslačev vrnila v vas Krko na zaključek prireditve. Ob postrvi ali pleskavici postreženi pod streho se je razvila sproščena debata o kajakaških temah. Čas je kar prehitro mineval. Na koncu smo si zaklicali: nasvidenje na 35. spustu KRKA 2011!

NE POZABITE! V soboto, 12. junija se dobimo na SOČI v Kobaridu!

Miran Skok

Fotogalerija:

Nova zgibanka Voda za vedno 2010

admin | Sre, 14.04.2010

Ljubljana, 13. aprila - Kajakaška zveza Slovenije nadaljuje s svojimi programi akcije Voda za vedno, s katerimi želi osveščati in varovati naravno bogastvo in čistost slovenskih rek.

*Opomba: v prilogi je pdf dokument zgibanke "Voda za vedno 2010" velikosti 2 MB.

Odseki slovenskih rek na spletu

admin | Čet, 19.03.2009

V prilogi dodajamo Google Earth posnetke najbolj popularnih odsekov slovenski rek. PDF priponka ima 2,4 MB.

Nova zgibanka Voda za vedno 2009

admin | Pon, 09.03.2009

Ljubljana, 9. marca - Kajakaška zveza Slovenije nadaljuje s svojimi programi akcije Voda za vedno, s katerimi želi osveščati in varovati naravno bogastvo in čistost slovenskih rek.

Sklop prireditev ne tekmovalnega značaja je namenjen vsem ljubiteljem veslanja in narave. Na devetih različnih rekah se bodo odvijale prireditve skozi poletje 2009. Različna težavnostna stopnja rek je spodbuda za vse, ki se prvič srečujejo s kajakaškim športom.

*Opomba: v prilogi je pdf dokument zgibanke "Voda za vedno 2009" velikosti 2 MB.

Red Bull Upstream uspel!

admin | Tor, 30.09.2008

Ljubljana, 20. septembra - Na kajakaški progi v Tacnu so se danes na brzicah reke Save pomerili wakeboarderji - proti toku! Kako so premagovali brzice in kamnite ovire pa si oglejte v spodnjem videu:

Red Bull Upstream

admin | Ned, 07.09.2008

Ljubljana, 7. septembra - Na kajakaški progi v Tacnu se bodo 20. septembra na brzicah reke Save pomerili tudi wakeboarderji - proti toku! Premagovali bodo tako brzice kot kamnite ovire. "Če ne gre drugače, gre po zraku," pravijo.

Vabljeni na ogled promo videa:

Odpoved tekmovanja na Krki

admin | Čet, 17.04.2008

Ljubljana, 16. aprila - Zaradi neprimernega, previsokega vodostaja reke Krke, uvodni spust akcije »SLOVENSKE REKE -  VODA ZA VEDNO 2008« v soboto, 19. aprila od LOKE pri Novem mestu do OTOČCA odpade.

Spust je prestavljen na nedeljo, 11. maja s startom ob 11h v LOKI pri Novem mestu. Vljudno vabljeni!

Miran Skok

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85   »