Apr 2019

Kategorija Novice Rekreacija

Rekreativni veslači pozor!

admin | Čet, 26.05.2011

V nedeljo, 29.5. se uradno pričenjajo letošnji rekreativno-ekološki spusti (V)ODA za VEDNO 2011 na reki KRKI. Spust po Krki je prireditev z najdaljšo tradicijo in najštevilčnejšo udeležbo v Sloveniji. Že 35 let nas prizadevni organizatorji KK KRKA razvajajo z gostoljubnostjo ob dolenski lepotici. Tudi letos nam obljubljajo ugoden vodostaj, lepo vreme, prijetno in varno veslanje ter druženje ob dobri postrežbi med in po rekreativnem spustu. Za varnost na jezovih, hrano in prijetno veslanje bodo poskrbeli organizatorji, za pijačo naš novi pokrovitelj Pivovarna Laško z uradno pijačo vodo ODA. Za plovilo, čelado, plavalni jopič in trezno glavo poskrbite sami.

Če res še niste izplaknili pajčevin, ki so se nabrale čez zimo iz vašega kajaka, je v nedeljo 29.5. ob 11h res skrajni čas.
DOBRODOŠLI!

NE POZABITE! Čez slab teden dni v SOBOTO 4.6. se vidimo na LJUBLJANICI!

Miran Skok

Voda za vedno – Krka 2010

admin | Pet, 04.06.2010

Če do sedaj niste uspeli oprati pajčevin iz svojega plovila, ste zamudili priložnost, da to storite na veslaški prireditvi z najdaljšo tradicijo v Sloveniji – spustu po Krki.

Dolenska lepotica Krka in marljivi organizatorji so nas v nedeljo, 30. maja pričakali s soncem, ki pa nas žal ni dolgo grelo. Klub neobetavni vremenski napovedi in nizkem vodostaju se nas je tokrat zbralo skoraj 350. V pisani množici plovil sta se znašla tudi dva rafta naših sponzorjev Coca Cola. Gneča na startu se je kmalu raztegnila v dolgo kolono plovil. Tudi dež, ki nas je zlagoma pral ves čas spusta ni mogel skaliti dobrega razpoloženja, posebej ob klobasi na dobri polovici spusta.

Iz cilja spusta v Šmihelu se je karavana veslačev vrnila v vas Krko na zaključek prireditve. Ob postrvi ali pleskavici postreženi pod streho se je razvila sproščena debata o kajakaških temah. Čas je kar prehitro mineval. Na koncu smo si zaklicali: nasvidenje na 35. spustu KRKA 2011!

NE POZABITE! V soboto, 12. junija se dobimo na SOČI v Kobaridu!

Miran Skok

Fotogalerija:

Nova zgibanka Voda za vedno 2010

admin | Sre, 14.04.2010

Ljubljana, 13. aprila - Kajakaška zveza Slovenije nadaljuje s svojimi programi akcije Voda za vedno, s katerimi želi osveščati in varovati naravno bogastvo in čistost slovenskih rek.

*Opomba: v prilogi je pdf dokument zgibanke "Voda za vedno 2010" velikosti 2 MB.

Odseki slovenskih rek na spletu

admin | Čet, 19.03.2009

V prilogi dodajamo Google Earth posnetke najbolj popularnih odsekov slovenski rek. PDF priponka ima 2,4 MB.

Nova zgibanka Voda za vedno 2009

admin | Pon, 09.03.2009

Ljubljana, 9. marca - Kajakaška zveza Slovenije nadaljuje s svojimi programi akcije Voda za vedno, s katerimi želi osveščati in varovati naravno bogastvo in čistost slovenskih rek.

Sklop prireditev ne tekmovalnega značaja je namenjen vsem ljubiteljem veslanja in narave. Na devetih različnih rekah se bodo odvijale prireditve skozi poletje 2009. Različna težavnostna stopnja rek je spodbuda za vse, ki se prvič srečujejo s kajakaškim športom.

*Opomba: v prilogi je pdf dokument zgibanke "Voda za vedno 2009" velikosti 2 MB.

Red Bull Upstream uspel!

admin | Tor, 30.09.2008

Ljubljana, 20. septembra - Na kajakaški progi v Tacnu so se danes na brzicah reke Save pomerili wakeboarderji - proti toku! Kako so premagovali brzice in kamnite ovire pa si oglejte v spodnjem videu:

Red Bull Upstream

admin | Ned, 07.09.2008

Ljubljana, 7. septembra - Na kajakaški progi v Tacnu se bodo 20. septembra na brzicah reke Save pomerili tudi wakeboarderji - proti toku! Premagovali bodo tako brzice kot kamnite ovire. "Če ne gre drugače, gre po zraku," pravijo.

Vabljeni na ogled promo videa:

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85   »