Okt 2019

Kategorija Novice Rekreacija

Vabilo na prireditev Voda za vedno na Dravi

admin | Čet, 10.05.2007
Maribor, 10. maja - Mariborčani to soboto, 12. 5., vabijo na 16. tradicionalni ekološko-rekreativni spust Vrnimo Dravi življenje, ki bo tokrat drugič potekal tudi v okviru akcije Slovenske reke - Voda za vedno. Relacija spusta bo enaka kot lani, se pravi Malečnik - Dvorjane, spust pa je primeren tako za manj izkušene veslače kot tudi za odprte kanuje, saj Drava samo na nekaj mestih doseže 3. stopnjo zahtevnosti, pa še jezov ni.

Za tiste, ki se boste spusta udeležili prvič, je na spodnjih povezavah načrt:

www.rafter.si/utils/Trasa.jpg
www.rafter.si/utils/Dvorjane.jpg
www.rafter.si/utils/Malecnik.jpg

Za prevoz voznikov po avtomobile na štart je poskrbljeno - ob 16h z avtobusom, prav tako za hladno pijačo na štartu in toplo malico na cilju.

Prosim, če svoj prihod najavite na GSM 041/757-257, še raje pa na rafter@siol.net. Vse goste prosimo, da so na štartu okrog 10h.

Toplo vabljeni!

Organizatorji

S kajakom po Kornatih

admin | Tor, 01.05.2007

Ljubljana, 1. maja - Aleš Vrabič in Miran Skok sta se v aprilu podala na hrvaške Kornate in v 4 minutnem filmu sedaj z nami delita lepote tega naravnega parka.

Narodni park Kornati zavzema površino 220 km2 in vključuje skupno 89 otokov in otočkov, ki imajo okoli 238 km obale. Več kot dovolj je torej možnosti za raziskovanje s t.i. seakayakom.

(TU JE ZUNANJA POVEZAVA)

Ekstremno veslanje na Korziki

admin | Pet, 27.04.2007

Ljubljana, 26. aprila - Naši najboljši ekstremni kajakaši so se vrnili s Korzike, kjer so v desetih dneh preveslali kar nekaj rek, ki po težavnosti sodijo v sam svetovni vrh. Golo, Vechio, Orbo, Liamone, Codi in Ricaneze so imena rek, ki jih poznajo vsi ekstremni kajakaši. Na Korziki, kjer sedaj ni bilo ravno izobilje vode, so srečali kajakaše iz vse evrope, kar potrjuje, da je Korzika v zgodnji pomladi najpopularnejši kraj za ekstremne kajakaše.

Da bi to Korzika tudi ostala - namreč kajakaški raj - so se Dimitrij Saksida, Andrej Bijuklič, Boštjan Mrcina, Luka Štricelj in Janez Čižman udeležili tudi protesta proti izgradnji jezu na reki Ricaneze. Podrobnejše informacije bodo sledile, tu pa je nekaj najboljših utrinkov.

Tekst: Andrej Bijuklič

Fotogalerija:

Več informacij:
http://www.eauxvives.org/rizzanese/ (FRA)

Tudi druga prireditev Voda za vedno na Vipavi izje

admin | Tor, 24.04.2007

Vipava, 22. aprila - Tisti, ki obiskujemo reko Vipavo že več let, vemo, da pri Primorcih nikoli ne manjka gostoljubnosti. Organizator ŠD PARTIZAN RENČE je s pomočjo zamejskih prijateljev iz KK ŠILEC poskrbel, da ni manjkalo ničesar razen vode.

Mati narava nam je naklonila lep sončen dan in žal nenavadno nizek vodostaj reke Vipave. Na srečo je naš sponzor COCA COLA poleg ostale pijače iz njihovega proizvodnega programa poskrbel tudi za vodo, organizatorji pa za sir in mortadelo na odmoru pri MIRNU. Prepočasni vegetarijanci se sira niso do sitega najedli, okusna pašta na cilju pa jih je čakala vse do konca. Veliko zanimanja med udeleženci je bilo tudi za zadnjo izdajo revije KZS »KAJAK – KANU«.

Večina od skoraj 140 udeležencev je bila na prijetnem druženju na cilju deležna še praktičnih nagrad in pokalov, ostali pa so bili nagrajeni vsaj s kozarčkom domačega vina in vabilom na ostale veslaške prireditve. Vidimo se na LJUBLJANICI v soboto 28. aprila.

Pisal, slikal in veslal: Miran Skok

Fotografije:

V nedeljo na Vipavo!

admin | Čet, 19.04.2007

Ljubljana, 19. aprila - Drugi spust akcije Voda za vedno bo v nedeljo, 22. aprila na Vipavi. Proga poteka od kraja Renče do sotočja Vipave in Soče v Italiji. Za prehod meje je poskrbljeno s posebnimi prepustnicami. Dolžina spusta je 17 km in traja cca 3 – 4 ure. Proga ni zahtevna in je primerna za vse z osnovnim kajakaškim znanjem.

Vsi udeleženci so nezgodno zavarovani, za startnino 12,00 EUR pa bodo na cilju prejeli topel obrok ter spominsko darilo.

Informacije o spustu dobite pri Marjanu Murovcu na GSM 041 637 393.

Za vse, ki nimajo svojih kajakov ali kanujev, je dobrodošla informacija, da si bo mogoče za spust izposoditi kajake podjetja ROTO. Za izposojo čolnov pokličite na številko 051 622 255. Čolne si kot vedno lahko izposodite tudi v Skok Sport Centru (GSM: 040 218 000).

Andrej Jelenc

*Sprememba 20.4.07 - Trasa spusta bo po zadnjih informacijah taka kot lani (do Sovodenj oziroma Rupa). Spust bo tako krajši - približna dolžina je 10 do 12 km - predvsem pa lažji, saj se ne bo šlo čez zahtevno brzico na Rošti (kjer je skala). Tako je ocena zahtevnosti nižja, I-II DV. Izstop je lepši in se ne prečka glavne ceste Sovodnje-Gradiška.

Prva letošnja Voda za vedno več kot uspela

admin | Pon, 16.04.2007

Otočec, 14. aprila - Kljub temu, da je bil spust od Loke v Novem mestu do Otočca prvič v programu akcije Voda za vedno, je povsem uspel. Lepo vreme je na Krko privabilo preko 150 ljubiteljev kajakaštva. Trasa je bila nezahtevna, tako da od udeležencev ni zahtevala preveč kajakaškega znanja. Pet manjših jezov na celotni trasi je poskrbelo za nekaj malega adrenalina, organizatorji pa so poskrbeli tudi za okrepčilo med samim spustom.

Udeleženci so se lahko okrepčali z vodo, Coca – Colo ali Fanto, najhitrejši pa so dobili tudi krof. Organizator je pripravil 150 krofov, ki pa jih zadnji niso več dobili, kar kaže na to, da je bilo udeležencev verjetno še precej več kot 150 - vsi se očitno niso prijavili. No, pomembneje je, da so bili z nami na vodi. Krka je v svojem spodnjem toku še vedno kar čista, saj nekih večjih odpadkov nismo opazili. Zaključek spusta je bil v idiličnem ambientu Otočca in samo upamo lahko, da nam bo vreme naklonjeno tudi na naslednjem spustu, ki bo že v soboto na Vipavi.

Fotografije:

Voda za vedno se letos začenja na Krki

admin | Sre, 11.04.2007

Kajakaška zveza Slovenije in Coca – Cola HBC začenjata letošnjo akcijo teden dni prej kot navadno z novo lokacijo na reki Krki. Start prvega letošnjega spusta ekološko rekreativne akcije Voda za vedno bo v soboto v Loki pri Novem Mestu ob 11,00.

Organizatorja sta Carpe Diem in Agencija za šport Novo Mesto. Proga je dolga 9 km, do cilja na Otočcu pa naj bi kajakaši in kanuisti potrebovali cca 2 uri. Trasa ni zahtevna in se na njo lahko podate s kajaki ali odprtimi kanuji ter seveda tudi z rafti. Prijavite se lahko tudi na štartu spusta. Več informacij pa lahko dobite pri Borutu Javorniku na mobilni telefon 041 739 771.

Andrej Jelenc

Več informacij o dogajanju v Novem mestu:

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92   »