Apr 2019

Kategorija Novice Rekreacija

Akcija Voda za vedno

admin | Sob, 10.04.2004

Varovanje okolja je eno pomembnejših področij, ki jim Coca - Cola v vseh državah,v katerih je navzoča, namenja veliko pozornost. Pri zmanjšanju porabe vseh energentov, ki onesnažujejo  okolje, smo dosegli vidne rezultate. Coca - Cola Beverages Slovenija d.d. je tudi ustanovni član družbe Slopak, ki je bila v Sloveniji ustanovljena z namenom, da bi se vsako leto zbralo in predelalo več odpadne embalaže.

Kajakaška zveza Slovenije je pripravila programe, kako varovati naravno bogastvo čistih slovenskih rek. Ker sta aktivni slog življenja in čisto okolje tudi za naše podjetje pomembni  vrednoti, smo se odločili, da bomo pomagali uresničiti ta projekt. Prepričani smo namreč, da bodo skupna prizadevanja  Kajakaške zveze Slovenije in Coca - Cole Beverages  pri organizaciji programov pomagala ohraniti čisto okolje ob slovenskih rekah.
Vsem, ki se nameravate udeležiti prireditev v okviru tega programa, želimo veliko zabave in užitkov.

Coca – Cola Beverages Slovenija d.d.
Gen. dir. Simon Everest

SPLOŠNI POGOJI

- udeleženci s podpisom na prijavnici jamčijo, da so seznanjeni s splošnimi pogoji, ki veljajo za udeležbo na prireditvi;
- udeleženci štartajo na lastno odgovornost;
- za udeležbo na prireditvi ni starostnih omejitev;
- udeleženci morajo znati plavati in biti v primerni psihofizični...

Pobuda za začetek postopka ocene ustavnosti odloka

admin | Tor, 27.01.2004

Ustavno sodišče RS
Beethovnova ulica 10
1000 Ljubljana

Pobuda za začetek postopka ocene ustavnosti odloka: Odlok o ureditvi plovbe v občini Tolmin, Primorske novice - uradne objave št. 8, 23.2.2001

V skladu s 1. odstavkom 24. člena Zakona o ustavnem sodišču vlagamo pobudo za začetek postopka ocene ustavnosti uvodoma navedenega odloka. S tem odlokom je namreč občina Tolmin prepovedala plovbo, hydrospeed in soteskanje na vseh pritokih reke Soče. Po našem mnenju je z izdajo tega Odloka občina Tolmin presegla obseg in namen zakonskega poooblastila za izdajo takšnega akta, zaradi česar je izpodbijani akt po našem mnenju nezakonit.

Menimo, da je podan pravni interes za vložitev pobude, saj izpodbijani akt lokalne skupnosti neposredno posega v naše pravice, pravne interese oziroma naš pravni položaj. Plovba po rekah je, kot je splošno znano, osrednja in bistvena dejavnost Kajakaške zveze Slovenije in njenih članic, izpodbijani akt pa omejuje prav to dejavnost.

S tem je Občina Tolmin posegla in presegla svoja pooblastila ter prepovedala in onemogočila delovanje naših članov na vseh vodotokih v občini Tolmin razen na reki Soči. Naj povemo, da je bila reka Idrijca pomembna za kajakaški šport, saj je bil na njej rezervna lokacija za spust tekmovanja, v primeru, ko je bila reka Soča narasla.

Na reki Idrijci so se vsako leto odvijala...

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85