Jun 2019

Kategorija Novice Rekreacija

Voda za vedno 2007

admin | Tor, 06.02.2007

Ljubljana, 6. februarja - Kajakaška zveza Slovenije nadaljuje s svojimi programi akcije Voda za vedno, s katerimi želi osveščati in varovati naravno bogastvo in čistost slovenskih rek. Varovanje okolja pa je eno pomembnejših področij, ki jim tudi Coca-Cola v vseh državah, v katerih je prisotna, namenja veliko pozornosti.

Coca-Cola HBC Slovenija

*Opomba: v prilogi je pdf dokument zgibanke "Voda za vedno 2007" velikosti 2,3 MB.

Voda za vedno 2006

admin | Pet, 14.04.2006

Kajakaška zveza Slovenije nadaljuje s svojimi programi akcije Voda za vedno, s katerimi želi osveščati in varovati naravno bogastvo in čistost slovenskih rek. Varovanje okolja pa je eno pomembnejših področij, ki jim tudi Coca-Cola v vseh državah, v katerih je prisotna, namenja veliko pozornosti. Tako smo pri zmanjšanju porabe vseh energentov, ki onesnažujejo okolje dosegli vidne rezultate. Coca-Cola HBC Slovenija je tudi ustanovni član družbe Slopak, ki je bila ustanovljena z namenom zbiranja in predelave odpadne embalaže v Sloveniji. Ker sta aktivni slog življenja in čisto okolje tudi za naše podjetje pomembni vrednoti, smo se odločili ponovno podpreti ta projekt. Prepričani smo, da bodo skupna prizadevanja Kajakaške zveze Slovenije in Coca-Cola HBC Slovenija pomagala ohraniti čisto okolje ob slovenskih rekah. Vsem, ki se nameravate udeležiti prireditev v okviru tega programa želimo veliko zabave in užitkov.

Coca-Cola HBC Slovenija

*Opomba - v prilogi je zloženka Voda za vedno 2006 (610 KB)

Začetek akcije Voda za vedno

admin | Sob, 16.04.2005

S spustom po Vipavi se v nedeljo, 17. aprila začenja letošnja akcija Voda za vedno. Prvi izmed serije 11 spustov, ki bodo organizirani v letu 2005 bo potekal po enaki trasi kot v prejšnjih letih. Udeleženci se bodo na izlet odpravili pod jezom v Renčah, cilj spusta pa bo na sotočju Vipave in Soče v Sovodnjah v Italiji. Dolžina spusta je 3-4 ure, trasa pa je nezahtevna. Za prehod meje ob povratku seveda  potrebujete veljaven osebni dokument. Za startnino 2.500,00 sit bodo vsi udeleženci  na cilju prejeli malico in spominsko darilo. Seveda je za spust potrebno imeti primerno zaščitno opremo (plavalni jopič).

Več informacij o samem spustu lahko dobite pri organizatorjih spusta na mobitel: 041 637 393 – Marjan Murovec. Za izposojo opreme pa lahko pokličete tudi na naslednji številki: Miran Skok: 040 218 000 ali Uroš Polajnar: 041 360 511

Želimo vam obilo užitka.

Podpis pogodbe Kajakaške zveze Slovenije s Coca Co

admin | Sob, 16.04.2005

Kajakaška zveza Slovenije in Coca Cola Beverages ostajata tudi v letu 2005 partnerja v projektu VODA ZA VEDNO. S podpisom sponzorske pogodbe bo Kajakaški zvezi lažje izpeljati v lanskem letu osnovano akcijo, ki je vsebovala več podprojektov. Najbolj odzivna, na katerih bo akcija slonela tudi v letošnjem letu, sta bili serija ekološko rekreativnih spustov Slovenske reke ter pokalno tekmovanje za mlajše kategorije Pokal POWERADE.

Kajakaška zveza Slovenije  želeli s svojimi dejavnostmi osveščati aktivne v kajakaškem športu o pomenu naravnega bogastva, ki nam ga nudijo čiste slovenske reke.  Varovanje okolja pa je tudi eno pomembnih področij, ki jim  Coca Cola v vseh državah, v katerih je navzoča, namenja veliko pozornosti. To je bila tudi stična točka, da je Coca Cola podprla projekte Kajakaške zveze Slovenije.  Že lani, prvo leto akcije je bilo  preko 1300 udeležencev na  11  rekreativnih spustih Slovenske reke. Enako število spustov je načrtovanih tudi za letošnje leto. Otvoritveni spust bo na Vipavi 17. aprila, zaključek pa ponovno na Savi v začetku septembra, na kajakaškem prazniku v Tacnu. Pričakuje se, da bo udarna prireditev ponovno spust po reki Krki zadnjo nedeljo v maju, kjer se je lani zbralo preko 450 udeležencev.

Brez mladih seveda ne gre. Mlade nade slovenskega kajakaštva se bodo merile za pokal Coca Cola v slalomu in spustu na sedmih tekmovanjih. Za vedno večjo bazo...

Ločeno mnenje o pravnem interesu

admin | Sob, 25.12.2004

Ljubljana, 21. decembra (Delo) – Kajakaška zveza Slovenije je poskušala na ustavnem sodišču izpodbiti odlok občine Tolmin, ki prepoveduje plovbo, hydrospeed in soteskanje na pritokih Soče. Po mnenju zveze občina ni imela zakonskega pooblastila za tako prepoved. Udeležencem prepovedanih dejavnosti naj bi bila tako omejena pravica do svobode gibanja, odlok pa postavlja v neenakopraven položaj plovbo s čolnom, hydrospeedom ali soteskanje z ribištvom in kopanjem. Ustavno sodišče je pobudo zavrglo, ker kajakaški zvezi ni priznalo pravnega interesa za vložitev pobude za presojo odloka občine Tolmin.

Ustavno sodišče je svojo odločitev utemeljilo s tem, »da imajo po ustaljeni ustavnosodni presoji politične stranke, društva, zbirnice in združenja pravni interes le za izpodbijanje predpisov, ki neposredno posegajo v njihove pravice, pravne interese ali pravni položaj. Za pobude, ki jih ti subjekti vlagajo v imenu svojih članov ali zaradi njihovih interesov, njihov pravni interes ni podan.«

Primerov, ko ustavno sodišče zavrže pobudo, ker pobudniku ne prizna pravnega interesa, je veliko. Tudi ta bi bil eden od mnogih, če ne bi proti odločitvi glasoval sodnik dr. Ciril Ribičič, in napisal odklonilnega ločenega mnenja. V njem opozarja, da praksa glede priznavanja pravnega interesa raznim organizacijam, društvom in združenjem precej niha od obdobja do obdobja, od primera do primera. Bolj ali manj ustaljeno je stališče...

Podpišite peticijo!

admin | Pon, 06.09.2004

Izkažimo solidarnost z okoljevarstveniki v Črni gori, ki se bojujejo proti izgradnji hidroelektrarne, ki bi pomenila potopitev kanjona Tare (UNESCOva zaščita) in sosednjih rek. Podpišite peticijo na spletni strani http://www.durmitorcg.com/tara/peticija_tekst.php . Pokažimo, da nam ni vseeno, kaj se dogaja z naravo malo dlje od nas. Podobnost situacije z VE Volovja reber je zelo velika.

Tekst peticije: NEĆU BARU, HOĆU TARU !

Svjetska zajednica je zaštitila rijeku Taru 1976. godine kroz kroz UNESCO-ov program «Man and Biosphere» (M&B) – i učinila rijeku Taru UNESCO-ovim rezervatom koji je zaštićen programom «Čovjek i biosfera».

Svjetska zajednica je zaštitila Durmitor i rijeku Taru 1980. godine kao Mjesto svjetskog naslijeđa UNESCO-a. Nacionalni park «Durmitor» sa rijekom Tarom nalazi na listi mjesta svjetske prirodne basštine UNESCO-a

Republika Crna Gora je u svoj Ustav unijela odrednicu koja je karakteriše kao ekološku državu. Svi programski dokumenti koji razrađuju razne strategije razvoja polaze od ove ideje.

Vlada Republike Crne Gore je, na sjednici od 29. aprila 2004. godine, ratifikovala sporazum sa Vladom Republike Srpske o izgradnji hidroelektrane «Buk Bijela».
Vlada Republike Srpske je, 30. aprila 2004. godine, otvorila tendersku ponudu u vezi projekta izgradnje hidroelektrane «Buk Bijela».

...

Akcija Voda za vedno

admin | Sob, 10.04.2004

Varovanje okolja je eno pomembnejših področij, ki jim Coca - Cola v vseh državah,v katerih je navzoča, namenja veliko pozornost. Pri zmanjšanju porabe vseh energentov, ki onesnažujejo  okolje, smo dosegli vidne rezultate. Coca - Cola Beverages Slovenija d.d. je tudi ustanovni član družbe Slopak, ki je bila v Sloveniji ustanovljena z namenom, da bi se vsako leto zbralo in predelalo več odpadne embalaže.

Kajakaška zveza Slovenije je pripravila programe, kako varovati naravno bogastvo čistih slovenskih rek. Ker sta aktivni slog življenja in čisto okolje tudi za naše podjetje pomembni  vrednoti, smo se odločili, da bomo pomagali uresničiti ta projekt. Prepričani smo namreč, da bodo skupna prizadevanja  Kajakaške zveze Slovenije in Coca - Cole Beverages  pri organizaciji programov pomagala ohraniti čisto okolje ob slovenskih rekah.
Vsem, ki se nameravate udeležiti prireditev v okviru tega programa, želimo veliko zabave in užitkov.

Coca – Cola Beverages Slovenija d.d.
Gen. dir. Simon Everest

SPLOŠNI POGOJI

- udeleženci s podpisom na prijavnici jamčijo, da so seznanjeni s splošnimi pogoji, ki veljajo za udeležbo na prireditvi;
- udeleženci štartajo na lastno odgovornost;
- za udeležbo na prireditvi ni starostnih omejitev;
- udeleženci morajo znati plavati in biti v primerni psihofizični...

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92   »