Avg 2019

Kategorija Novice Rekreacija

Podpišite peticijo!

admin | Pon, 06.09.2004

Izkažimo solidarnost z okoljevarstveniki v Črni gori, ki se bojujejo proti izgradnji hidroelektrarne, ki bi pomenila potopitev kanjona Tare (UNESCOva zaščita) in sosednjih rek. Podpišite peticijo na spletni strani http://www.durmitorcg.com/tara/peticija_tekst.php . Pokažimo, da nam ni vseeno, kaj se dogaja z naravo malo dlje od nas. Podobnost situacije z VE Volovja reber je zelo velika.

Tekst peticije: NEĆU BARU, HOĆU TARU !

Svjetska zajednica je zaštitila rijeku Taru 1976. godine kroz kroz UNESCO-ov program «Man and Biosphere» (M&B) – i učinila rijeku Taru UNESCO-ovim rezervatom koji je zaštićen programom «Čovjek i biosfera».

Svjetska zajednica je zaštitila Durmitor i rijeku Taru 1980. godine kao Mjesto svjetskog naslijeđa UNESCO-a. Nacionalni park «Durmitor» sa rijekom Tarom nalazi na listi mjesta svjetske prirodne basštine UNESCO-a

Republika Crna Gora je u svoj Ustav unijela odrednicu koja je karakteriše kao ekološku državu. Svi programski dokumenti koji razrađuju razne strategije razvoja polaze od ove ideje.

Vlada Republike Crne Gore je, na sjednici od 29. aprila 2004. godine, ratifikovala sporazum sa Vladom Republike Srpske o izgradnji hidroelektrane «Buk Bijela».
Vlada Republike Srpske je, 30. aprila 2004. godine, otvorila tendersku ponudu u vezi projekta izgradnje hidroelektrane «Buk Bijela».

...

Akcija Voda za vedno

admin | Sob, 10.04.2004

Varovanje okolja je eno pomembnejših področij, ki jim Coca - Cola v vseh državah,v katerih je navzoča, namenja veliko pozornost. Pri zmanjšanju porabe vseh energentov, ki onesnažujejo  okolje, smo dosegli vidne rezultate. Coca - Cola Beverages Slovenija d.d. je tudi ustanovni član družbe Slopak, ki je bila v Sloveniji ustanovljena z namenom, da bi se vsako leto zbralo in predelalo več odpadne embalaže.

Kajakaška zveza Slovenije je pripravila programe, kako varovati naravno bogastvo čistih slovenskih rek. Ker sta aktivni slog življenja in čisto okolje tudi za naše podjetje pomembni  vrednoti, smo se odločili, da bomo pomagali uresničiti ta projekt. Prepričani smo namreč, da bodo skupna prizadevanja  Kajakaške zveze Slovenije in Coca - Cole Beverages  pri organizaciji programov pomagala ohraniti čisto okolje ob slovenskih rekah.
Vsem, ki se nameravate udeležiti prireditev v okviru tega programa, želimo veliko zabave in užitkov.

Coca – Cola Beverages Slovenija d.d.
Gen. dir. Simon Everest

SPLOŠNI POGOJI

- udeleženci s podpisom na prijavnici jamčijo, da so seznanjeni s splošnimi pogoji, ki veljajo za udeležbo na prireditvi;
- udeleženci štartajo na lastno odgovornost;
- za udeležbo na prireditvi ni starostnih omejitev;
- udeleženci morajo znati plavati in biti v primerni psihofizični...

Pobuda za začetek postopka ocene ustavnosti odloka

admin | Tor, 27.01.2004

Ustavno sodišče RS
Beethovnova ulica 10
1000 Ljubljana

Pobuda za začetek postopka ocene ustavnosti odloka: Odlok o ureditvi plovbe v občini Tolmin, Primorske novice - uradne objave št. 8, 23.2.2001

V skladu s 1. odstavkom 24. člena Zakona o ustavnem sodišču vlagamo pobudo za začetek postopka ocene ustavnosti uvodoma navedenega odloka. S tem odlokom je namreč občina Tolmin prepovedala plovbo, hydrospeed in soteskanje na vseh pritokih reke Soče. Po našem mnenju je z izdajo tega Odloka občina Tolmin presegla obseg in namen zakonskega poooblastila za izdajo takšnega akta, zaradi česar je izpodbijani akt po našem mnenju nezakonit.

Menimo, da je podan pravni interes za vložitev pobude, saj izpodbijani akt lokalne skupnosti neposredno posega v naše pravice, pravne interese oziroma naš pravni položaj. Plovba po rekah je, kot je splošno znano, osrednja in bistvena dejavnost Kajakaške zveze Slovenije in njenih članic, izpodbijani akt pa omejuje prav to dejavnost.

S tem je Občina Tolmin posegla in presegla svoja pooblastila ter prepovedala in onemogočila delovanje naših članov na vseh vodotokih v občini Tolmin razen na reki Soči. Naj povemo, da je bila reka Idrijca pomembna za kajakaški šport, saj je bil na njej rezervna lokacija za spust tekmovanja, v primeru, ko je bila reka Soča narasla.

Na reki Idrijci so se vsako leto odvijala...

«    1  8  15  22  29  36  43  50  57  64  71  78  85  92