Nov 2020

Kategorija Novice Slalom

Žiga Lin Hočevar prejel nagrado OKS

admin | Čet, 12.11.2020

Žiga Lin Hočevar je danes iz rok legendarnega Mira Cerarja prejel nagrado Olimpijskega komiteja Slovenije za Fair Play. Mladi športnik je namreč vrnil kolajno, osvojeno na državnem prvenstvu v slalomu na divjih vodah za mlajše kategorije, po tem ko je ugotovil, da je na progi naredil napako. Le-te sodniki niso opazili in mu je posledično niso dosodili.

Žiga Lin je v tako v kajaku kot v kanuju prejel zlati kolajni, a po ogledu videoposnetka ugotovil, da je v kajaku naredil napako, ki bi ga, če bi mu jo dosodili, stala naslova državnega prvaka. Zato je zlato kolajno predal dejanskemu zmagovalcu preizkušnje Ateju Zobcu Urbančiču.

Poteza vredna pohvale in občudovanja!

Slalomski svetovni pokal v Pauju brez Slovencev

admin | Tor, 27.10.2020

Druga tekma svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah je predvidena med 6. in 8. novembrom v francoskem Pauju, a bo minila brez slovenske udeležbe.  V luči trenutnih razmer se je strokovno vodstvo v dogovoru s tekmovalci namreč odločilo, da v Francijo ne odpotujejo. Poleg tega, da je za vse zdravje na prvem mestu, bo tudi prihodnja olimpijska sezona izjemnega pomena, tako da bodo po premoru misli že začeli usmerjati proti novim izzivom in pripravam.

Luka Božič v Tacnu do druge zmage na tekmah svetovnega pokala

admin | Ned, 18.10.2020

S finalnimi vožnjami kanuistk in kanuistov se je na tacenski progi zaključila tekma svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah. Do zmage, svoje druge na tekmah svetovnega pokala, je priveslal Luka Božič, ki je bil več kot sekundo in pol hitrejši od vseh tekmecev. Benjamin Savšek je bil šesti, Jure Lenarčič pa deveti. Med kanuistkami je Alja Kozorog zasedla peto mesto, Lea Novak pa je bila sedma.

V Tacnu tudi svetovni pokal v ekstremnem slalomu

admin | Sob, 17.10.2020

Ob koncu pestrega tekmovalnega dne na tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Tacnu so se na progo podali še tekmovalci in tekmovalke v ekstremnem slalomu na divjih vodah. Nastopili so štirje slovenski predstavniki, a vsi izpadli pred obračuni za kolajne.

V ženskem delu ekstremnega slaloma je slovenske barve zastopala Neža Jan Stupica, ki pa je s svojim nastopom zaključila v polfinalu. Med kajakaši smo imeli tri predstavnike - Erazma in Jakoba Šavlija ter Matica Terčelja. Vsak izmed njih je veslal v eni izmed četrtfinalnih skupin, a so vsi v tej fazi tudi zaključili z nastopi. Med kajakaši se je zmage veselil Brazilec Pedro Goncalves, ki je bil tretji tudi v opoldanskem slalomskem finalu, drugi je bil Martin Stanovsky, Slovak, ki tekmuje pod zastavo Kazahstana, tretji pa Američan Tren Long. Med kajakašicami sta za dvojno rusko zmagoslavje poskrbeli Alsu Minazova in Daria Kuznetsova, tretja pa je bila Ria Šribar, Američanka slovenskih korenin.

Peter Kauzer na svetovnem pokalu v Tacnu do drugega mesta

admin | Sob, 17.10.2020

Peter Kauzer je na tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Tacnu še drugo leto zapored priveslal do drugega mesta. Na Savi ga je tokrat ugnal Šved Isak Ohrstrom. V prvem finalu na tekmah svetovnega pokala v karieri je bil Vid Kuder Marušič peti. Med kajakašicami je bila Eva Terčelj četrta, Ajda Novak pa peta.

Kvalifikacije svetovnega pokala v Tacnu tokrat le formalnost

admin | Pet, 16.10.2020

Ob strogih varnostnih ukrepih se je v Tacnu začela tekma za svetovni pokal v slalomu na divjih vodah, ki tokrat poteka za zaprtimi vrati. Zaradi trenutnih okoliščin so v Ljubljani tekmovalci 17 držav, tako da so bile današnje kvalifikacije zgolj formalnost, saj so vsi napredovali v sobotni in nedeljski polfinale. Med kanuisti je bil najhitrejši Luka Božič, drugi je bil Benjamin Savšek. Prav tako drugi je bil v kajaku Vid Kuder Marušič, med kajakašicami pa je bila Eva Terčelj tretja.

Pred svetovnim pokalom v slalomu v Tacnu

admin | Čet, 15.10.2020

Organizacija tekme svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Tacnu še nikoli ni bila tako negotova kot letos. Deževje povzroča višji vodostaj Save, težava pa je tudi vladna odločitev o prepovedi javnih prireditev. Organizatorji trenutno preučujejo možnosti, ali bi bila mogoča vsaj izvedba tekmovanja za povsem zaprtimi vrati, kjer bi bili ob strogih varnostnih ukrepih prisotni le tekmovalci, člani ekip, organizacijska ekipa tekmovanja in predstavniki medijev. Sodelujoče tuje ekipe so namreč že v Ljubljani in se pripravljajo na tekmo.

Eva Terčelj
Luka Božič