Feb 2019

Kategorija Novice Slalom

Do polfinala tekme v Penrithu pet Slovencev

admin | Pet, 15.02.2019

S kvalifikacijami odprtega prvenstva Avstralije se je na olimpijski progi v Penrithu pričel divjevodaški festival, ki bo v soboto prinesel še preizkušnje v sprintu na divjih vodah in v kajakaškem prostem slogu. V petek so bile na vrsti kvalifikacije slalomistov v vseh kategorijah, od sedmih slovenskih čolnov na startu pa si je polfinale zagotovila peterica.

Ta vikend divjevodaška tekmovanja v Avstraliji

admin | Čet, 14.02.2019

Prihajajoči konec tedna bo na olimpijski progi v Penrithu potekal divjevodaški festival, v okviru katerega bodo izpeljali slalomsko preizkušnjo za odprto prvenstvo Avstralije z močno mednarodno zasedbo, tekmovanje v sprintu na divjih vodah in preizkušnjo v kajakaškem prostem slogu. V Avstraliji bodo tekmovali tudi slovenski tekmovalci in tekmovalke, ki se tam trenutno nahajajo na zimskih pripravah.

Benjaminu Savšku poškodba spremenila načrte

admin | Tor, 05.02.2019

Kanuist Benjamin Savšek, evropski in svetovni prvak v slalomu na divjih vodah, v zadnjih dneh veslo in kanu lahko opazuje le od daleč. Januarja si je namreč resno poškodoval koleno, zaradi česar je prestal operativni poseg, v teh dneh pa opravlja terapije v želji, da se čim prej znova vrne v čoln.

Slalomisti na divjih vodah Slovenijo zamenjali za tople kraje

admin | Tor, 05.02.2019

Pred slalomisti na divjih vodah je izjemno pomembna predolimpijska sezona, v kateri se bodo na septembrskem svetovnem prvenstvu potegovali za nacionalne kvote za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu. Še pred tem jih čaka evropsko prvenstvo v Pauju in tekme svetovnega pokala, med drugim tudi junijska v Tacnu, mladince in mlajše člane pa čakata evropsko in svetovno prvenstvo na Slovaškem in Poljskem. Na prihajajoče izzive se najboljši pripravljajo na toplem.

Luka Božič najboljši športnik Primorske

admin | Pet, 04.01.2019

V kulturnem domu v Gorici so ob koncu decembra nagradili najboljše športnice in športnike leta 2018. Naziva najboljšega športnika Primorske se je v moški konkurenci razveselil kanuist na divjih vodah Luka Božič.

Eva Alina Hočevar nominirana za svetovno kajakaško nagrado

admin | Tor, 20.11.2018

Mladinska svetovna prvakinja in mladinska evropska podprvakinja v slalomu na divjih vodah Eva Alina Hočevar je nedavno v Španiji prejela drugo nagrado v izboru najboljših mladih evropskih športnikov, zdaj pa ima možnosti še za eno priznanje. Razglasili so namreč nominirance za letošnje kajakaške nagrade (World Paddle Awards), med nominiranci v kategoriji mladincev pa je tudi Hočevarjeva.

Lan Tominc mladinski olimpijski prvak v slalomu na mirnih vodah z ovirami!

admin | Tor, 16.10.2018

Celjski kajakaš Lan Tominc je na mladinskih olimpijskih igrah v Buenos Airesu v preizkušnji slaloma na mirnih vodah z ovirami priveslal do zlate kolajne in naslova mladinskega olimpijskega prvaka. S tem je nadaljeval izvrstno slovensko tradicijo osvajanja zlatih kajakaških kolajn na mladinskih olimpijskih igrah, ki jo je začel Simon Brus, nadaljeval pa Anže Urankar.