Nov 2018

Kategorija Novice Slalom

Lan Tominc mladinski olimpijski prvak v slalomu na mirnih vodah z ovirami!

admin | Tor, 16.10.2018

Celjski kajakaš Lan Tominc je na mladinskih olimpijskih igrah v Buenos Airesu v preizkušnji slaloma na mirnih vodah z ovirami priveslal do zlate kolajne in naslova mladinskega olimpijskega prvaka. S tem je nadaljeval izvrstno slovensko tradicijo osvajanja zlatih kajakaških kolajn na mladinskih olimpijskih igrah, ki jo je začel Simon Brus, nadaljeval pa Anže Urankar.

Lan Tominc že v Buenos Airesu

admin | Sre, 10.10.2018

Mladinske olimpijske igre v Buenos Airesu so že v polnem teku. V Argentini bo v kajaku tekmoval Lan Tominc, ki se že pripravlja na prizorišču v delu Buenos Airesa, imenovanem Puerto Madero. Kajakaški del iger bo na sporedu 12. in 13. oktobra ter 15. in 16. oktobra. Najprej se bodo mladi tekmovalci in tekmovalke merili za kolajne v sprintu na mirnih vodah, v drugem delu pa še v slalomu na mirnih vodah z ovirami, kjer bo na najvišja mesta ciljal tudi naš Lan Tominc.

Peter Kauzer bo delil bogate izkušnje in znanje z obetavnimi mladimi slalomisti

admin | Sre, 10.10.2018

Aktualni evropski prvak, olimpijski podprvak in dvakratni svetovni prvak Peter Kauzer ob zaključku sezone 2018 v sodelovanju s svojim sponzorjem med petkom in nedeljo pripravlja prav poseben dogodek za izbrane mlade slovenske slalomistke in slalomiste, ki bo potekal v Hrastniku in Ljubljani. Delavnice 'Red Bull Under My Wing' s Petrom Kauzerjem se bo udeležilo osem izbranih tekmovalk in tekmovalcev, starih od 15 do 18 let.

V Celovcu dvajset kolajn za slovenske slalomiste

admin | Sre, 10.10.2018

Celovec je gostil mednarodno kajakaško tekmo v slalomu na divjih vodah, kjer so slovenski predstavniki osvojili kar dvajset kolajn, od tega devet zlatih. Za dvojno zmago je v kajaku in kanuju med mladinkami poskrbela Eva Alina Hočevar, med članicami je bila v kanuju najhitrejša Alja Kozorog, v kanuju med mladinci Juš Javornik, med člani Klemen Vidmar, v kajaku je med mladinci zmagal Vid Oštrbenk, v starostni kategoriji dečkov in deklic pa so bili najboljši Martin Gale v kanuju, Naja Pinterič v kajaku in Asja Jug v kanuju.

Na olimpijskih upih v Krakovu tudi naši slalomisti

admin | Sre, 10.10.2018

Po tekmovanju 'Olimpijski upi' v sprintu na mirnih vodah, ki ga je gostil Poznan, je bila Poljska prizorišče tudi slalomskega tekmovanja 'Olimpijski upi'. Slalomski del je potekal na znani progi v Krakovu, ki je v preteklosti že gostila evropska članska prvenstva ter prvenstva za mladince in mlajše člane, tako na svetovnem kot evropskem nivoju, pa tudi tekme svetovnega pokala.

Peter Kauzer deseti na svetovnem prvenstvu v Riu de Janeiru

admin | Ned, 30.09.2018

Zadnji dan svetovnega prvenstva v slalomu na divjih vodah v Riu de Janeiru je slovenske barve v finalu kajakašev zastopal Peter Kauzer. Bil je odlično na poti, vse do zadnjega dela proge, kjer je naredil napako in prvenstvo končal na desetem mestu. Popoldne bosta v ekstremnem slalomu veslala Ajda Novak in Tine Kancler.

Urša Kragelj na svetovnem prvenstvu tik pod stopničkami

admin | Sob, 29.09.2018

Kajakašica Urša Kragelj je na svetovnem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v Riu de Janeiru priveslala do četrtega mesta, kar je njena najboljša posamična uvrstitev na svetovnih prvenstvih. Kanuista Benjamin Savšek in Luka Božič sta zasedla sedmo oziroma deveto mesto. Popoldne sledijo še polfinalne vožnje kajakašev, kjer bodo veslali Peter Kauzer, Martin Srabotnik in Žan Jakše.

Špela Ponomarenko Janić
Benjamin Savšek