Okt 2020

Kategorija Novice Slalom

Luka Božič v Tacnu do druge zmage na tekmah svetovnega pokala

admin | Ned, 18.10.2020

S finalnimi vožnjami kanuistk in kanuistov se je na tacenski progi zaključila tekma svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah. Do zmage, svoje druge na tekmah svetovnega pokala, je priveslal Luka Božič, ki je bil več kot sekundo in pol hitrejši od vseh tekmecev. Benjamin Savšek je bil šesti, Jure Lenarčič pa deveti. Med kanuistkami je Alja Kozorog zasedla peto mesto, Lea Novak pa je bila sedma.

V Tacnu tudi svetovni pokal v ekstremnem slalomu

admin | Sob, 17.10.2020

Ob koncu pestrega tekmovalnega dne na tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Tacnu so se na progo podali še tekmovalci in tekmovalke v ekstremnem slalomu na divjih vodah. Nastopili so štirje slovenski predstavniki, a vsi izpadli pred obračuni za kolajne.

V ženskem delu ekstremnega slaloma je slovenske barve zastopala Neža Jan Stupica, ki pa je s svojim nastopom zaključila v polfinalu. Med kajakaši smo imeli tri predstavnike - Erazma in Jakoba Šavlija ter Matica Terčelja. Vsak izmed njih je veslal v eni izmed četrtfinalnih skupin, a so vsi v tej fazi tudi zaključili z nastopi. Med kajakaši se je zmage veselil Brazilec Pedro Goncalves, ki je bil tretji tudi v opoldanskem slalomskem finalu, drugi je bil Martin Stanovsky, Slovak, ki tekmuje pod zastavo Kazahstana, tretji pa Američan Tren Long. Med kajakašicami sta za dvojno rusko zmagoslavje poskrbeli Alsu Minazova in Daria Kuznetsova, tretja pa je bila Ria Šribar, Američanka slovenskih korenin.

Peter Kauzer na svetovnem pokalu v Tacnu do drugega mesta

admin | Sob, 17.10.2020

Peter Kauzer je na tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Tacnu še drugo leto zapored priveslal do drugega mesta. Na Savi ga je tokrat ugnal Šved Isak Ohrstrom. V prvem finalu na tekmah svetovnega pokala v karieri je bil Vid Kuder Marušič peti. Med kajakašicami je bila Eva Terčelj četrta, Ajda Novak pa peta.

Kvalifikacije svetovnega pokala v Tacnu tokrat le formalnost

admin | Pet, 16.10.2020

Ob strogih varnostnih ukrepih se je v Tacnu začela tekma za svetovni pokal v slalomu na divjih vodah, ki tokrat poteka za zaprtimi vrati. Zaradi trenutnih okoliščin so v Ljubljani tekmovalci 17 držav, tako da so bile današnje kvalifikacije zgolj formalnost, saj so vsi napredovali v sobotni in nedeljski polfinale. Med kanuisti je bil najhitrejši Luka Božič, drugi je bil Benjamin Savšek. Prav tako drugi je bil v kajaku Vid Kuder Marušič, med kajakašicami pa je bila Eva Terčelj tretja.

Pred svetovnim pokalom v slalomu v Tacnu

admin | Čet, 15.10.2020

Organizacija tekme svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Tacnu še nikoli ni bila tako negotova kot letos. Deževje povzroča višji vodostaj Save, težava pa je tudi vladna odločitev o prepovedi javnih prireditev. Organizatorji trenutno preučujejo možnosti, ali bi bila mogoča vsaj izvedba tekmovanja za povsem zaprtimi vrati, kjer bi bili ob strogih varnostnih ukrepih prisotni le tekmovalci, člani ekip, organizacijska ekipa tekmovanja in predstavniki medijev. Sodelujoče tuje ekipe so namreč že v Ljubljani in se pripravljajo na tekmo.

Za konec EP v Krakovu šest finalnih nastopov

admin | Ned, 04.10.2020

Evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane v Krakovu se je zaključilo s finali kanuistk in kajakašev, kjer smo imeli šest predstavnikov. Jan Ločnikar je v mladinski konkurenci kajakašev priveslal na peto mesto, Urban Gajšek pa je bil osmi. Lea Novak je med kanuistkami do 23 let zasedla sedmo mesto, Eva Alina Hočevar je bila med mladinkami osma, Niko Testen je med kajakaši do 23 let osvojil enajsto mesto, Tine Kancler pa 13.

V finalu EP veslali Eva Alina Hočevar in Zala Zanoškar

admin | Sob, 03.10.2020

Za slalomisti na divjih vodah je prvi dan posamičnih finalnih odločitev na evropskem prvenstvu v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane. V finalu smo imeli dve prtedstavnici, in sicer v mladinski konkurenci kajakašic. Eva Alina Hočevar je bila na koncu šesta, Zala Zanoškar pa osma. Le malo je do finala zmanjkalo Heleni Domajnko in Martinu Galetu, ki sta bila enajsta.

Eva Terčelj
Luka Božič