Jun 2019

Kategorija Novice Slalom

Berčič, Kauzer, Terčeljeva in Novakova zmagovalci druge izbirne tekme

admin | Ned, 06.05.2018

Za slalomisti na divjih vodah je druga izbirna tekma v letošnji sezoni. V Tacnu se je še drugi dan zapored med kajakaši na vrh zavihtel Peter Kauzer, ki je znova premoč sicer priznal Italijanu de Gennaru, med kajakašicami je slavila Eva Terčelj, med kanuistkami Lea Novak, med kanuisti pa Anže Berčič.

Na savskih brzicah uvodna izbirna tekma

admin | Sob, 05.05.2018

V Tacnu je danes potekala prva izbirna tekma za sestavo reprezentance v slalomu na divjih vodah. Ker je tekma mednarodna, so poleg slovenskih tekmovalk in tekmovalcev nastopali še predstavniki Italije, Japonske in Hrvaške. Med kanuisti je slavil Benjamin Savšek, med kajakašicami Urša Kragelj, med kanuistkami Nina Bizjak, med kajakaši pa je najboljši slovenski rezultat dosegel Peter Kauzer, ki je bil na tekmi v svoji kategoriji sicer drugi.

Pred slalomisti na divjih vodah štiri izbirne tekme

admin | Čet, 03.05.2018

Medtem ko so sprinterji na mirnih vodah ter tekmovalci v spustu na divjih vodah že opravili z izbirnimi tekmami za sestavo državne reprezentance, le-te še čakajo naše tekmovalke in tekmovalce v slalomu na divjih vodah. Nastopili bodo na štirih tekmah, ki bodo potekale prihodnja dva vikenda v Tacnu.

Tudi drugi dan tekem na Slovaškem slovenske stopničke

admin | Pon, 23.04.2018

Drugi dan tekmovanj v slalomu na divjih vodah v slovaškem Liptovskem Mikulašu so slovenski predstavniki znova dosegli nekaj odličnih rezultatov. Alja Kozorog je še drugi dan preizkušenj slavila med kanuistkami, tokrat se ji je na odru za zmagovalke s tretjim mestom pridružila še Nina Bizjak. Kanuist Luka Božič je prav tako zasedel tretje mesto, Peter Kauzer je bil četrti, Eva Alina Hočevar peta med kanuistkami, Anže Berčič šesti, Jure Lenarčič pa deseti.

V Liptovskem Mikulašu zmagi Alje Kozorog in Eve Terčelj

admin | Sob, 21.04.2018

Nekaj slovenskih slalomistov na divjih vodah se ta konec tedna mudi na Slovaškem, kjer poteka mednarodno slalomsko tekmovanje Liptov. Koncept tekmovanja je nekoliko drugačen kot smo ga vajeni s tekem za svetovni pokal, saj tekmovalci startajo v eni kvalifikacijski vožnji, na podlagi doseženega rezultata pa si nato zagotovijo nastop v finalu A. Na progi sta se odlično odrezali Alja Kozorog in Eva Terčelj, saj sta dosegli zmagi v svoji kategoriji.

Slalomisti na Kolpi še za pokal Petra Klepca

admin | Ned, 15.04.2018

Slalomisti na divjih vodah so se še drugi dan zapored podali na Kolpo in se pomerili na pokalu Petra Klepca. Med kajakaši je bil tokrat najhitrejši lanskoletni evropski mladinski prvak Tine Kancler, med kanuisti je zmagal Luka Božič, med kanuistkami pa Alja Kozorog.

Benjamin Savšek zmagovalec memoriala Dražena Veselka na Kolpi

admin | Sob, 14.04.2018

V soorganizaciji slovenske in hrvaške kajakaške zveze na Kolpi ta konec tedna potekajo tekmovanja v slalomu in spustu na divjih vodah. Sobotna slalomska tekma je bila posvečena preminulemu hrvaškemu kajakaškemu delavcu Draženu Veselku, po katerem se tudi imenuje memorial. Ker je bil nekoč kanuist, zmagovalec memoriala v konkurenci kanuistov poleg kolajne prejme še posebno plaketo. Letos je ta čast pripadla Benjaminu Savšku, ki je bil najboljši med kanuisti, med kajakaši je zmagal Martin Srabotnik, med kanuistkami pa Alja Kozorog.