Jun 2019

Kategorija Novice Slalom

V Skopju zmaga za Oštrbenka, na stopničkah tudi Pinteričeva

admin | Ned, 08.04.2018

Po dobrih nastopih na sobotni tekmi evropskega pokala v spustu na divjih vodah v Skopju, ko je Vid Oštrbenk zasedel drugo mesto med kajakaši, Naja Pinterič pa je bila peta med kajakašicami, sta člana čateškega kluba dosegla odlična rezultata tudi v nedeljo v preizkušnji slaloma na divjih vodah. Reka Treska v kanjonu Matka je namreč gostila jubilejni 50. ilindenski slalom, ki sta se ga udeležila omenjena posavska slalomista na divjih vodah.

Reprezentanti hiteli po savskih brzicah

admin | Ned, 08.04.2018

Po sobotnem uvodu v kanalu od znameniti tacenski slalomski progi je v nedeljo potekalo še tekmovanje na kajakaškem poligonu. Na tekmi se je zbrala večina najboljših slovenskih slalomistk in slalomistov, zaradi družinskih in študijskih obveznosti je manjkala le peščica, med njo aktualni svetovni prvak Benjamin Savšek in Celjan Simon Brus. Pogled na rezultate ni ponudil večjih presenečenj, saj je med kajakaši slavil Peter Kauzer, med kajakašicami Urša Kragelj, med kanuisti Luka Božič, med kanuistkami pa Alja Kozorog. Vsi so dosegli najboljše slovenske uvrstitve tudi pred dvema tednoma na ICF ranking tekmi v Solkanu.

Tacenski slalomski uvod v 'kanalu' uspel

admin | Sob, 07.04.2018

Uvodne tekme letošnje sezone je le doživela tudi Ljubljana, saj je načrtovani marčevski uvod v sezono odnesla previsoka Sava, zato so tekmovanja prestavili na ta vikend. Slalomisti na divjih vodah so se v sobotnem delu tekmovalnega vikenda ogrevali v 'kanalu' ob progi, saj je uvodna tekma potekala na mirni vodi, v nedeljo pa jih čaka še preizkušnja na poligonu, ki bo ob koncu avgusta gostil tudi svetovni pokal v slalomu na divjih vodah. Med kajakaši je slavil Martin Srabotnik, med kanuisti Jure Lenarčič, med kajakašicami Urša Kragelj, med kanuistkami pa Alja Kozorog.

Bilten - Svetovni pokal v slalomu na divjih vodah, Ljubljana - Tacen 2018

admin | Sre, 04.04.2018

Na spletni strani www.slalomtacen.com je objavljen posodobljen program tekme svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah. Program je posodobljen tudi v uradnem biltenu tekmovanja.

Bilten je na voljo TUKAJ.

V Solkanu trojna zmaga kanuistov, na vrhu tudi Kauzer in Kozorogova, Kragljeva tretja

admin | Ned, 25.03.2018

Slovenski slalomisti na divjih vodah so se izkazali na tekmi za točke ICF, ki je ta konec tedna potekala v Solkanu. Med kanuisti so za trojno zmago poskrbeli Luka Božič, Benjamin Savšek in Blaž Cof, med kajakaši je slavil Peter Kauzer, med kanuistkami Alja Kozorog, med kajakašicami pa je bila Urša Kragelj tretja.

Rezultati v živo - ICF ranking Solkan 2018

admin | Sob, 24.03.2018

Rezultati: http://siwihome.azurewebsites.net/canoe123/live?SessionKey=slocanoe.20180324

Slalomisti odprli sezono v Solkanu

admin | Sob, 24.03.2018

Sezona domačih kajakaških tekmovanj se je začela s tekmo za točke ICF v Solkanu, na kateri nastopajo najboljši slovenski tekmovalci in tekmovalke, pa tudi številni tujci. Na soških brzicah namreč sodeluje skoraj 400 slalomistk in slalomistov. Uvodni dan tekmovanja so potekale kvalifikacije, kjer so se naši predstavniki dobro odrezali. Benjamin Savšek je postavil najboljši kvalifikacijski čas med kanuisti, tik za njim pa so se zvrstili še Lenarčič, Berčič in Božič, kajakašici Eva Terčelj in Urša Kragelj sta bili druga oziroma tretja, med kajakaši pa je bil Žan Jakše tretji.