Jun 2019

Kategorija Novice Slalom

Celjski kajakaši med najboljšimi športniki v knežjem mestu

admin | Tor, 30.01.2018

V Celju so na jubilejni 50. podelitvi nagrad najboljšim športnikom občine (to je najstarejša tovrstna prireditev pri nas) nagradili tudi naše divjevodaše. Na tretje mesto v razvrstitvi najboljšega športnika Celja se je uvrstil Martin Srabotnik, ki je v sezoni poskrbel za kar nekaj odličnih rezultatov. Poleg njega sta priznanji prejela še Simon Brus in Nejc Konda, za trenerske dosežke Aleš Kuder, za dolgoletno leto v kajakaštvu pa je nagrado prejel tudi Dušan Konda.

Tine Kancler - Mladi up 2017

admin | Čet, 18.01.2018

Mladinskega evropskega prvaka v slalomu na divjih vodah Tineta Kanclerja je strokovna komisija izbrala za prejemnika finančnih sredstev v projektu Mladi upi 2017, projektu za katerim stoji naš sponzor Zavarovalnica Triglav. Tine je eden izmed 13 mladih, nadarjenih posameznikov s področja športa, umetnosti, znanosti in parašporta, ki jih je izbrala strokovna komisija oziroma javnost s spletnimi glasovi.

Foto: Mateja Jordovič Potočnik / Mladi upi 2017 - Zavarovalnica Triglav

Benjaminu Savšku posebno unikatno priznanje

admin | Pet, 22.12.2017

Benjamin Savšek je prejel prav posebno in unikatno priznanje. Nekdanji telovadec Tine Šrot, sicer tudi olimpijec v letih 1964 in 1968 ter član hrama slovenskih športnih junakov, je Benjaminu Savšku ob velikem uspehu – naslovu svetovnega prvaka – izdelal poseben kipec, na katerem je mogoče opaziti tudi Benjaminovi inicialki 'BS'. Ob prijetnem druženju je Benjaminu kipec predal eden izmed najboljših slovenskih športnikov vseh časov, legendarni Miro Cerar, ki je bil ob Tinetu Šrotu tudi pobudnik, da se to priznanje za izjemen uspeh izroči najboljšemu slovenskemu kanuistu.

Benjamin Savšek najboljši športnik v Ljubljani

admin | Sre, 20.12.2017

Po naslovu svetovnega prvaka, nazivu najboljšega športnika leta po izboru Kajakaške zveze Slovenije ter nagradi Marjana Rožanca za vrhunske športne dosežke je Benjamin Savšek letos v svojo zbirko dodal še eno priznanje. Mestna občina Ljubljana je namreč v Festivalni dvorani nagradila najboljše športnike in športnice, športnike invalide, športne ekipe in trenerje ter amaterske športne delavce za njihovo dolgoletno delo.

Najboljši športnik Ljubljane je postal Benjamin Savšek, nagrajen pa je bil tudi trener Jože Vidmar.

Foto: Nik Rovan / MOL

Tine Kancler finalist projekta Mladi upi

admin | Čet, 07.12.2017

Vabimo vas h glasovanju za mladinskega evrospkega prvaka v slalomu na divjih vodah Tineta Kanclerja, ki je med finalisti projekta "Mladi upi".

Na spodnji povezavi pod Tinetovo sliko kliknite gumb Glasuje zame. Glasovanje poteka do 13. decembra 2017 do 12. ure.

Benjamin Savšek prejel nagrado Marjana Rožanca

admin | Sre, 29.11.2017

Svetovni prvak Benjamin Savšek je v Mestnem muzeju Ljubljana za svoje dosežke prejel nagrado Marjana Rožanca, najvišje priznanje Mestne občine Ljubljana s področja športa.

»Benjamin Savšek že desetletje dokazuje, da je eden izmed najboljših kanuistov na divjih vodah na svetu. Član Kajak kanu kluba Tacen je na poletnih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru 2016 osvojil 6. mesto, naslednje leto pa je na svetovnem prvenstvu v Pauju postal svetovni prvak in tako z najžlahtnejšim odličjem dopolnil svoj komplet medalj s svetovnih prvenstev, saj je v letu 2013 osvojil bron ter kasneje, v letih 2014 in 2015 še srebro. S svojim odnosom do športa in športnim načinom življenja je pravi vzgled mlajšim tekmovalcem in njihov vzornik. Benjamina odlikuje vrhunska tehnika, zaradi česar ga ceni tudi vsa svetovna konkurenca. S svojo hitrostjo in tehniko veslanja premika meje mogočega in predstavlja velik izziv ostalim sotekmovalcem,« so zapisali v obrazložitvi.

Ajda Novak sedma, Vid Kuder Marušič 20. na SP v ekstremnem slalomu

admin | Ned, 01.10.2017

Zadnji dan pestrega kajakaškega tedna v francoskem Pauju je potekalo še svetovno prvenstvo v ekstremnem slalomu, kjer je med kajakašicami veslala Ajda Novak, med kajakaši pa Vid Kuder Marušič. Novakova je na koncu zasedla sedmo mesto, Vid Kuder Marušič pa je bil 20.