Jun 2019

Kategorija Novice Slalom

Benjamin Savšek postal svetovni prvak!

admin | Sob, 30.09.2017

Benjamin Savšek je še enkrat več dokazal, da je tekmovalec za največje tekme. Na svetovnem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v francoskem Pauju je priveslal do šeste kolajne s svetovnih prvenstev, četrte posamične, a hkrati prve zlate. Za naslov svetovnega prvaka je ugnal Slovaka Alexandra Slafkovskega in legendarnega Michala Martikana. V finalu je veslal tudi Anže Berčič in bil enajsti. Kajakašici Eva Terčelj in Urša Kragelj sta obstali v polfinalu. Terčeljeva je bila 16., Kragljeva pa 19.

Kauzer do novega uspeha – na svetovnem prvenstvu v Franciji bronast!

admin | Pet, 29.09.2017

Kajakaš na divjih vodah Peter Kauzer je znova dokazal, da sodi med najboljše divjevodaše sveta. V polfinalni vožnji je deklasiral konkurenco s skoraj štirimi sekundami naskoka, v finalni vožnji pa po naknadno dosojenem dotiku s prvega zdrsnil na tretje mesto. To je njegova prva bronasta posamična kolajna s svetovnih prvenstev in tretja po dveh naslovih svetovnega prvaka. V finalu je veslal tudi Martin Srabotnik in bil deveti, Žan Jakše je zasedel 21. mesto, kanuistka Nina Bizjak pa je bila 29.

Benjamin Savšek v polfinale z drugim časom kvalifikacij

admin | Čet, 28.09.2017

Na svetovnem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v francoskem Pauju je kanuist Benjamin Savšek nalogo v kvalifikacijah opravil z odliko in se z drugim časom brez težav uvrstil v drugo fazo tekmovanja. Po prvi kvalifikacijski vožnji je v polfinale napredoval tudi Anže Berčič. Z drugo vožnjo sta si sobotni nastop zagotovili še Urša Kragelj in Eva Terčelj.

Trije kajakaši in kanuistka že v polfinalu svetovnega prvenstva v slalomu na divjih vodah

admin | Sre, 27.09.2017

Po včerajšnjih ekipnih tekmah in uspehu slovenskih reprezentantov, ki so se veselili treh kolajn, je bil danes čas še za prve kvalifikacijske preizkušnje v posamični konkurenci. Za najboljši slovenski rezultat dneva je poskrbel Martin Srabotnik, ki je bil enajsti. V polfinale sta se uvrstila še njegova bronasta kolega iz kajakaške ekipe Peter Kauzer in Žan Jakše, v drugi fazi tekmovanja pa bo nastopila tudi kanuistka Nina Bizjak. Alji Kozorog se je polfinale izmuznil za dve mesti.

Po 12 letih kajakaši znova do ekipnega brona na svetovnem prvenstvu

admin | Tor, 26.09.2017

Dolgih dvanajst let so slovenski kajakaši čakali na ekipno kolajno s svetovnih prvenstev. Post ekipnih kolajn so prekinili izkušeni Peter Kauzer ter mlada Martin Srabotnik in Žan Jakše. Slovenska trojica je v francoskem Pauju priveslala do brona. Zelo blizu odličju so bili tudi kanuisti Benjamin Savšek, Luka Božič in Anže Berčič, ki so na koncu zasedli peto mesto. Kajakašice Urša Kragelj, Eva Terčelj in Ajda Novak so bile 14.

Mladi slalomisti tekmovali v Liptovskem Mikulašu

admin | Ned, 24.09.2017

Ta vikend je na slovaškem potekalo tekmovanje v slalomu na divjih vodah »Olympic Hopes«, ki so se ga udeležili tudi naši predstavniki. V precej zimskih razmerah v Liptovskem Mikulašu so dosegli nekaj odličnih rezultatov. Za končno razvrstitev sta šteli tako sobotna kot nedeljska preizkušnja. Tine Kancler je zmagal v kategoriji kajakašev do 18 let, Nejc Polenčič je bil najboljši med kanuisti do 16 let. V K1 U16 je bil Štefan Božič drugi, Vid Oštrbenk pa tretji.

Vse rezultate si lahko ogledate na tej povezavi: http://siwihome.azurewebsites.net/canoe123/live?SessionKey=svkcanoe.20170923

Benjamin Savšek v Španiji priveslal do zlate kolajne

admin | Ned, 10.09.2017

Po nekaj nesrečnih četrtih mestih je na zadnji tekmi svetovnega pokala v letošnji sezoni kanuist Benjamin Savšek le prišel do tako želenega zmagovalnega odra. Ljubljančan je preizkušnjo v španskem La Seu d'Urgellu, kjer Slovenci tradicionalno dosegajo odlične rezultate, zaključil na najboljši možen način – z zmago. Zlata kolajna mu je prinesla tudi drugo mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala. Urša Kragelj je bila na tekmi peta, Anže Berčič enajsti, Luka Božič 14., Eva Terčelj pa 16.