Jun 2019

Kategorija Novice Slalom

Po dvomesečnem premoru slalomisti uspešno preko uvodne ovire v Ivreji

admin | Pet, 01.09.2017

Najboljši svetovni slalomisti na divjih vodah so čakali in po dveh mesecih dočakali nadaljevanje sezone 2017. Zadnjo tekmo svetovnega pokala pred premorom so namreč imeli v začetku julija v Markkleebergu, tokrat pa se mudijo v Italiji. V Ivreji so si uvodni dan četrte tekme svetovnega pokala polfinalni nastop priveslali kanuistki Nina Bizjak in Alja Kozorog, kajakaši Peter Kauzer, Žan Jakše in Martin Srabotnik, kajakašici Urša Kragelj in Eva Terčelj ter kanuisti Benjamin Savšek, Anže Berčič, Luka Božič in Jure Lenarčič.

Slalomisti ta konec tedna v Italiji

admin | Sre, 30.08.2017

V petek se po skoraj dveh mesecih premora nadaljuje serija tekem za svetovni pokal v slalomu na divjih vodah. Najboljši svetovni slalomisti, med njimi seveda tudi naši, se že mudijo v Ivrei, kraju, ki je od Torina oddaljen približno 50 kilometrov.

Četrta tekma svetovnega pokala se bo začela v petek, ko bodo na vrsti kvalifikacije v vseh kategorijah. V soboto bodo nato v polfinalu in finalu veslali kajakaši, kanuistke in dvojci, v nedeljo pa še kajakašice in kanuisti.

Slovensko ekipo sestavljajo kajakašice Eva Terčelj, Urša Kragelj in Ajda Novak, kanuistki Nina Bizjak in Alja Kozorog, kanuisti Benjamin Savšek, Anže Berčič, Luka Božič in Jure Lenarčič ter kajakaši Peter Kauzer, Martin Srabotnik, Žan Jakše in Vid Kuder Marušič.

Vse informacije so na voljo na uradni strani tekmovanja, kjer bodo na voljo tudi rezultati: https://www.canoeicf.com/canoe-slalom-world-cup/ivrea-2017

Slalomski spektakel v Celju

admin | Pon, 28.08.2017

Savinja sicer ni ravno polna vode in običajno lepa modro zelena voda se je tokrat brezbarvno pretakala preko kamenja, ki je v večini struge sicer gledalo nad gladino reke. V veliki meri se moramo zahvaliti pogumu organizatorjev, ki so zadnji hip s posegom v progo sploh omogočili izvedbo državnega prvenstva v slalomu na divjih vodah.

V Celju podelili slalomske državne naslove

admin | Ned, 27.08.2017

V Celju je bilo v soboto zelo pestro. Obeleževali so sedemdesetletnico organiziranega kajakaštva v Celju, ob tem pa tudi gostili letošnjo izvedbo državnega prvenstva v slalomu na divjih vodah za člane. Kot je običaj pri kajakaških dogodkih v Celju, je finale potekalo v večernem terminu pod reflektorji, sledil pa je tudi koncert. Med kanuisti je državni prvak postal Luka Božič, med kajakaši domačin Martin Srabotnik, v C2 sta slavila Luka Božič in Sašo Taljat, v C2mix Eva Alina Hočevar in Simon Hočevar, v ženskem kajaku in kanuju pa je bila najboljša članica solkanskega kluba, sicer pa avstrijska reprezentantka, Viktoria Wolffhardt.

VABILO na sprejem v Solkanu

admin | Pon, 21.08.2017

V preteklem tednu so naši tekmovalci na evropskem prvenstvu za mladince in mlajše člane v nemškem Hohenlimburgu dosegli odlične rezultate. Osvojili so štiri kolajne, med drugim je Tine Kancler priveslal do naslova mladinskega evropskega prvaka. Ob tej priložnosti Kajak klub Soške elektrarne v sredo, 23. avgusta 2017, ob 18.30 v kajakaškem centru v Solkanu pripravlja sprejem.

Vljudno vabljeni!

Za konec MEP v Nemčiji Nejc Polenčič peti

admin | Ned, 20.08.2017

V Nemčiji se je danes zaključilo evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane, kjer je slovenska reprezentanca prikazala odlično formo in se domov tudi vrnila s štirimi kolajnami. Po dveh ekipnih kolajnah kanuistk in kajakašev do 23 let, naslovu evropskega mladinskega prvaka Tineta Kanclerja in bronu Žana Jakšeta med kajakaši do 23 let, je zadnji dan prvenstva Slovenijo v finalu zastopal mladi kanuist Nejc Polenčič in bil odličen peti.

Tine Kancler mladinski evropski prvak, Žan Jakše tretji med mlajšimi člani

admin | Sob, 19.08.2017

Slovenska ekipa je tudi drugi dan končnih odločitev na evropskem prvenstvu v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane v Hohenlimburgu osvojila dve kolajni. Po dveh drugih mestih kajakašev in kanuistk do 23 let je za velik uspeh poskrbel kajakaš Tine Kancler, ki je osvojil naslov mladinskega evropskega prvaka. Na zmagovalni oder je stopil tudi Žan Jakše, ki je med kajakaši do 23 let osvojil bron.