Avg 2019

Kategorija Novice Slalom

Slalomisti na Kolpi še za pokal Petra Klepca

admin | Ned, 15.04.2018

Slalomisti na divjih vodah so se še drugi dan zapored podali na Kolpo in se pomerili na pokalu Petra Klepca. Med kajakaši je bil tokrat najhitrejši lanskoletni evropski mladinski prvak Tine Kancler, med kanuisti je zmagal Luka Božič, med kanuistkami pa Alja Kozorog.

Benjamin Savšek zmagovalec memoriala Dražena Veselka na Kolpi

admin | Sob, 14.04.2018

V soorganizaciji slovenske in hrvaške kajakaške zveze na Kolpi ta konec tedna potekajo tekmovanja v slalomu in spustu na divjih vodah. Sobotna slalomska tekma je bila posvečena preminulemu hrvaškemu kajakaškemu delavcu Draženu Veselku, po katerem se tudi imenuje memorial. Ker je bil nekoč kanuist, zmagovalec memoriala v konkurenci kanuistov poleg kolajne prejme še posebno plaketo. Letos je ta čast pripadla Benjaminu Savšku, ki je bil najboljši med kanuisti, med kajakaši je zmagal Martin Srabotnik, med kanuistkami pa Alja Kozorog.

V Skopju zmaga za Oštrbenka, na stopničkah tudi Pinteričeva

admin | Ned, 08.04.2018

Po dobrih nastopih na sobotni tekmi evropskega pokala v spustu na divjih vodah v Skopju, ko je Vid Oštrbenk zasedel drugo mesto med kajakaši, Naja Pinterič pa je bila peta med kajakašicami, sta člana čateškega kluba dosegla odlična rezultata tudi v nedeljo v preizkušnji slaloma na divjih vodah. Reka Treska v kanjonu Matka je namreč gostila jubilejni 50. ilindenski slalom, ki sta se ga udeležila omenjena posavska slalomista na divjih vodah.

Reprezentanti hiteli po savskih brzicah

admin | Ned, 08.04.2018

Po sobotnem uvodu v kanalu od znameniti tacenski slalomski progi je v nedeljo potekalo še tekmovanje na kajakaškem poligonu. Na tekmi se je zbrala večina najboljših slovenskih slalomistk in slalomistov, zaradi družinskih in študijskih obveznosti je manjkala le peščica, med njo aktualni svetovni prvak Benjamin Savšek in Celjan Simon Brus. Pogled na rezultate ni ponudil večjih presenečenj, saj je med kajakaši slavil Peter Kauzer, med kajakašicami Urša Kragelj, med kanuisti Luka Božič, med kanuistkami pa Alja Kozorog. Vsi so dosegli najboljše slovenske uvrstitve tudi pred dvema tednoma na ICF ranking tekmi v Solkanu.

Tacenski slalomski uvod v 'kanalu' uspel

admin | Sob, 07.04.2018

Uvodne tekme letošnje sezone je le doživela tudi Ljubljana, saj je načrtovani marčevski uvod v sezono odnesla previsoka Sava, zato so tekmovanja prestavili na ta vikend. Slalomisti na divjih vodah so se v sobotnem delu tekmovalnega vikenda ogrevali v 'kanalu' ob progi, saj je uvodna tekma potekala na mirni vodi, v nedeljo pa jih čaka še preizkušnja na poligonu, ki bo ob koncu avgusta gostil tudi svetovni pokal v slalomu na divjih vodah. Med kajakaši je slavil Martin Srabotnik, med kanuisti Jure Lenarčič, med kajakašicami Urša Kragelj, med kanuistkami pa Alja Kozorog.

Bilten - Svetovni pokal v slalomu na divjih vodah, Ljubljana - Tacen 2018

admin | Sre, 04.04.2018

Na spletni strani www.slalomtacen.com je objavljen posodobljen program tekme svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah. Program je posodobljen tudi v uradnem biltenu tekmovanja.

Bilten je na voljo TUKAJ.

V Solkanu trojna zmaga kanuistov, na vrhu tudi Kauzer in Kozorogova, Kragljeva tretja

admin | Ned, 25.03.2018

Slovenski slalomisti na divjih vodah so se izkazali na tekmi za točke ICF, ki je ta konec tedna potekala v Solkanu. Med kanuisti so za trojno zmago poskrbeli Luka Božič, Benjamin Savšek in Blaž Cof, med kajakaši je slavil Peter Kauzer, med kanuistkami Alja Kozorog, med kajakašicami pa je bila Urša Kragelj tretja.