Okt 2019

Kategorija Novice Slalom

Pred slalomisti na divjih vodah štiri izbirne tekme

admin | Čet, 03.05.2018

Medtem ko so sprinterji na mirnih vodah ter tekmovalci v spustu na divjih vodah že opravili z izbirnimi tekmami za sestavo državne reprezentance, le-te še čakajo naše tekmovalke in tekmovalce v slalomu na divjih vodah. Nastopili bodo na štirih tekmah, ki bodo potekale prihodnja dva vikenda v Tacnu.

Tudi drugi dan tekem na Slovaškem slovenske stopničke

admin | Pon, 23.04.2018

Drugi dan tekmovanj v slalomu na divjih vodah v slovaškem Liptovskem Mikulašu so slovenski predstavniki znova dosegli nekaj odličnih rezultatov. Alja Kozorog je še drugi dan preizkušenj slavila med kanuistkami, tokrat se ji je na odru za zmagovalke s tretjim mestom pridružila še Nina Bizjak. Kanuist Luka Božič je prav tako zasedel tretje mesto, Peter Kauzer je bil četrti, Eva Alina Hočevar peta med kanuistkami, Anže Berčič šesti, Jure Lenarčič pa deseti.

V Liptovskem Mikulašu zmagi Alje Kozorog in Eve Terčelj

admin | Sob, 21.04.2018

Nekaj slovenskih slalomistov na divjih vodah se ta konec tedna mudi na Slovaškem, kjer poteka mednarodno slalomsko tekmovanje Liptov. Koncept tekmovanja je nekoliko drugačen kot smo ga vajeni s tekem za svetovni pokal, saj tekmovalci startajo v eni kvalifikacijski vožnji, na podlagi doseženega rezultata pa si nato zagotovijo nastop v finalu A. Na progi sta se odlično odrezali Alja Kozorog in Eva Terčelj, saj sta dosegli zmagi v svoji kategoriji.

Slalomisti na Kolpi še za pokal Petra Klepca

admin | Ned, 15.04.2018

Slalomisti na divjih vodah so se še drugi dan zapored podali na Kolpo in se pomerili na pokalu Petra Klepca. Med kajakaši je bil tokrat najhitrejši lanskoletni evropski mladinski prvak Tine Kancler, med kanuisti je zmagal Luka Božič, med kanuistkami pa Alja Kozorog.

Benjamin Savšek zmagovalec memoriala Dražena Veselka na Kolpi

admin | Sob, 14.04.2018

V soorganizaciji slovenske in hrvaške kajakaške zveze na Kolpi ta konec tedna potekajo tekmovanja v slalomu in spustu na divjih vodah. Sobotna slalomska tekma je bila posvečena preminulemu hrvaškemu kajakaškemu delavcu Draženu Veselku, po katerem se tudi imenuje memorial. Ker je bil nekoč kanuist, zmagovalec memoriala v konkurenci kanuistov poleg kolajne prejme še posebno plaketo. Letos je ta čast pripadla Benjaminu Savšku, ki je bil najboljši med kanuisti, med kajakaši je zmagal Martin Srabotnik, med kanuistkami pa Alja Kozorog.

V Skopju zmaga za Oštrbenka, na stopničkah tudi Pinteričeva

admin | Ned, 08.04.2018

Po dobrih nastopih na sobotni tekmi evropskega pokala v spustu na divjih vodah v Skopju, ko je Vid Oštrbenk zasedel drugo mesto med kajakaši, Naja Pinterič pa je bila peta med kajakašicami, sta člana čateškega kluba dosegla odlična rezultata tudi v nedeljo v preizkušnji slaloma na divjih vodah. Reka Treska v kanjonu Matka je namreč gostila jubilejni 50. ilindenski slalom, ki sta se ga udeležila omenjena posavska slalomista na divjih vodah.

Reprezentanti hiteli po savskih brzicah

admin | Ned, 08.04.2018

Po sobotnem uvodu v kanalu od znameniti tacenski slalomski progi je v nedeljo potekalo še tekmovanje na kajakaškem poligonu. Na tekmi se je zbrala večina najboljših slovenskih slalomistk in slalomistov, zaradi družinskih in študijskih obveznosti je manjkala le peščica, med njo aktualni svetovni prvak Benjamin Savšek in Celjan Simon Brus. Pogled na rezultate ni ponudil večjih presenečenj, saj je med kajakaši slavil Peter Kauzer, med kajakašicami Urša Kragelj, med kanuisti Luka Božič, med kanuistkami pa Alja Kozorog. Vsi so dosegli najboljše slovenske uvrstitve tudi pred dvema tednoma na ICF ranking tekmi v Solkanu.