Avg 2019

Kategorija Novice Slalom

Mladi slalomisti tekmovali v Liptovskem Mikulašu

admin | Ned, 24.09.2017

Ta vikend je na slovaškem potekalo tekmovanje v slalomu na divjih vodah »Olympic Hopes«, ki so se ga udeležili tudi naši predstavniki. V precej zimskih razmerah v Liptovskem Mikulašu so dosegli nekaj odličnih rezultatov. Za končno razvrstitev sta šteli tako sobotna kot nedeljska preizkušnja. Tine Kancler je zmagal v kategoriji kajakašev do 18 let, Nejc Polenčič je bil najboljši med kanuisti do 16 let. V K1 U16 je bil Štefan Božič drugi, Vid Oštrbenk pa tretji.

Vse rezultate si lahko ogledate na tej povezavi: http://siwihome.azurewebsites.net/canoe123/live?SessionKey=svkcanoe.20170923

Benjamin Savšek v Španiji priveslal do zlate kolajne

admin | Ned, 10.09.2017

Po nekaj nesrečnih četrtih mestih je na zadnji tekmi svetovnega pokala v letošnji sezoni kanuist Benjamin Savšek le prišel do tako želenega zmagovalnega odra. Ljubljančan je preizkušnjo v španskem La Seu d'Urgellu, kjer Slovenci tradicionalno dosegajo odlične rezultate, zaključil na najboljši možen način – z zmago. Zlata kolajna mu je prinesla tudi drugo mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala. Urša Kragelj je bila na tekmi peta, Anže Berčič enajsti, Luka Božič 14., Eva Terčelj pa 16.

Peter Kauzer še desetič v karieri zmagal v svetovnem pokalu

admin | Sob, 09.09.2017

Deževen in mrzel dan v La Seu d'Urgellu ni ponujal prijazne podobe, a zmaga Petra Kauzerja v finalu kajakašev ter deseto mesto Žana Jakšeta sta slovenski ekipi prinesla veliko veselja in zadovoljstva. Za Hrastničana, ki je včeraj praznoval 34. rojstni dan, je bila to jubilejna deseta zmaga na tekmah za svetovni pokal, Žan Jakše pa je v Španiji priveslal do prvega finalnega nastopa v tej seriji tekmovanj. Kauzer je v skupnem seštevku svetovnega pokala s to zmago prišel do tretjega mesta. Kanuistka Nina Bizjak je bila 15., kajakaš Martin Srabotnik pa po zlomljenem veslu 38.

Ajda Novak peta, Vid Kuder Marušič šesti v ekstremnem slalomu

admin | Sob, 09.09.2017

Po koncu finalnih preizkušenj dvojcev, kanuistk in kajakašev na zadnji tekmi svetovnega pokala v letošnji sezoni so se na progo še enkrat podale tudi kajakašice in kajakaši v ekstremnem slalomu na divjih vodah. Za nastop sta se odločila tudi dva slovenska predstavnika v La Seu d'Urgellu. Kajakašica Ajda Novak je obstala v polfinalu in na koncu zasedla peto mesto, v polfinalu pa se je poslovil tudi Vid Kuder Marušič, ki je bil šesti. V ženski konkurenci je zmagala Nizozemka Martina Wegman, pred Francozinjo Camille Prigent in Rusinjo Polino Mukhgaleevo, med kajakaši pa je bil najspretnejši Nemec Hannes Aigner, drugi je bil Novozelandec Mike Dawson, tretji pa Španec David Llorente.

V La Seu d'Urgellu večina uspešno preko uvodne ovire

admin | Pet, 08.09.2017

V Španiji, na prizorišču, ki je slovenski ekipi prinesel številne uspehe, med drugim tudi Kauzerjev naslov svetovnega prvaka in bron dvojca Božič – Taljat leta 2009, se je s kvalifikacijami začela zadnja tekma svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v letošnji sezoni. Uvodni dan je za najboljši slovenski dosežek poskrbel Benjamin Savšek, ki je med kanuisti zasedel tretje mesto. V polfinale se je poleg njega uvrstilo še osem slovenskih čolnov. Med devetimi slovenskimi polfinalisti je kar šesterica že okusila zmagovalne stopničke olimpijskega prizorišča iz leta 1992. Kolajne so osvojili Peter Kauzer, Urša Kragelj, Eva Terčelj, Benjamin Savšek, Anže Berčič in Luka Božič (v dvojcu s Sašem Taljatom).

V La Seu d'Urgellu zaključek letošnjega svetovnega pokala

admin | Pet, 08.09.2017

V Španiji ta konec tedna poteka zaključek svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah. Rezultate lahko spremljate na: https://www.canoeicf.com/canoe-slalom-world-cup/la-seu-durgell-2017/rankings-results

V soboto in nedeljo si bo mogoče prenos tekmovanja ogledati na TV SLO 2. Tako v soboto kot v nedeljo se bo prenos začel ob 13.30.

Pred slalomisti še zadnje dejanje letošnjega svetovnega pokala

admin | Tor, 05.09.2017

Po odličnih rezultatih, ki so jih slovenski slalomisti dosegli pretekli konec tedna v Italiji, se je karavana že preselila v Španijo. Na olimpijski progi iz leta 1992 v La Seu d'Urgellu bo namreč med petkom in nedeljo potekala še zadnja tekma svetovnega pokala v sezoni 2017. Tekma bo še pomembnejša, saj na finalni tekmi svetovnega pokala delijo dvojne točke, v odličnem položaju v skupnem seštevku svetovnega pokala pa so tudi slovenski reprezentanti.