Okt 2019

Kategorija Novice Slalom

Slalomisti odprli sezono v Solkanu

admin | Sob, 24.03.2018

Sezona domačih kajakaških tekmovanj se je začela s tekmo za točke ICF v Solkanu, na kateri nastopajo najboljši slovenski tekmovalci in tekmovalke, pa tudi številni tujci. Na soških brzicah namreč sodeluje skoraj 400 slalomistk in slalomistov. Uvodni dan tekmovanja so potekale kvalifikacije, kjer so se naši predstavniki dobro odrezali. Benjamin Savšek je postavil najboljši kvalifikacijski čas med kanuisti, tik za njim pa so se zvrstili še Lenarčič, Berčič in Božič, kajakašici Eva Terčelj in Urša Kragelj sta bili druga oziroma tretja, med kajakaši pa je bil Žan Jakše tretji.

ICF ranking tekma v Solkanu tudi s številnimi olimpijci

admin | Sre, 21.03.2018

Prihajajoči konec tedna se vendarle začenja domača kajakaška sezona. Morala bi se že pretekli vikend v Tacnu, a je predvidena tekmovanja odnesel visok vodostaj Save, tako da prvo domače tekmovanje slalomiste na divjih vodah čaka to soboto in nedeljo v Solkanu. Na ICF ranking tekmi na Soči se obeta prava poslastica, saj je prijavljenih skoraj 400 tekmovalk in tekmovalcev iz 16 držav.

Benjamin Savšek - Vesel sem, da sem se po vsakem padcu pobral

admin | Tor, 06.03.2018

Benjamin Savšek je na zadnji tekmi sezone, svetovnem prvenstvu v Pauju, na še četrtem zaporednem svetovnem prvenstvu priveslal do posamične kolajne. Tokrat se mu je okoli vratu zasvetila kovina najžlahtnejšega leska, ki poslej družbo dela bronasti iz Prage ter srebrnima iz Deep Creeka in Londona. V sezoni se je izkazal tudi z ekipnim srebrom z domačega evropskega prvenstva v Ljubljani, zmago na svetovnem pokalu v Španiji ter drugim mestom v skupnem seštevku tega tekmovanja. Navkljub omenjenim uspehom pa nekaj grenkega priokusa pušča posamična tekma evropskega prvenstva, kjer je najprej že slavil bron, nato pa zaradi pribitka dveh kazenskih sekund zdrsnil na četrto mesto.

Jure Lenarčič tretji v Al Ainu

admin | Čet, 01.03.2018

Medtem ko se je del slovenske ekipe slalomistov na divjih vodah na novo sezono pripravljal v Avstraliji in so v Penrithu februarja tudi nastopili na odprtem prvenstvu Avstralije, so se drugi odpravili nekoliko bližje. V Al Ainu kilometre pred novo sezono nabirajo nekateri naši najboljši kanuisti, na čelu z aktualnim svetovnim prvakom Benjaminom Savškom, pa tudi nekaj kajakašev, vključno z mladinskim evropskim prvakom Tinetom Kanclerjem. Večina mladincev in nekaj mlajših članov pa se mudi v francoskem Pauju, ki je v teh dneh prav tako zimsko obarvan, progo je namreč pobelil sneg. V Al Ainu so slalomisti nastopili na testni tekmi, kjer se je s skupnim tretjim mestom izkazal kanuist Jure Lenarčič.

Žan Jakše v Avstraliji na 22. mestu

admin | Ned, 18.02.2018

S polfinalnimi in finalnimi nastopi kajakašev, kanuistk in dvojcev se je v Penrithu zaključilo odprto prvenstvo Avstralije v slalomu na divjih vodah. V polfinalu kajakašev smo imeli tri svoje predstavnike, a se žal nobenemu izmed njih ni uspelo uvrstiti v finale. Najboljši slovenski rezultat dneva je tako dosegel Žan Jakše, ki je bil 22.

Luka Božič do prvih stopničk v sezoni 2018

admin | Sob, 17.02.2018

Kanuist Luka Božič je na odprtem prvenstvu Avstralije v slalomu na divjih vodah na olimpijski progi v Penrithu priveslal do prve uvrstitve na zmagovalni oder v letu 2018. Primorski slalomist je zasedel tretje mesto. V finalu kanuistov je bil Anže Berčič sedmi, Urša Kragelj pa je bila med kajakašicami deveta.

Slovenci slalomski uvod v sezono opravili brez težav

admin | Pet, 16.02.2018

Slovenski slalomisti na divjih vodah, ki se to zimo na novo sezono pripravljajo v Avstraliji, so uspešno odprli tekmovanja v letu 2018. V kvalifikacijah odprtega prvenstva Avstralije so bili namreč uspešni vsi in si tako zagotovili polfinalne nastope, ki so na sporedu v soboto in nedeljo.