Jun 2019

Kategorija Novice Slalom

Matjaž Savšek: Če nekaj rad delaš, potem ni nič težko

admin | Pet, 02.06.2017

Eden najpomembnejših članov organizacijskega odbora evropskega prvenstva v Tacnu je nedvomno Matjaž Savšek, oče vrhunskega kanuista Benjamina. Te dni pa ni toliko vpet v navijaško skupino, pač pa je, kot pravi tudi sam, “deklica za vse”. A to ne zaradi svojih dolgih las, ki jih nosi spete v čop, pač pa zato, ker ko ob progi in na prizorišču kdorkoli kaj potrebuje, pokliče njega.

Kauzer uspešno skozi kvalifikacije, tudi dvosed brez težav

admin | Čet, 01.06.2017

Tacen, 1. junija (STA) - S kvalifikacijami pri kajakaših, kanuistkah in kanuističnih dvosedih se je danes v Tacnu začelo evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah. Brzice pod Šmarno goro je med kajakaši uspešno ukrotil tudi Peter Kauzer, ki se je v polfinale prebil že s prvo kvalifikacijsko vožnjo, v prvo pa sta bila uspešna tudi Luka Božič in Sašo Taljat v dvosedu.

Ljubljana je pripravljena na kajakaški spektakel

admin | Pon, 29.05.2017

Na savskih brzicah je vse nared za evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah, ki se s slovesno otvoritvijo začne v sredo ob 20. uri pred mestno hišo. Tekmovalni del evropskega prvenstva se bo začel v četrtek ob 14. uri, ko je na vrsti prvi sklop kvalifikacij. V petek bodo že podelili prve komplete kolajn, in sicer v ekipnih preizkušnjah, v soboto in nedeljo pa sledijo še posamične polfinalne in finalne tekme. Slovenski tekmovalci in tekmovalke bodo sodili v glavni krog favoritov za najvišja mesta, njihova pričakovanja pa so pred začetkom prvega vrhunca sezone visoka.

Na EP v Ljubljani tudi dvojec Luka Božič – Sašo Taljat

admin | Tor, 23.05.2017

Tik pred evropskim prvenstvom v slalomu na divjih vodah v Ljubljani je prišla dobra novica. Odlični slovenski dvojec, ki je med številnimi uspehi leta 2014 osvojil naslov svetovnih prvakov, lani pa se z evropskega prvenstva vrnil s srebrno kolajno, bo startal tudi na junijskem evropskem prvenstvu. Luka Božič in Sašo Taljat se bosta namreč s tekmovališč od svojih navijačev poslovila na domačem prvenstvu, ki bo potekalo v Ljubljani med 31. majem in 4. junijem.

V Tacnu pričakovana sestava slalomske reprezentance

admin | Ned, 14.05.2017

Tacen, 14. maja (STA) - Slalomska proga v Tacnu je danes postregla še z zadnjo, četrto izbirno tekmo kajakašev in kanuistov za sestavo letošnje reprezentance za največja tekmovanja. Po pričakovanjih so se vanjo uvrstili vsi favoriti, na čelu s kajakašem Petrom Kauzerjem, kanuistom Benjaminom Savškom in kajakašico Uršo Kragelj.

V Tacnu danes do zmag Kragljeva, Bizjakova, Berčič in Kauzer

admin | Sob, 13.05.2017

Tacen, 13. maja (STA) - Slalomisti na divjih vodah so v Tacnu opravili tretjo od štirih izbirnih tekem, ki bodo jutri določile slovensko reprezentanco za največje tekme v tej sezoni. Danes si je med kajakašicami zmago privozila Urša Kragelj, med kanuistkami je bila najhitrejša Nina Bizjak, pri kanuistih je slavil Anže Berčič, pri kajakaših pa Peter Kauzer.

V Tacnu ta vikend še zadnji izbirni tekmi

admin | Pet, 12.05.2017

V Tacnu bosta v soboto in nedeljo še zadnji izbirni tekmi za sestavo slovenske reprezentance v slalomu na divjih vodah, ki bo med drugim tekmovala na domačem evropskem prvenstvu, ki bo med 31. majem in 4. junijem potekalo na Savi. Po prvih dveh izbirnih tekmah, ki sta prav tako potekali v Tacnu, je med kajakaši in kanuisti še vedno precej negotovosti, tako da se ta vikend znova obeta zelo napeto tekmovanje in boj za mesta v ekipi.

Tako v soboto kot v nedeljo je start prve vožnje predviden za 10.20, start druge pa za 12.00.

Rezultati bodo objavljeni na www.timing-mojstrana.com