Dec 2019

Kategorija Novice Slalom

Benjamin Savšek prejel nagrado Marjana Rožanca

admin | Sre, 29.11.2017

Svetovni prvak Benjamin Savšek je v Mestnem muzeju Ljubljana za svoje dosežke prejel nagrado Marjana Rožanca, najvišje priznanje Mestne občine Ljubljana s področja športa.

»Benjamin Savšek že desetletje dokazuje, da je eden izmed najboljših kanuistov na divjih vodah na svetu. Član Kajak kanu kluba Tacen je na poletnih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru 2016 osvojil 6. mesto, naslednje leto pa je na svetovnem prvenstvu v Pauju postal svetovni prvak in tako z najžlahtnejšim odličjem dopolnil svoj komplet medalj s svetovnih prvenstev, saj je v letu 2013 osvojil bron ter kasneje, v letih 2014 in 2015 še srebro. S svojim odnosom do športa in športnim načinom življenja je pravi vzgled mlajšim tekmovalcem in njihov vzornik. Benjamina odlikuje vrhunska tehnika, zaradi česar ga ceni tudi vsa svetovna konkurenca. S svojo hitrostjo in tehniko veslanja premika meje mogočega in predstavlja velik izziv ostalim sotekmovalcem,« so zapisali v obrazložitvi.

Ajda Novak sedma, Vid Kuder Marušič 20. na SP v ekstremnem slalomu

admin | Ned, 01.10.2017

Zadnji dan pestrega kajakaškega tedna v francoskem Pauju je potekalo še svetovno prvenstvo v ekstremnem slalomu, kjer je med kajakašicami veslala Ajda Novak, med kajakaši pa Vid Kuder Marušič. Novakova je na koncu zasedla sedmo mesto, Vid Kuder Marušič pa je bil 20.

Benjamin Savšek postal svetovni prvak!

admin | Sob, 30.09.2017

Benjamin Savšek je še enkrat več dokazal, da je tekmovalec za največje tekme. Na svetovnem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v francoskem Pauju je priveslal do šeste kolajne s svetovnih prvenstev, četrte posamične, a hkrati prve zlate. Za naslov svetovnega prvaka je ugnal Slovaka Alexandra Slafkovskega in legendarnega Michala Martikana. V finalu je veslal tudi Anže Berčič in bil enajsti. Kajakašici Eva Terčelj in Urša Kragelj sta obstali v polfinalu. Terčeljeva je bila 16., Kragljeva pa 19.

Kauzer do novega uspeha – na svetovnem prvenstvu v Franciji bronast!

admin | Pet, 29.09.2017

Kajakaš na divjih vodah Peter Kauzer je znova dokazal, da sodi med najboljše divjevodaše sveta. V polfinalni vožnji je deklasiral konkurenco s skoraj štirimi sekundami naskoka, v finalni vožnji pa po naknadno dosojenem dotiku s prvega zdrsnil na tretje mesto. To je njegova prva bronasta posamična kolajna s svetovnih prvenstev in tretja po dveh naslovih svetovnega prvaka. V finalu je veslal tudi Martin Srabotnik in bil deveti, Žan Jakše je zasedel 21. mesto, kanuistka Nina Bizjak pa je bila 29.

Benjamin Savšek v polfinale z drugim časom kvalifikacij

admin | Čet, 28.09.2017

Na svetovnem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v francoskem Pauju je kanuist Benjamin Savšek nalogo v kvalifikacijah opravil z odliko in se z drugim časom brez težav uvrstil v drugo fazo tekmovanja. Po prvi kvalifikacijski vožnji je v polfinale napredoval tudi Anže Berčič. Z drugo vožnjo sta si sobotni nastop zagotovili še Urša Kragelj in Eva Terčelj.

Trije kajakaši in kanuistka že v polfinalu svetovnega prvenstva v slalomu na divjih vodah

admin | Sre, 27.09.2017

Po včerajšnjih ekipnih tekmah in uspehu slovenskih reprezentantov, ki so se veselili treh kolajn, je bil danes čas še za prve kvalifikacijske preizkušnje v posamični konkurenci. Za najboljši slovenski rezultat dneva je poskrbel Martin Srabotnik, ki je bil enajsti. V polfinale sta se uvrstila še njegova bronasta kolega iz kajakaške ekipe Peter Kauzer in Žan Jakše, v drugi fazi tekmovanja pa bo nastopila tudi kanuistka Nina Bizjak. Alji Kozorog se je polfinale izmuznil za dve mesti.

Po 12 letih kajakaši znova do ekipnega brona na svetovnem prvenstvu

admin | Tor, 26.09.2017

Dolgih dvanajst let so slovenski kajakaši čakali na ekipno kolajno s svetovnih prvenstev. Post ekipnih kolajn so prekinili izkušeni Peter Kauzer ter mlada Martin Srabotnik in Žan Jakše. Slovenska trojica je v francoskem Pauju priveslala do brona. Zelo blizu odličju so bili tudi kanuisti Benjamin Savšek, Luka Božič in Anže Berčič, ki so na koncu zasedli peto mesto. Kajakašice Urša Kragelj, Eva Terčelj in Ajda Novak so bile 14.