Okt 2019

Kategorija Novice Slalom

Benjamin Savšek v polfinale z drugim časom kvalifikacij

admin | Čet, 28.09.2017

Na svetovnem prvenstvu v slalomu na divjih vodah v francoskem Pauju je kanuist Benjamin Savšek nalogo v kvalifikacijah opravil z odliko in se z drugim časom brez težav uvrstil v drugo fazo tekmovanja. Po prvi kvalifikacijski vožnji je v polfinale napredoval tudi Anže Berčič. Z drugo vožnjo sta si sobotni nastop zagotovili še Urša Kragelj in Eva Terčelj.

Trije kajakaši in kanuistka že v polfinalu svetovnega prvenstva v slalomu na divjih vodah

admin | Sre, 27.09.2017

Po včerajšnjih ekipnih tekmah in uspehu slovenskih reprezentantov, ki so se veselili treh kolajn, je bil danes čas še za prve kvalifikacijske preizkušnje v posamični konkurenci. Za najboljši slovenski rezultat dneva je poskrbel Martin Srabotnik, ki je bil enajsti. V polfinale sta se uvrstila še njegova bronasta kolega iz kajakaške ekipe Peter Kauzer in Žan Jakše, v drugi fazi tekmovanja pa bo nastopila tudi kanuistka Nina Bizjak. Alji Kozorog se je polfinale izmuznil za dve mesti.

Po 12 letih kajakaši znova do ekipnega brona na svetovnem prvenstvu

admin | Tor, 26.09.2017

Dolgih dvanajst let so slovenski kajakaši čakali na ekipno kolajno s svetovnih prvenstev. Post ekipnih kolajn so prekinili izkušeni Peter Kauzer ter mlada Martin Srabotnik in Žan Jakše. Slovenska trojica je v francoskem Pauju priveslala do brona. Zelo blizu odličju so bili tudi kanuisti Benjamin Savšek, Luka Božič in Anže Berčič, ki so na koncu zasedli peto mesto. Kajakašice Urša Kragelj, Eva Terčelj in Ajda Novak so bile 14.

Mladi slalomisti tekmovali v Liptovskem Mikulašu

admin | Ned, 24.09.2017

Ta vikend je na slovaškem potekalo tekmovanje v slalomu na divjih vodah »Olympic Hopes«, ki so se ga udeležili tudi naši predstavniki. V precej zimskih razmerah v Liptovskem Mikulašu so dosegli nekaj odličnih rezultatov. Za končno razvrstitev sta šteli tako sobotna kot nedeljska preizkušnja. Tine Kancler je zmagal v kategoriji kajakašev do 18 let, Nejc Polenčič je bil najboljši med kanuisti do 16 let. V K1 U16 je bil Štefan Božič drugi, Vid Oštrbenk pa tretji.

Vse rezultate si lahko ogledate na tej povezavi: http://siwihome.azurewebsites.net/canoe123/live?SessionKey=svkcanoe.20170923

Benjamin Savšek v Španiji priveslal do zlate kolajne

admin | Ned, 10.09.2017

Po nekaj nesrečnih četrtih mestih je na zadnji tekmi svetovnega pokala v letošnji sezoni kanuist Benjamin Savšek le prišel do tako želenega zmagovalnega odra. Ljubljančan je preizkušnjo v španskem La Seu d'Urgellu, kjer Slovenci tradicionalno dosegajo odlične rezultate, zaključil na najboljši možen način – z zmago. Zlata kolajna mu je prinesla tudi drugo mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala. Urša Kragelj je bila na tekmi peta, Anže Berčič enajsti, Luka Božič 14., Eva Terčelj pa 16.

Peter Kauzer še desetič v karieri zmagal v svetovnem pokalu

admin | Sob, 09.09.2017

Deževen in mrzel dan v La Seu d'Urgellu ni ponujal prijazne podobe, a zmaga Petra Kauzerja v finalu kajakašev ter deseto mesto Žana Jakšeta sta slovenski ekipi prinesla veliko veselja in zadovoljstva. Za Hrastničana, ki je včeraj praznoval 34. rojstni dan, je bila to jubilejna deseta zmaga na tekmah za svetovni pokal, Žan Jakše pa je v Španiji priveslal do prvega finalnega nastopa v tej seriji tekmovanj. Kauzer je v skupnem seštevku svetovnega pokala s to zmago prišel do tretjega mesta. Kanuistka Nina Bizjak je bila 15., kajakaš Martin Srabotnik pa po zlomljenem veslu 38.

Ajda Novak peta, Vid Kuder Marušič šesti v ekstremnem slalomu

admin | Sob, 09.09.2017

Po koncu finalnih preizkušenj dvojcev, kanuistk in kajakašev na zadnji tekmi svetovnega pokala v letošnji sezoni so se na progo še enkrat podale tudi kajakašice in kajakaši v ekstremnem slalomu na divjih vodah. Za nastop sta se odločila tudi dva slovenska predstavnika v La Seu d'Urgellu. Kajakašica Ajda Novak je obstala v polfinalu in na koncu zasedla peto mesto, v polfinalu pa se je poslovil tudi Vid Kuder Marušič, ki je bil šesti. V ženski konkurenci je zmagala Nizozemka Martina Wegman, pred Francozinjo Camille Prigent in Rusinjo Polino Mukhgaleevo, med kajakaši pa je bil najspretnejši Nemec Hannes Aigner, drugi je bil Novozelandec Mike Dawson, tretji pa Španec David Llorente.