Jun 2019

Kategorija Novice Slalom

Prvi dan EP v Solkanu v polfinale napredovalo enajst slovenskih čolnov

admin | Čet, 25.08.2016

Na Soči v Solkanu se je z današnjimi kvalifikacijami kanuistk, kanuistov in kajakašev tako med mlajšimi člani kot mladinci začel tekmovalni del evropskega prvenstva, ki bo potekalo vse do nedelje. Prvi dan so bili slovenski tekmovalci precej uspešni, še posebej pa je izstopal mladinec Tine Kancler, ki se je v polfinale med kajakaši uvrstil s četrtim časom, med kanuisti pa petim. Poleg njega so si napredovanje v polfinale zagotovili še kanuistki do 23 let Alja Kozorog in Nina Bizjak, kajakaši Simon Brus, Martin Srabotnik in Žan Jakše (v konkurenci do 23 let), kanuist Klemen Vidmar (do 23 let) ter med mladinci še kajakaša Jakob Jež in David Rozman ter kanuist Urh Turnšek.

Jutri se v Solkanu začenja evropsko prvenstvo za mladince in mlajše člane v slalomu na divjih vodah

admin | Tor, 23.08.2016

Olimpijske igre v Riu de Janeiru so se šele dobro zaključile, pa sledi že novo kajakaško tekmovanje. Jutri se namreč s slovesnim odprtjem na Bevkovem trgu v Novi Gorici (ob 20. uri) pričenja evropsko prvenstvo v slalomu na divjih vodah za mladince in mlajše člane, ki ga bo gostil kajakaški center v Solkanu. Na prvenstvu prireditelji pričakujejo več kot 350 čolnov, med njimi bodo seveda tudi slovenski predstavniki.

Božič in Taljat v Riu sedma, Urša Kragelj deveta

admin | Pet, 12.08.2016

S polfinalnimi in finalnimi vožnjami kanuističnih dvojcev in kajakašic se je v Braziliji zaključil slalomski del olimpijskih iger. Luka Božič in Sašo Taljat sta na koncu zasedla sedmo mesto in bila zelo razočarana, saj je bila to zadnja priložnost za naskok na olimpijsko kolajno. Po igrah v Riu so se dvojci namreč poslovili iz olimpijskega programa, v Tokiju jih bodo zamenjale kanuistke. V finalu OI je veslala tudi kajakašica Urša Kragelj, ki je v svojem premiernem nastopu na olimpijskih igrah priveslala na deveto mesto. Med dvojci sta zmagala Slovaka Peter in Ladislav Škantar, pred Britancema Davidom Florencem in Richardom Hounslowom, ki sta bila druga tudi pred štirimi leti v Londonu, ter Francozoma Mathieujem Pechem in gauthierjem Klaussom. V konkurenci kajakašic je slavila Španka Maialen Chourraut, pred Novozelandko Luuko Jones in Avstralko Jessico Fox.

Peter Kauzer drugi v Riu de Janeiru!

admin | Čet, 11.08.2016

Po dvajsetih letih se slovensko kajakaštvo veseli nove olimpijske kolajne. Andražu Vehovarju se je z drugim mestom pridružil Peter Kauzer. Iskrene čestitke!!

Peter Kauzer dopolnil zbirko kolajn

admin | Čet, 11.08.2016

Kajakaš Peter Kauzer je v tretjem olimpijskem nastopu svojo nalogo opravil zelo dobro in se veselil drugega mesta, s tem pa tudi edine še manjkajoče kolajne v bogati zbirki. Hitreje kot Hrastničan je s progo opravil le Britanec Joe Clarke, ki je bil od Kauzerja hitrejši za vsega 17 stotinke sekunde. V izjemno napetem finalu je do bronaste kolajne priveslal Čeh Jiri Prskavec.

Benjamin Savšek olimpijsko preizkušnjo v Riu končal kot šesti

admin | Sre, 10.08.2016

Na umetni slalomski progi v Deodoru, predelu Ria de Janeira, so podelili prvi komplet kolajn. Na progo so se podali kanuisti, kjer je visoko ciljal tudi Benjamin Savšek. V obeh vožnjah je bil hiter, žal pa so se mu primerile napake. V polfinalnem nastopu je naredil napako tik pred zadnjimi vrati. Po dveh vmesnih časih je bil najhitrejši, a nato zaradi te napake po prvem nastopu zasedel četrto mesto. Tudi v drugo se je s starta pognal odločno in hitro, a dva rahla, komaj opazna dotika sta odnesla sanje o olimpijski kolajni. Savšek je bil na koncu šesti. Z odličnim nastopom je olimpijski vrh zasedel Francoz Denis Gargaud Chanut, drugi je bil Slovak Matej Benuš, tretji pa Japonec Takuya Haneda.

Brez težav v polfinale tudi Božič - Taljat in Kragljeva

admin | Tor, 09.08.2016

Tudi drugi kvalifikacijski dan na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru je minil po načrtih, saj so se tako Luka Božič in Sašo Taljat v dvojcu kot Urša Kragelj med kajakašicami uvrstili v polfinale. Božič in Taljat sta bila po uvodnem dnevu uvrščena na šesto mesto, Urša Kragelj pa na sedmo. Med kajakašicami je bila v kvalifikacijah najboljša Italijanka Stefanie Horn, druga je bila Avstralka Jessica Fox, tretja pa Britanka Fiona Pennie. Med dvojci sta bila najuspešnejša Slovaka Ladislav in Peter Škantar, druga sta bila Francoza Gauthier Klauss in Matthieu Peche, tretja pa Britanca David Florence in Richard Hounslow. Polfinalni in finalni dan za dvojce in kajakašice sledi v četrtek.