Okt 2020

Kategorija Novice Slalom

V La Seu d'Urgellu večina uspešno preko uvodne ovire

admin | Pet, 08.09.2017

V Španiji, na prizorišču, ki je slovenski ekipi prinesel številne uspehe, med drugim tudi Kauzerjev naslov svetovnega prvaka in bron dvojca Božič – Taljat leta 2009, se je s kvalifikacijami začela zadnja tekma svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v letošnji sezoni. Uvodni dan je za najboljši slovenski dosežek poskrbel Benjamin Savšek, ki je med kanuisti zasedel tretje mesto. V polfinale se je poleg njega uvrstilo še osem slovenskih čolnov. Med devetimi slovenskimi polfinalisti je kar šesterica že okusila zmagovalne stopničke olimpijskega prizorišča iz leta 1992. Kolajne so osvojili Peter Kauzer, Urša Kragelj, Eva Terčelj, Benjamin Savšek, Anže Berčič in Luka Božič (v dvojcu s Sašem Taljatom).

V La Seu d'Urgellu zaključek letošnjega svetovnega pokala

admin | Pet, 08.09.2017

V Španiji ta konec tedna poteka zaključek svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah. Rezultate lahko spremljate na: https://www.canoeicf.com/canoe-slalom-world-cup/la-seu-durgell-2017/rankings-results

V soboto in nedeljo si bo mogoče prenos tekmovanja ogledati na TV SLO 2. Tako v soboto kot v nedeljo se bo prenos začel ob 13.30.

Pred slalomisti še zadnje dejanje letošnjega svetovnega pokala

admin | Tor, 05.09.2017

Po odličnih rezultatih, ki so jih slovenski slalomisti dosegli pretekli konec tedna v Italiji, se je karavana že preselila v Španijo. Na olimpijski progi iz leta 1992 v La Seu d'Urgellu bo namreč med petkom in nedeljo potekala še zadnja tekma svetovnega pokala v sezoni 2017. Tekma bo še pomembnejša, saj na finalni tekmi svetovnega pokala delijo dvojne točke, v odličnem položaju v skupnem seštevku svetovnega pokala pa so tudi slovenski reprezentanti.

Kajakašici in kanuisti iz Italije z dvema četrtima in petim mestom

admin | Ned, 03.09.2017

V italijanski Ivreji se je s finalnimi nastopi kajakašic in kanuistov zaključila četrta tekma svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah. Po včerajšnjem bronu Petra Kauzerja so bili danes zelo blizu tudi kajakašici Urša Kragelj in Eva Terčelj ter kanuist Luka Božič. Urša Kragelj je finalno vožnjo končala na četrtem mestu, brez dotika bi bila tretja, tik za njo - na peto mesto - se je uvrstila Eva Terčelj, četrti pa je bil tudi kanuist Luka Božič.

Petru Kauzerju bron na svetovnem pokalu v Italiji, v finalu tudi Alja Kozorog

admin | Sob, 02.09.2017

Na četrti tekmi svetovnega pokala v slalomu na divjih vodah v Italiji je kajakaš Peter Kauzer priveslal do bronaste kolajne in prve kolajne v letošnji sezoni na največjih tekmovanjih. Odličen rezultat je dosegla tudi kanuistka Alja Kozorog. Z devetim mestom je postavila izid kariere, saj je v finalu članske konkurence veslala prvič. Zelo blizu najboljši deseterici je bil še kajakaš Martin Srabotnik, ki je zasedel 12. mesto.

Po dvomesečnem premoru slalomisti uspešno preko uvodne ovire v Ivreji

admin | Pet, 01.09.2017

Najboljši svetovni slalomisti na divjih vodah so čakali in po dveh mesecih dočakali nadaljevanje sezone 2017. Zadnjo tekmo svetovnega pokala pred premorom so namreč imeli v začetku julija v Markkleebergu, tokrat pa se mudijo v Italiji. V Ivreji so si uvodni dan četrte tekme svetovnega pokala polfinalni nastop priveslali kanuistki Nina Bizjak in Alja Kozorog, kajakaši Peter Kauzer, Žan Jakše in Martin Srabotnik, kajakašici Urša Kragelj in Eva Terčelj ter kanuisti Benjamin Savšek, Anže Berčič, Luka Božič in Jure Lenarčič.

Slalomisti ta konec tedna v Italiji

admin | Sre, 30.08.2017

V petek se po skoraj dveh mesecih premora nadaljuje serija tekem za svetovni pokal v slalomu na divjih vodah. Najboljši svetovni slalomisti, med njimi seveda tudi naši, se že mudijo v Ivrei, kraju, ki je od Torina oddaljen približno 50 kilometrov.

Četrta tekma svetovnega pokala se bo začela v petek, ko bodo na vrsti kvalifikacije v vseh kategorijah. V soboto bodo nato v polfinalu in finalu veslali kajakaši, kanuistke in dvojci, v nedeljo pa še kajakašice in kanuisti.

Slovensko ekipo sestavljajo kajakašice Eva Terčelj, Urša Kragelj in Ajda Novak, kanuistki Nina Bizjak in Alja Kozorog, kanuisti Benjamin Savšek, Anže Berčič, Luka Božič in Jure Lenarčič ter kajakaši Peter Kauzer, Martin Srabotnik, Žan Jakše in Vid Kuder Marušič.

Vse informacije so na voljo na uradni strani tekmovanja, kjer bodo na voljo tudi rezultati: https://www.canoeicf.com/canoe-slalom-world-cup/ivrea-2017

Eva Terčelj
Luka Božič